Домакини 53/ Да посрещнем празниците светли, с питки с късмети чудесни

• 54 316
  • 737
  •   1
Отговори
# 660
Привет милйчки bouquet.Светли е по-добре,от онази вечер не е повръщал,имаше и растройство,но и него го овладяхме,сега ние с ММ сме със същия вирус,а мен и цялото тяло ме боли.Пием лекарства и се надявам бързо да се оправим.Утре вечер съм на банкет по случай бабин ден,а нямам сила да си измия косата.Хайде лек ден Ви пожелавам,и дано да няма болни Praynig.

# 661
Добър ден,аз нямах време вчера от мързел да пиша.Прочетох ви ,но понеже имах задачи се захванах с тях.
Я да кажа за гнойната ангина или поне за болно гърло.Послушах съветите от тук за гаргара нишадър и оня ден  купих от аптеката и направих ма щерката и мм.Следобяд им направих и двамата чинно ме послушаха и правиха,щерката явно я облекчи и вечерта преди да легне пак е правила,на сутринта се похвали че минало и пак правила.Та така ако искате пробвайте,било гадно на вкус но пък помага.Едно пакетче е и струва поне при нас 70 ст,сложих в една чаша марена вода и кафяна лъжичка от пакетчето и така  правиха гаргара вместо да мажа.
Тук си е студ,има обаче и слънце ,но понеже нямам задачи няма и да излизам.Само готвене и чистене. Имаше една висулка та мм се качи на тавана да  я бутне че е от улицата. Laughing Щерката е сесия и сега не ставаме рано,но пък не мога са смогна с готвенето,обаче пък ми остава време за  плетене.
Бързо да оздравяват болните . Приятен ден ви желая. bouquet

# 662
Добро утро! Като чета колко е студено в БГ, да взема да ви организирам един чартър до тук, а? Wink

Ангелче - аз също съм с ИР и много килограми. Лечение с кортикостероиди за друдо заболяване и тежка фамилна обремененост са причината. Лекувам се с диета и хапчета. От месец май съм -22 кг, имам още 4-5. Но много ми окапа косата, сега това пък лекувам.  ooooh!

Много си мислех дали да ви пиша по този въпрос, ама се престраших.
Скрит текст:
Нали гледах детенцето онзи ден, защото майката ми се обади в полуистерия как детегледачката не дошла, а няма на кого да го остави и да отиде на интервюто. Е, докато се разхождахме в парка и той си спеше кротко в количката, ми се обади бащата, който мислех, че е на работа тоест репетиции, защото е музикант. Оказа се, че си бил вкъщи и щял да свири, защото отдавна не се бил упражнявал. В момента оркестърът е във ваканция до края на месеца. Та останат леко втрещена. Бащата е вкъщи, а ти търсиш чужда човек да ти гледа детето за 3 часа. На всичкото отгоре детето е супер спокойно. Например, бяхме на кафе за един час и той не поиска да слезе от количката, а вече ходи, сам си игра през цялото време с една сламка и пластмасова капачка от чаша. Кажете ми това нормално ли е? Бащата е българин, майката е местна. Някакси останах с много лош вкус в устата от цялата случка. Или греша?  newsm78

Последна редакция: ср, 20 яну 2016, 15:55 от Смърфиетка

# 663
  • при късмета
Смърфи, не знам от какво точно си се престрашила, но изобщо не си в грешка. Аз щях да съм много по-учудена от теб. Толкова време е вкъщи и да му гледа някой детето  Shocked
А има ли ефект лечението за косопада?
Светли, оправяйте се
Писе, оправиха ли ви проблема с водата?
Ангелче, направо си е за плаж на -7  Laughing
Мими, Креми, Славе  Hug

Ходих, свърших си работа, но много се намръзнах. А шефа е на тренировки и каза, че не иска да ги пропуска и ще ходи, та пак излизане.
Ще го остава вкъщи до края на седмицата. В предучилищните групи има по 5-6 деца в клас. Трябваше и днес да го оставя, но нищо.

# 664
Ма ко,
Скрит текст:
малко ми е неудобно да пиша за чужди хора, но в крайна сметка поведението им ме засяга, та затова се престраших. Аз не съм чак чужд човек, познавам детенцето от раждането, много често сме заедно с това семейство, но... пак съм по-чужда от собствения му баща. А разговорът с него беше:
- Смърфи, какво правите?
- Разхождаме се в парка, детето спи.
- А, справяш ли се?  #Crazy #Crazy #Crazy
- и т.н., и т.н.
Иначе звънни да ме проверява. Той не можел, защото ще се упражнява. На работа е чак след две седмици, а е във ваканция от преди Коледа. Та с 3 часа повече или по-малко свирене, нищо няма да се промени, поне така си мисля. newsm78 Просто, за разлика от жена му, му познавам балканския манталитет и как е използвал свиренето за оправдание, защото не му се занимава. ooooh! Сега, като се замисля, той по принцип изобщо не се занимава с детето и с грижите по отглеждането. Той е гордият баща, ама само на хартия... ooooh! Дори сега се сещам за една случка - седим на масата у тях за вечеря, той вика на жена си, която довършва нещо в кухнята, да му сипела, а тавата с яденето пред него...

# 665
  • в сърцата на децата <3
Смърфи, тоя мамин сладък така е намерил. Що не е случил на някоя по-ербап жена да го строява на лягане и на ставане  Twisted Evil
Браво за килограмите, но защо е започнала да ти капе косата? Моята се повлиява много добре от маски с тривитаминол, но нямам представа можеш ли да го намериш... Тук е от ветеринарните аптеки  Mr. Green Принципно не е нещо, което не можеш да си забъркаш и с витамини, купени от нормална аптека, но излиза много по-евтин готовия. Пробвай маски, масла, витамини, добавки...

Ма Ко, знайш къв плаж му дръпнах - излязох в 1:30 и сега се прибирам. Направо хванах тен  Joy

И да се оплача аз - три дена сгъвам кутийки, лепя лепенки, мисля варианти за амнайсе етажа... и сега като взех детето лелката ми каза, че в петък със сигурност ще са не повече от 10 деца  ooooh! А колко обикалях днес докато намеря къде да ми принтират шаблона върху картон... Че на всичкото отгоре купих 24 шоколадови яйца, 27 сока... Те пак ще останат за домашния купон, но все пак.. Добре, че отидох днес аз да питам, че ММ уж няколко пъти го карам да пита (включително вчера!!!) и все му казвали, че са 19 деца по списък и горе-долу всичките си ходят редовно  Thinking

# 666
  • Бургас
От сутринта се каня да питам каква е тази картонена торта? newsm78
Не може ли истинска?
Моята не ходи на ДГ и не съм в час.За какво се прави от хартия?Кое дете ще яде картон?
В сладкарниците продават торти със сертификат-какво има вътре в тортата,не може ли такава?
Боже.... Grinning

Смърфи,голяма скатавка е бил този татко,ако наистина не е бил сериозно ангажиран.Аз бих се чувствала използвана.Нормално е да си в чуденка,неормално е неговото поведение.
Не знам как се слага в скрит текст.Ако искаш после ще изтрия коментара.

Ангелче,ако не те затруднявам,може ли рецептата? Praynig
Ако искаш тук,тя Мимито ще чете със затворени очи. hahaha

Светли,къде ще ходиш за бабин ден,да не си акушерка?
Да се оправя детето и Сашко на Креми.
Откакто познавам Креми,Сашокът все прави ангини,дано вече се свърши!

Аз да ви се оплача,вчера влязох в пробната на бельото на Триумф да пробвам три сутиена и да избера един и накрая ги купих и трите,бях изпаднала в нещо като шопинг-транс,а сега чак ме боли главата от яд и притеснение,че похарчих толкова праи. #Cussing out
Ама който ги е измислил кредитните карти-смъртна присъда! #2gunfire

Ма-ко,моят Иван и той ходи в студа на тренировки,ама там тичат боси и не знам дали е отоплена залата,но кой ме слуша! Sad

Отивам да чистя пак...Откачих на стари години. Grinning

до после! Hug

# 667
Ангелче, няма да намеря този тривитаминол тук. Пия добавки, но изписани от лекар и си пръскам разни неща, пак изписани от лекар. Като че ли има ефект последния месец. Иначе тези килограми ги свалих много бързо, за 5 месеца и се получавало голям стрес за организма, както след бременост. Било много често явление...

Славче - като цяло таткото има супер лека работа. Като не са във ваканция, имат всеки ден репетиции по 3-4 часа, например от 11 сутринта, после е пей сърце. Все си ходи на фитнес, спи до късно и т.н., абе гледа си се човекът! Да не го занимават с прозаични неща, като гледане на дете. Но това си е техен проблем, вътре в семейството. Но точно в този случай ми стана много кофти. Аз също имах работа, те знаеха. Провали ми се целия ден, но не мога да откажа на такава молба. И в БГ не съм отказвала на приятели и никога няма да откажа. Но така се представиха нещата, че няма никой да й помогне. А той нашият си бил вкъщи, с оправданието, че ще се упражнява.  ooooh! Тъй като си го познаваме (някой типични особености на бг манталитета са много силно изразени при него), просто се е скатал. Жена му го гледа с обожание и изобщо не схваща за какво иде реч. Но за мен това не е нормално. Че дори и да имаш някаква работа, ще я отложиш за 2-3 часа, за да може жена ти да отиде на интервю за работа, не да пие кафе. Ние нямаме деца, но като казах на мм, очите му станаха ей такива  #Crazy. И той не може да го проумее, ама викам чакай да питам момичетата, че може ние нещо да сме в грешка с гледането на деца.  Wink

# 668
  • при късмета
Ние не отидохме на тренировки, защото сдадох багажа.  ooooh!
От разкарването по студа днес няколко пъти, така ме стегна главата, че ме трупяса изведнъж, даже нямах време нещо да взема. Даже съм се унесла за малко. Болят ме врата, главата и ухото. А ходя с лента и шапка отгоре, обаче студа ми разказва играта.
Ангелче и мен уж ме пече слънцето по едно време навън, ама до плаж не можах да го докарам  hahaha
Смърфи, права е Ангелчето, че този така е намерил. Не знам колумбииките с какъв манталитет са и търпят ли такива неща по принцип, но на мен ми дожаля и за детето и за жената. Ти си си съвсем наред да му се чудиш, това не е нормално отношение нито към детето ти, нито към партньра
Славче и шефа тренира бос и отказва да обуе нещо, поне в студовете. На начинаещите не държат да са именно с обувки за таекондо, когато е много студено могат и да се облекат и да се обуят, ама той не иска.
Пропусна днес заради мен тренировката, просто не можах да стана да го заведа.
При Ангелчето не знам как е, но при нас в градината правех картонена торта защото бяха забранени не заради липса на документ за произход, а заради алергии при децата. Без шоколад може да направиш торта, но без мляко не може.
А тази година в у-ще я направих защото си спестих 1 етаж, по-малко деца са, а и децата много й се радват. Те не ядат картона разбира се, кутийките се пълнят с лакомства и дребни играчки

# 669
  • Бургас
Ма-ко,сега разбрах!Значи не е съвсем бутафорна тортата,щом има нещо вътре.
Обаче много са станали алергични децата. Sad

Смърфи, Hug

# 670
Смърфи  hahaha Joy rotfImao rotfImbo Знам, че няма да те успокои, но и аз съм изпадала в такива ситуации, но в Бг  Joy Ще си позволя един съвет от моя опит - следващия път стисни зъби и откажи/задължително ще има следващ път/!!! иначе става ефекта на "снежната топка"...започват все повече да те търсят. Тук гледам детето на приятелката ми от време на време, но то е защото и аз го искам - децата си играят заедно, а и тя никога не ми остава длъжна - при първа възможност взема моя в тях. Като знам тук какви са цените на час за гледане на дете  ooooh! тази жена, ако започне работа с този мъж....
Славка тук е строго забранено носенето на каквито и да е ядки в училище - точно заради алергии. Когато попълваш формата за училище задължително пишеш алергии, диета, религия... Аз също в началото бях много учудена.
Набих кучето и сега спи спокойно  #2gunfire Ядосало се е, че не съм го взела с мен като тръгнах да прибирам малкия от училище и ми измъкнал от кошницата току-що завършената жилетка  Joy играл си с кълбетата и изял копчетата на жилетката  #Cussing out Подивях!

# 671
  • при късмета
Славче, те не са алергични всички, но не може заради тях.
Ти картонената ми торта не я ли видя тук или във ФБ, ето я
Скрит текст:
Ангелче и твоята да видим после

Редактирам да не пиша втори пост
Фло, я виж на какво попаднах
Скрит текст:
Joy Joy Joy
Майтап, ама си е живата истина. Сега там не се живее

Последна редакция: ср, 20 яну 2016, 19:27 от ма ко

# 672
  • Великобритания
Давайте рецептите , с панирано може да се изкуша , само ако са някакви филенца пилешки ..банан - никога
Славче и аз не знаех за какво са тия хартиени торти , добре че Ма ко ми обясни и на мен
Ма ко - бързо да се оправяш , взимай си дрогата ,че то май от само себе си няма да мине
Ние излезнахме малко до магазина пеша и покрай морето , уж хубаво времето - 3 градуса , ама на връщане така щипеше по бузките , че сега всички сме с червени бузи хахах

# 673
Калинка - ама точно това смятам да направя, ще откажа! Не защото не искам да прекарам малко време с детето, но някои уроци трябва да се научат.
Тук не е скъпо да имаш целодневна детегледачка, както и чистачка, готвачка, шофьор. Това са съвсем нормални неща и милиони необразовани или ниско образовани хора работят това. Като се шегуват тук - семейството се крепи на домашната помощница. Тя носи на ръцете си цялото семейство. Майката работи от много години, просто е съкратиха преди месец. И иска пак да си работи. Ще си намери работа, тя е оправна жена. За съжаление, тяхната дом.помощница ги напусна също преди около месец, защото се местила при мъжа си в друг град. И сега си търсят нова, но още не са намерили. Ако майката започне работа, със сигурност ще имат, но засега се оправят с жена, която идва един път на седмица, когато я извикат. И тя им вързала тенекия този ден.
Както и да е, обеца на ухото, както казват възрастните хора.

Ма ко - за местния манталитет ще ти разкажа лятото на кафе, че иначе темата няма да ми стигне. И те са едни образи...
Ще ти изпратя снимка на торта на един етаж, но пак с много парчета. Някъде във фейса я мернах тези дни.
Ангелче, ако искаш и на теб ще я изпратя!  Peace

# 674
  • Fort Worth, TX
Славе,  мерси.Там му е слабото място.Сливиците в момента  са му като топки за голф големи, червени като домат на  бели точки. Mr. Green
Смърфи, кво да ти кажа-типично по нашенски.Има и по-тежки случаи.Днес моята приятелка ми разказва , че трябвало снощи да закарат едни от гостите си-майка с 2 малки деца, защото таткото отказал да дойде да ги прибере от РД.Що за идиот трябва да си , за да  го направиш при положение, е навън е кучи студ и нямаш друг ангажимент.
И на мен скоро ми остана много горчив вкус, но по друг повод.Сега се чудя как да процедирам.Май ще слагам хикса на тези хора, щото те много явно го сложиха на нас.За съжаление не знам защо.Хора които си мислех, че са ни приятели -бяхме заедно на море, излизахме , празнувахме заедно празници не поканиха Сашо на рд на дъщеря им.НЕ сме ги обидили с нищо.Просто съвсем целенасочено и явно показаха, че не желаят вече приятелството ни.

Много ми е неприятно, но не смятам да им звъня и да ги питам защо?Аз вина нямам по никакъв начин.

Общи условия

Активация на акаунт