Домакини 53/ Да посрещнем празниците светли, с питки с късмети чудесни

• 54 919
  • 737
  •   1
Отговори
# 645
  • при късмета
Хайде наздраве!
Аз тъкмо сложих домашните по леглата и си дочаках моето време. Каня се една нова книга да я хвана от седмица  ooooh!
Джейми, какво стана с детето, как е?
Светли, оздравяхте ли?
Аз не съм захващала диети, но май е време  newsm78
Отивам да доразчистя кухнята и дигам краци

# 646
  • Великобритания
Чух , че някой е сложило вино и веднага идвам
а мезенеце нещо , като съм на диета поне да погледам ахахаххахх

Ангелче в Бг ще ги правя тези изследвания , тук няма начин да ме пратят на такъв спец.освен ако не съм болна , а аз не съм .. лятото като си дойдем тогава

# 647
Мими, дано не е здравословен проблем  Peace
Ангелче, за първи път чувам за връзка между дългото кърмене и инсулинова резистентност  Shocked Сигурно ли е това? Аз както кърмя почти без прекъсване от повече от 4 години, трябва май да отида на едни изследвания, а?  newsm78

# 648
  • Бургас
Здравейте! Heart Eyes

Чета и не пиша,а отговарям наум. hahaha

Вио,какво е това кърмене?Как 4 години?! Rolling EyesВанко не беше ли отбит?

Мимс,ти пък кави са тези диети с химия? Laughing
Вземи изяж един пържол и една салата,а за десерт черен шоколад с червено вино.Всичко диетично и с мярка. hahaha
Пължолката може да е диетично от бон филе или бутче. :а

Ангелче,на моя приятелка оперираха майката от същото,но лапароскопски и жената е добре.Мисля,че Креми от нашата тема си оперира жлъчката.Дано се включи със съвет.

Луси,ти преди време писа за бананови палачинки,може ли рецептата? Praynig

Аз имах едни ядове тези дни,но отминаха.Сега ще съм по-редовна.Да ви се оплача,станала съм като роб на тази къща.Всичко ме дразни,даже малките петънца,цял ден бърша,направо избърсах света.Как си живеех мърляво и лежерно,просто не е истина.Даже не ми се готви,че ще изцапам.Луда работа! Rolling Eyes

Много неща исках да пиша,но е късно и ми се спи.

До утре!Как ми се спи само!

# 649
Добро утро Simple Smile
Кафенце

Дребния е добре, ама покрай баткото ядовете са повече, пред пубертет се водело  #Cussing out, ако  ме видите след някой месец изцяло бяла , не се чудете от какво е Иван се казва.
Отивам на работа .

# 650
  • в сърцата на децата <3
Добро утро  Hug И от мен едно кафенце, че много ми се спи и вече съм на второ  Mr. Green

Вио, единственото сигурно на тоя свят, е че ще идем на оня  Mr. Green Но действително има връзка между ИР и дълго кърмене. Това, което трябва да те успокои е, че ако при теб имаше проблем - нямаше да забременееш. Също така има редица други симптоми - пряко е свързано със Синдром на поликистозните яйчници (т.е. хем ще те боли, хем ще ти е нередовен цикъла, ще се опъпчваш ужасно, ще качиш кг и за "десерт" - споменатото по-горе - няма да можеш да забременееш). Най-вече всичко е въпрос на ген, както казах при мен има много сериозно обременяване с диабет тип 2 - татко, баба, на дядо ми брат му, тяхната майка (моята прабаба, която не помня)... Но при всички случаи - наднормените килограми или бързото качване на килограми без причина (т.е. не в случаи на бременност примерно) винаги са знак, че нещо някъде се е повредило. Не може 20-30-40 години да бъдеш горе-долу едни и същи килограми, да се храниш с приблизително еднакво количество и качество храна и изведнъж хоп! 10 кила отгоре (както стана при мен - за няма и месец ги качих преди да ми открият ИР).

Отивам да лепя кутишки аз... Още малко и крааааайййй! Дано поне да се получи, че ще си изям д-то иначе  Laughing

# 651
Добро утро  Heart Eyes
Нареждам се на кафетата!
Не намирам връзка м/у кърмене и болести - и аз съм от дълго кърмещите 2,6м....Няма как нещо, което природата го е заложила в нас да води до отклонения! За мен нещата, които ни разболяват са стреса, ниската ни самооценка, лошото настроение, лошото хранене и липсата на движение. Забелязала съм, че щастливите, усмихнати хора не боледуват! Не се иска много/но пък е адски трудно/ да се смирим, харесаме такива каквито сме, да се обичаме... Ако поне малко се замислим кога се разболяваме ще видим, че то е във време на депресия, неудовлетвореност и лошо настроение... Не напразно имаше един лозунг преди години "Здрав дух в здраво тяло!".
Пожелавам на всички днес да са усмихнати, позитивни и щастливи  Heart Eyes

# 652
  • при късмета
Добро утро!
Голям студ, чудя се защо изобщо заведох шефа на у-ще.
Калинче, какво да е настроението на -15 градуса?  Laughing
Шегувам се, права си отвсякъде  Hug
Проблема у нас е, че за каквито и да е заболявания, дори човек да си обърне внимание, не само системата, а и докторите в частност, нямат интерес да спрат заболяването или да те излекуват. А някои нямат и познанията. Ама това е друга тема.
Трябва да изляза днес да свърша нещо, а ми е студенооооо! В летаргия съм по това време на годината

Цун на всички  Hug

# 653
  • София

Луси,ти преди време писа за бананови палачинки,може ли рецептата? Praynig

Бананови палачинки.

Необходими продукти:
2 яйца
1 банан
канела
ванилия

Нарязвате банана на тънки кръгчета, намачквате с вилица.
Добавяте двете яйца и бъркате до хомогенна смес.
Дори да останат цели парчета банан, не им се притеснявайте.
Не пасирайте, ще стане много рядко.
Добавяте канелата и ванилията.
На тефлонов тиган слагате по-малко от сместа.
Ако сипете повече е трудно обръщането, тъй като тестото е рядко и се разпада при обръщането, пък и са по вкусни като са на малки палачинки.

Тази рецепта ми е любима. Но преди пробвах и само банан-яйце - пак стават вкусни.

# 654
Ма ко - на -15гр..... усмивката...в нощ студена, от майчина целувка е родена..... Heart Eyes

# 655
  • при късмета
Калинче  Hug

Само дето до кът се усмихнеш, на -15 се озъбиш  Joy

А като прочетох, че дават много студено поне още седмица, брррр

Сега дойде комшия от последния етаж, протекло около водосточната тръба от покрива  ooooh! Как ще протече на тези Т ?
Дадох му ключа да се качи на покрива, сега пък го мисля да не стане някоя беля. Като си представа какво е горе. Добре, че водосточните тръби не са поне на края, а по в средата

# 656
  • Бургас
Здравейте!!!! Heart Eyes
Добро утро  Heart Eyes
Нареждам се на кафетата!
Не намирам връзка м/у кърмене и болести - и аз съм от дълго кърмещите 2,6м....Няма как нещо, което природата го е заложила в нас да води до отклонения! За мен нещата, които ни разболяват са стреса, ниската ни самооценка, лошото настроение, лошото хранене и липсата на движение. Забелязала съм, че щастливите, усмихнати хора не боледуват! Не се иска много/но пък е адски трудно/ да се смирим, харесаме такива каквито сме, да се обичаме... Ако поне малко се замислим кога се разболяваме ще видим, че то е във време на депресия, неудовлетвореност и лошо настроение... Не напразно имаше един лозунг преди години "Здрав дух в здраво тяло!".
Пожелавам на всички днес да са усмихнати, позитивни и щастливи  Heart Eyes

Много точно казано! bouquet

Луси,благодаря за рецептата! Heart Eyes
Моите мрънкат,че им се ядяли бананови палачинки като в Тайланд,че се сетих за теб.Беше се похвалила,ставали страхотни.Ти защо така телеграфно идваш,носиш кафе и дим да те няма?
Постой за малко да те видим. Grinning
Как е Миленка?

Аз днес ще прибирам елхата.Малко късничко,но реших Кмета на Бс като прибере голямата елха на площада,тогава и аз.Пиша Кмета с главна буква,защото много го уважавам.

Ма-ко,леко с тези улуци и тръби,че да е се контузиш пак.

Ангелче,ти също по-лежерно го раздавай.

Джей,аз също си имам един Ванко,който ми къса нервите. #Cussing out
Иде ми да хвана една гьостерица и да му изтупам едно хубаво пубертета!
За това пък дребната стана по-разбрана и така...до нейния пубертет.

Чао за сега.Довечера пак ще намина.
Тук се появи за малко една нова колежка,къде изчезна тази жена? newsm78

До после! Hug

# 657
  • Великобритания
Идвам и аз за кафето , че ми лепнат очите
спи ми се - 2 не виждам хаххах
ама дивото ми дете се наспа още в 6 часа и почна да скача по кошарата и да надава бойни викове
Славче - такава е сега диетата , няма грам химия в нея , няма Е-та и изобщо вредни съставки Simple Smile
На обед имам месо+ салата - ела и глей кво става - вчера приспах детето и седнах да ям на спокойствие ..пуешко бутче с една зелена салатка и много добре ми дойде
днес ще ходим в детския център , да си поиграе детето , аз да се поразсея малко с другите мами Simple Smile , от миналата седмица има много нови семейства , стана много весело и шумно ххаха , да видим днес как ще е Simple Smile
няма да готвя , щото ме разяжда и съм казала на ММ , да си прави салатки , разядки , да си реже мезета и такива неща - слуша горкичкия ..вчера на една снежанка и един суджук изкара вечерта ..днес сутринта бърза да стане да закусва хаххахах Laughing Laughing да видим и той докога ще издържи на моята диета

# 658
  • Fort Worth, TX
Привет момичета.Аз няколко дни почивам и съм си вкъщи.Чакам приятелката ми да свърши работа и да идем малко на пазар.
Ангелче, принципно лапароскопията е по-щадяшта, но си е все пак бъркане в корема.Жената ще аут поне за месец.Не знам защо не е лекувана с аб първо щом има възпаление освен , ако не е живото застрашаващо положението.Моя Сашо е гнойна ангина и на пореден аб.Вчера трябваше да сме на рд, но не отидохме.Днес имахме планирана вечеря с приятели, но и нея отменихме.
Смърфи, да кажеш как е минало с детето.
Люси, надявам се сте ок всички вкъщи.
За всички мн целувки и прегръдки.

# 659
  • в сърцата на децата <3
Креми, привет  Hug Майка започнаха да я лекуват с антибиотик, но кризата прерастна в запушен жлъчен канал. Махнаха камъните, прибра се вкъщи и уж беше добре... до петък, когато пак я е заболяло и са ѝ казали, че пак е направила възпаление и криза, като този път поне няма тръгнал камък. И като е влязла пак в болницата са ѝ казали, че няма смисъл да се мъчи и да отлага, при положение, че трябва да се направи.
Тия гнойни ангини са голяма гняс  Sick Дано бързо да се оправи Сашето  fingerscrossed

Лейди, принципно съм напълно съгласна с теб  Hug Но има неща, които не зависят от нас. Когато имах проблеми с ИР нито бях под стрес (в майчинство си бях), нито бях недоволна от нещо, самооценката ми винаги си е била ужасна  Mr. Green та нямаше промяна в това отношение...

Славче, един приятел на братовчед ми - виетнамец, му беше дал преди години рецепта за паниран банан - страшно става  Heart Eyes Ако искаш ще ти пратя рецепта на лични, да не дразним Мими  Embarassed

Ма Ко, какво се оплаквате от студа? Ей го ква жега стана -7 е в момента! Даже бойна група "роми" от сутринта изчистиха леда от тротоарите  Party Може и да издрапам половин квартал да ида до борсата за лакомствата на децата  Crazy

Ако изчезна - да знаете че съм станала на шушулка нейде из Париж... Кючук Париж  Joy

Общи условия

Активация на акаунт