Домакини 53/ Да посрещнем празниците светли, с питки с късмети чудесни

• 54 924
  • 737
  •   1
Отговори
# 630
Оцелях, детето е предадено на родителите в цял вид, урааааа! Party Той много си кротуваше, почти през цялото време се разхождахме в парка, дори поспа. Не ми се мисли, ако беше някой кривак, какво щях да правя.

Сега си почивам, заела съм хоризонтална поза на дивана, че така де - три часа с едногодишен фърфалак не е лесно.  Wink

# 631
# 632
  • Germany
Добро утро и от мен! Simple Smile
Не съм писала отдавна, но си ви чета Simple Smile
Ангелче, стиснати палци за операцията на майка ти!
При нас стана голям студ от вчера, но сняг валя малко в неделя и децата тъкмо се зардваха и се стопи...Татко си замина и сега ми е криво, но не го натисках да остане още, защото му беше скучно тук. Нещо го е закъсал с очите и май има перде на едното око. Някой да препоръча добър очен лекар за диагностика? Децата приклюват 1вият срок след 2 седмици и при големият са финални напъни. От 6ти февруари пак ще имат 1 седмица ваканция и естествено я чакаме с нетърпение Simple Smile Тук с тия ваканции на всеки 5-6 седмици е голяма лудница  ooooh! Тъкмо влязат в час и пак ваканция... А тази година коледната беше 3 седмици и след 4 седмици почва зимната. После март и април ще е голям зор. Аз се опитвам да се разболея, ту ми е запушен носа, ту ме боли главата, но пия Саностол наравно с децата и се надявам да ми се размине  Praynig
Хубав ден на всички!

# 633
  • при късмета
Добро утро!
Тук не малко, че е студ, а и силен вятър излезе, та съвсем няма размръзване навън.
Мони, в София ли беше баща ти? В 7ма поликлиника, т.е. само в сградата й има очна клиника, която е отделна, само сграда ползват. Работят все доценти и професори и лекари специализирали само в това. От диагностика до операции. А и техниката им до колкото знам е от най-добрите. Работят и с направления мисля. На кръстовището на Мария Луиза и Опълченска, с лице на Мария Луиза.
Смърфи, браво на теб. Не е лесно да гледаш дете което не те познава, макар и за няколко часа.
Ангелче, още стискам палци

Олеле, сега гледам прогнозата и го дават утре сутрин да стигне до минус 20, бррррр.
Искам да си стоя вкъщи няколко дни.

Гушки и цунки на всички, дано скоро се размразим  Hug

# 634
Добро утро  bouquet
Ангелче стискам палци - всичко ще е наред! Кръвта се прелива не за да вдигне хемоглобина, а за да "активира" кръвотворните органи. Не се притеснявай  Hug
Тити както описваш проблемите на малкия - и сина ми беше така - сложиха му диагноза "атопичен дерматит" - спрях да използвам каквито и да е сапуни /къпе се и се мие само с вода/, никакви мокри кърпи, мазане с овлажняващ лосион /ползвах на биодерма/, никакви нови храни и отбиване в период на изостряне. Сега ако има зачервяване и разраняване ползвам http://www.boots.com/en/Boots-Calamine-Lotion-B-P-200ml_1121455/ иначе продължавам да си му мажа цялата кожа с http://www.bioderma.com/en/our-products/atoderm/lait Според мен дечко е с много суха кожа и вследствие на сапуните и памперсите се е разранила, а бактериалната инфекция е вторична - не е тя причината за състоянието му, но това е мое мнение....
Смърфи добре си се справила  bouquet Моето дете съм го гледала без проблеми, но колкото пъти съм гледала чужди деца - е няма такъв стрес!!!
Светли как е малкия днес?  Hug
Мони  Heart Eyes за очен лекар в София нямам идея..., но пердето е често срещано и мисля, че всеки добре оборудван кабинет може да го диагностицира. Моята майка пък вече не й се пътува...
Снега се стопи - сега имаме мнооого кал  hahaha
Усмихнат ден ви желая  Heart Eyes

# 635
  • в сърцата на децата <3
Добро утро  Hug
Благодаря за палчетата, но още няма да я оперират. Вчера след кръвопреливането хемоглобина е бил 81 (т.е. паднал е още от петък), днес са ѝ взели кръв за натривка - явно са решили да не приемат на доверие думите ѝ, че е с таласемия  Mr. Green Но тя си е виновна де - като те питат "имаш ли наследствени заболявания" обикновено хората си казват, а не се сещат месец по-късно да кажат. Освен това нямали места в реанимация, та.. ще чака. Поне до четвъртък.

Момичета, имам нужда от помощ  Grinning Дребс в петък има ден-ден и правя (за първи път в живота ми) картонена торта. Ужас! Не, ужасен ужас!!! Трети ден я мъча, остана само да залепя тъпите кутийки, да им налепя украсите и е готова. Тортата ми е 15 парчета, а са 18 деца. Имам още 3, които с майка решихме, че мога да занеса отделно (и без това отделно ще нося сокчета). Обаче дали някоя от вас няма шаблон за по-къси, но за сметка на това - по-широки кутийки? Да направя втори етаж от 4-5 парчета? Моите са 14 см дължина. Много ще съм благодарна, ако ми пратите шаблон! Офффф отивам да лепя. Ще се гръмна вече...

# 636
  • при късмета
Ангелче, аз имам шаблони, но са ми на картон. И с други размери, защото моята торта е с размери за 12 парчета на етаж. Имам 3 размера на шаблони от картон но в компютъра само 2. Файла със средния незнайно защо е изчезнал и страницата му стои празна  ooooh! Ако искаш мога да ти пратя най-късия да видиш дали ще те устрои, но предполагам, че ширината ще е друга

# 637
  • Великобритания
Здравейте дами ..влизам да се оплача , че умирам от глад
 Laughing Laughing
таз диета не ме кефи хич даже .. уж здравословно ядене , алоета чайове шейкове .. таз сутрин се събудих от звука на къркорещ стомах - мояяяя
изпих си шейкчето и сега бива ..ама не се виждам да изкарам още много ..а доста парички хвърлих за тоз кашон с измислици ..пфууу
не е лесно , хич не е лесно  #2gunfire

# 638
  • в сърцата на децата <3
Ма Ко, благодаря за шаблона - ММ каза, че може да го оразмери и ще стане точно каквото ми трябва  Hug

Мими, каква е таз диета, сподели  Rolling Eyes Лятото като си купихме Нутрибулет ММ беше супер ентусиазиран, че ще си правим "бъркочи" и ще станем фиданки  Joy Аз категорично минавам на хляб с трици и салата, че сутринта кантара показа 67.7 - заплашително се движа в горната граница на нормата  Sad

# 639
  • Великобритания
Ангелче - режима на Herbalife , “снахата“ е представител и се зарибих от нея
ама не знаех че е такъв терор

# 640
  • в сърцата на децата <3
Мими, потърси режима ВМ-НВХ. Само с него съм постигала резултати без обратно качване, без глад и без зор Simple Smile А това да се жабурикаш с тия шейкчета... като работата със зеленото кафе ми отиват нещата. По-евтино ще ти излезе да си взимаш протеин на прах и да си го пиеш, ако си решила това да е режима ти. Но в общия случай са пари на вятъра. Има една треньорка - Инес Субашка - потърси я в гуугъл, защото не мога да ти пусна линк (разпознава го като спам) - има СТРАХОТНИ статии за храненето. И най-важното - преди да препоръча нещо го пробва върху себе си  Peace

# 641
  • Великобритания
Ангелче , карала съм го този режим преди да забременея , смъкнах 6-7 кила и това беше
а аз имам много за сваляне .. лятото бях на специална диета , изработена от диетолог според кръвната група - същата история .. свалям малко и това е .. задържам много , а като се откажа веднага почвам да качвам .. от бремеността имам да свалям поне 10-15 кила , а те изобщо не мърдат ..имам някакъв проблем , но не се знае къде по пътеката е
сега съм се надъхала с тоз режим , да видим как ще е , поне ще се опитам да изкарам 1 месец да видим заслужава си ли
Инес я знам от много време , познавам (не лично сестра ѝ )

# 642
  • в сърцата на децата <3
Мими, може би като си идваш до България (защото не знам при вас може ли и каква е цената) да си направиш т-хормони и ОГТТ (орален глюкозо толерантен тест - показва нивата на инсулин). При мен се оказа второто проблем, аз имам и сериозно наследствено обременяване. Пих 6 месеца метформинов препарат и нещата се нормализираха. Но ако се остави така води до диабет. Наднормените килограми са червена лампичка, не просто неприятен ефект от храната (както аз, например, дълги години смятах)! Може да има дълготрайни последствия за здравето ти, отиди на ендокринолог, не на "диетолог". Аз също съм ходила на диетолог... ами оказа се, че знам повече от "доктора" за режимите, начина им на действие, ензимния и хормоналния отговор на организма  doh
Между другото ти кърмила ли си? Колко време? Спря ли или още кърмиш? Това са изключително важни точки, защото при "производството" на кърма инсулина се покачва и дългото кърмене обикновено има такива "последици" като инсулинова резистентност. Аз кърмих година и половина и не съжалявам, но всичко си има цена  Wink

# 643
  • в сърцата на децата <3
Къде сте бре, девойки? Хайде на по винце

# 644
  • София
 bouquet

Общи условия

Активация на акаунт