Домакини 53/ Да посрещнем празниците светли, с питки с късмети чудесни

• 54 314
  • 737
  •   1
Отговори
# 675
Креми, недей се ядосва, макар че знам, че ти е горчиво в устата. Hug Понякога няма рационално обяснения на нещата, а и не го търси. Освен това, живот и здраве, скоро заминавате, чака ви толкова различен от нашенския манталитет.

# 676
Кремито  Hug не се ядосвай - то ще си покаже! Ако се беше случило на тукашен РД щях да ти кажа, че децата са вече на фаза деление м/у момчета и момичета. Тук момичетата не канят момчетата - до 11г. става въпрос, а за после нямам идея... Мислила си да махнеш сливиците на детенце, щом толкова често кара ангини? Направи му гаргара със студена кока-кола. Бързо оздравяване  Hug
Смърфи съвсем изключих за нормалния антураж в домакинството  Joy То си е като в Африка, а аз взех, че го сравних с Анг.... hahaha Тук екстрата да ти гледат детето е около 7-10£ на час...
Аз не познавам това семейство, но предполагам са дискутирали на кого да оставят детето и мъжа е доста в час.

# 677
  • Fort Worth, TX
Смърфче, и аз с това се успокоявам.Обаче аз ги харесвах и не го очаквах.Ще го преглътна, но ми трябва малко време.Ти на каква диета си?Аз нямам време за тренировки и съм върнала някой кг.Много ми е тъпо и всеки ден минавам на диета.22 кг  са супер резултат.Голяма свежарка си по снимките.
Лейди, бих го приела за нормално, ако не бяхме толкова близки до оня ден.Все пак дъщеря им е на 5 и ми се вижда странно тя да го е решила.За сливиците не съм го мислила, а и май , като че ли не ми се иска да го подлагам на това.Той като цяло не е болнав.Не беше се разболявал от май.

# 678
Креми - не ям въглехидрати, захар, алкохол и пия хапчета, изписани от лекар. Последният месец, заради косопада, започнах да хапвам по-малко картофи и ориз, а по празниците си пийнах някоя друга чаша с вино и малко сладко. Ям си плодове, месо, риба и морски, яйца, сирене, кисело мляко и всякакви други зеленчуци и треволяци, какво сурови, така и готвени.
И аз лятото поограничих някое друго приятелство. Беше ми криво в началото, но сега съм напълно доволна от резултата.  Peace

# 679
  • при късмета
Креми, какво да ти кажа, хората ни изненадват понякога. Аз съм привърженик на ясните отношения и за това ако имам нещо да казвам, го казвам. Такива детски истории са ми непонятни. Независимо дали отношенията ще продължат или не, искам да са ясни.
А иначе шефа сам си решава кой да покани на рожден ден, още за петия. Но роднинските деца и тези на приятели са му влизали в сметките така или иначе, защото често контактува с тях безпроблемно. Но пък и детето да го е решило, вие родителите щяхте да сте наясно, че м/у децата има проблем.
Да се оправя бързо Сашко!

Само дремя, много ме кара на сън. Моите легнаха, пих още един седалгин и ще се заравям на тъмно, че поне ако ще се разболявам, поне главоболието да пропусна.

# 680
  • в сърцата на децата <3
Добро утро

Кака ви е будна от 3. Не е работа тва да знайте...

Славче, честити ти придобивки  Heart Eyes Хич не си го слагай на сърце, добре си направила, че си се поглезила. Аз напоследък съм фенка на сутиените на Пиер Карден - само един недостатък имат - като ги пуснат с намаление и не мога да се спра  Laughing
А това с тия картонени торти... Не го възприемам, но няма начин. Правя гадна асоциация с друг ритуал. Това с алергиите за мен е чиста глупост. Ако има ограничение (преди имаше) в тортата да няма маргарин, шоколад и ядки - ок. Но какъв им е проблема с млякото? И в ясленската кухня готвят с мляко... Освен това забраната е на ниво "директор", защото в детската градина на племенницата разрешават торти.

Рецептата за паниран банан
Скрит текст:
1 голям банан, по-зелен
1 яйце
4 с.л. захар
1 с.л. брашно с 1 ванилия

Банана се реже на филийки леко по диагонал. Яйцето се разбива хубаво със захарта, накрая се добавя брашното. Получава се рядка каша. Пускат се едно по едно парчетата банан и с лъжица се гребва парчето, заедно с част от панировката. Пържи се на по-скоро слаб котлон (например ако е с 4 степени - на 2) Пърженето му е пинизчийзката част - хем трябва да е достатъчно силен котлона, хем да не загаря, защото заради захарта се случва бързо тая работа. Аз ползвам кокосово масло за пържене, но може и с обикновено олио. Върви и със сметана, и без нищо  Mr. Green

Креми, мене вече нищо не може да ме изненада от "приятели". Лятото имаше един много гаден вирус с повръщане - минаваше буквално за часове, но си като парцал. Та малката го беше хванала в яслата и вечерта беше много зор - събужда се, повръща и припада. На сутринта беше пушка. Обаче ме хвана мен. И тъкмо се позиционирам на леглото - ММ се връща зелен от работа - и той болен. Размазали сме се на спалнята, а детето тича около нас и си иска внимание... Звъня аз на една "приятелка"(с която в студентските години сме си събирали стотинките, че да си купим храна до края на месеца) да я помоля да дойде за 2-3 часа. И тя ми отказа... Имала "среща с приятел, с който се виждали супер рядко, но утре следобед може би ще има възможност - ще се чуем ако нещо евентуално"  Shocked Ако нещо евентуално... какво? Съм умряла до тогава?!? Още избеснявам като се сетя. Ама... такова е. В моя случай буквално както е поговорката "Като имаш нужда - почукай на вратата на приятел. Ако не ти се отвори вратата, ще ти се отворят очите!"

Лейди, преди около седмица обсъждахме цените на nursery-то в Лондон с моята приятелка. Бях ееееей така  #Shocked #Shocked #Shocked С моята заплата - мога да си позволя да ми гледат детето... няма и 3 дена  Joy

Да кажа за картонената торта - ММ се хвана и ми начерта модел за (втори) етаж с 6 парчета. Ако на някой му трябва да свирка  Hug

# 681
Добро утро  Heart Eyes
При нас започна да се затопля - вече сме на 5гр и дъжд  Joy зимата свърши...
Днес на малкия му е безуниформен ден - събират пари за пострадалите от наводненията. Който родител желае изпраща нещо за хапване и дава 50ст. на детето - за тези парички децата си хапват колкото пожелаят. За да е детето без униформа се дарява 1лв.
♥snow_angel♥ цените за детски ясли и гледане на деца не са високи само в Анг., но и в цяла Западна Европа - не напразно се търсят масово детегледачки....Излиза ти няколко пъти по-евтино да си наемеш детегледачка от Източна Европа, да ѝ осигуриш квартира /спалнята за гости/, да ѝ поемеш храната /тук храната не е скъпа/ и да ѝ даваш £1000 заплата, като тя за тези пари ще ти гледа примерно 3-те деца, а и ще помага в домакинството - при положение, че детската ясла е £1000-1600 за 1 дете.....
Усмихнат ден ви пожелавам  bouquet

# 682
  • Великобритания
добро утро , студено ми е ми се спиии ..
мръън
още нямаме план какво ще правим днес , ама ми се излиза малко до морето като че ли ..дано поизпече малко и да се стопли

# 683
  • в сърцата на децата <3
Край!!! Готова е  Mr. Green Игнорирайте "творческия безпорядък"  Embarassed
Скрит текст:

Имах още няколко идеи, но вече... хвана ме офтиката  Joy

# 684
  • при късмета
Браво Ангелче, много е хубава  smile3501

# 685
  • Бургас
Страхотна!Златни ръце имаш,Ангелски! Heart Eyes

# 686
Добро утро! Събудих се посред нощите с главоболие. Sad Само в дясно, и друг път ме е боляло, аз от тази страна имам полипи в носа, та май те дават някакъв проблем. Добрата новина е, че свърших албума, лошата, че каквото можа да се обърка, се обърка. ooooh! Като те пришпорват, така става. Днес ще довърша още нещо към албума и си мислех нищо да не правя с хобито ми, ама пак ми се събраха разни картички.

Ангелче - супер се е получила тортата! Накрая си заслужаваше всичките глвоболия, а и за следващите пъти ще ти е много по-лесно. Peace

Калинка - ей такава зима обичам - само 3 дни. Е, ако може съвсем без зима, ще е най-добре.  Wink

Ще пия кафе, мнооого кафе, ама май няма да се размина с аналгина.

# 687
Ангелче, чудесна е! Браво на теб  Hug
Лейдибърд, направо се изумявам от цените при вас  ooooh! Бррррррррррр.... Само за сравнение - яслата на Дея ми излиза около 50 лв. месечно, а градината на Ванко е безплатна  Crazy
Мими, стопли ли се? При нас тази сутрин беше минус 15, скоро не сме имали такъв студ  cold
Аз да ви кажа откакто децата са целодневно по ясли/ градини, никаква ме няма  ooooh! Освен, че ми е пусто и празно, ами и не мога да се организирам и никаква не мога да я свърша. Ето днес цял ден се помотавам, а имам да чистя и да сгъвам и прибирам дрехи, банята и тя ме чака, обаче пак ще остане за утре  ooooh! Ужас, дано скоро вляза в ритъм.
И нещо лично да споделя, свързано е с казуса на Смърфи от вчера:
Скрит текст:
Супер гадно ми е да си го призная, обаче и мм е като въпросния татко  Tired Изобщо не ми помага, оставил е грижите и отговорността за децата изцяло на мен. Според него това, че ходи на работа изчерпва всичките му задължения към мен и семейството - той носи парите, аз се оправям с всичко останало  Tired Не знам такъв ли си е бил и преди, или напоследък му се отключи тая черта, ако мога така да изразя...Не знам. Преди като живеехме с майка му не ми е правило чак толкова голямо впечатление, сега обаче взе да става очевадно. Като започна да говоря и да изисквам повече, ставам лоша. Оправданието му - измаря се много на работа,  а пък аз се справям по - добре от него с децата и къщата, ерго той нищо не пипва. И така, да видим до кога ще издържим по този начин. Май ще се строяваме, натам отиват работите  bash Уф, отдавна се чудех как и дали изобщо да ви занимавам, ама ей на- казах си всичко.
Сега отивам за дребните, до после. Гушки на всички  Hug

# 688
  • Бургас
Вио,аз също като съм сама вместо да свърша куп неща,ставам като флегма.Бутам се напред-назад и нищо накрая!В края на краищата разбрах,че просто имам нужда нищо да не правя понякога-лежа,гледам снимки или чета.Ние жените,ако не бягаме насам-натам по задачки,се чувстваме виновни.
ММ и той не е от помагащите.Като млада чак съм ревала,един път не е закарал децата на ДГ,даже в студ и дъжд.Аз не съм шофьор и ми беше много трудно.После....после свиках! Joy
Сега с Криста е съвсем друг,малИИИ на тати принчипесата-храни я,оставям му я,играят си.
Строй го твоя докато сте млади,ама леко. Grinning
Ако е само той,че с мед да го намажеш.

Лейди,какви са тия цени?! Shocked
Не знаех,че е толкова скъпо!Това в паундове ли е?
Обаче си раждат жените по много деца,явно си ги гледат сами.

Отивам да готвя,че ММ пристига от София,както винаги гладен! #Cussing out
До после!

# 689
Вио -
Скрит текст:
на пръв поглед ситуацията изглежда еднаква, ама доколкото "познавам" мъжа ти, не е. Имам чувството, че той много се притеснява да ги гледа, просто го е страх, докато при моя казус, таткото просто не счита, че гледането на деца е работа и на бащата. Той е много горд с наследника, но не го докосва и не намира за правилно да го прави. А хич не е уморен от работа, супер му е спокойна работата, абе голям егоист е. Жена му също работи, като че ли тя не е уморена от работа...
Още един пример: организирали сме Никулден в ресторант - ние, те и още едно смесено семейство с дете на същата възраст. Другият баща се редуваше с майката да се занимават с детето - къде да му обърне внимание, да го поразходи малко, да му даде ядене и т.н. Нашият седна между този татко и мм и не мръдна от масата. Не само това, ами изобщо не му обърна внимание на детето. Занимава се майката и ние, когато детето се накриви. Абе все едно детето му не беше там. Той така е отглеждан - златното яйце се е родило и косъм не трябва да падне от главата му.  ooooh! Това, което виждам е, че той не изгражда никаква връзка с детето. То все търси майка си, никога него.
По-скоро не става въпрос за чисто физическото гледане на детето - памперс, храна, приспиване и т.н., а за изграждането на връзка между баща и син.

Общи условия

Активация на акаунт