Домакини 53/ Да посрещнем празниците светли, с питки с късмети чудесни

• 54 311
  • 737
  •   1
Отговори
# 690
  • в сърцата на децата <3
Благодаря за похвалите, момичета  Hug

Славче, такива са цените, да. В паунди! За Лондон бяхме говорили с моята приятелка, че е към 2000 на месец. Но в по-малките населени места е към 800, нейният син в момента е на 4 дена и ползва субсидия за половината сума. Но и 400 паунда са си цифра, дори спрямо техния стандарт.

Вио, и моичкият БЕШЕ с ръчичките в г*зленцето. Ама се промени. До преди да се върна на работа - само аз - водя детето на ясла, прибирам, гледам, чистя, готвя... Той "работи" и "изкарва пари". Мдам. Ама и аз започнах да "работя" и да "изкарвам пари". С разликата, че той работи 8 часа на бюро, а аз - 14 часа права. Та като започна той да поема грижата за детето 4 дни в седмицата (защото работех 4 и почивах 3) - много бързо му стана ясно от къде изгрява слънцето. Сега е далеч - далеч по-благодарен за грижите, които полагам. Защото видя как "правя нищо" ама като не го правя му се опънаха ноктите от зор. Дори сега, въпреки че съм си вкъщи, а той работи - понякога съм изморена вечер и той се занимава с детето. Е, в 90% от случаите просто ѝ пуска детски на телефона, но важното е, че аз си почивам  Mr. Green
Да добавя, понеже видях на Смърфи поста - на ресторант ВИНАГИ се редуваме при надзираването на детето. То иначе както е бяс мойта... значи да не седна изобщо.

# 691
  • при късмета
Вио, строявай го, но полека както вече каза Славчето. При това с Дея мисля, че ще е различно. При нормалното психологическо развитие на децата, от около 3тата до 6-7мата година минават през едиповата фаза. Т.е. момчетата подражават на бащите си, но в същото време обсебват майката и дори се опитват и баща си да изместят и са даже във война с него, за доказване кой е по-мъж. При момичетата ролите на родителите са разменени и момичетата се залепват за бащите си. Това си е напълно нормална фаза и я използвай. Оставяй Дея по-често с него и тя сама ще го накара да й обърне внимание. Като трябва да внимаваш много пък Ванко да не започне да ревнува, той не може да го разбере това. Оставай Дея за малко, например излез с Ванко на пазар за половин един час и като се върнете да поиграе малко и с Ванко. Предварително трябва да му разясниш много добре кое как се отразява на децата.
Обясни му, че трябва да свикне и трябва да започне да се справя защото и ти като започнеш работа какво ще правите?
Не му прави скандали, полека го оставай да си види принуден да се позанимава с децата и сам ще го разбере. Колкото повече го оставяш сам вкъщи толкова повече ще оценява това, което правиш.
За домакинството после, това е по-важно.
Моя имаше такъв период, беше много изнервен покрай 2 пъти смяна на работата за 6 месеца и го бях оставила малко на мира, но шефа не го остави  hahaha Разбирам, че е изморен, няма го вкъщи 12 часА и повече, но детето си иска неговото. В домакинството все по-малко помага, но е разбираемо като го няма, аз ако го чакам до къде ще стигнем? Прави каквото може и когато се налага, но гледам това поне аз да свърша. Но има неща за които ми трябва помощ, не може без нея.
От мен да знаеш и помагащия мъж оставиш ли го, е станал същи мързел, трябва си им ръчкане и това е. Самоинициатива не чакай.
И му кажи, че ако не влезе в час, имаш едни лоши, лоши приятелки, дето ще го погнат с точилките, ако не слуша  Hug

# 692
  • в сърцата на децата <3

От мен да знаеш и помагащия мъж оставиш ли го, е станал същи мързел, трябва си им ръчкане и това е. Самоинициатива не чакай.

Абсолютно подкрепям с всички ръце и крака! ММ като се гаджосахме живееше сам и беше супер подреден - един чорап не можеш да намериш разхвърлян! Като се изкъпе вечерта и си смени бельото - пере си го сам още в банята. Ела го виж сега... Не да ги пере на ръка - в пералнята го мързи да ги набута и обирам из целия апартамент гащи и чорапи  #Cussing out Но съм си за бой аз де, трябва да го оставя някой път без бельо и чорапи, та да се научи  Mr. Green

# 693
 ♥snow_angel♥ много добре се е получила .
Като ви чета , се уверявам колко много ми помага мъжа ми.
vio гледай по малко по малко да му даваш задачи покрай децата , и така ще свикне .
Моя заради отсъствията си беше прекарвал много малко време с тях , особено с малкия , когато почнах работа беше на 2 , излизах преди 6 ч, той облича той води той гледа когато е болен.
В началото му беше трудно , но с времето свикнаха един с друг.И тази седмица се гледат .
Имат си типично мъжки занимания ( които понякога не ми харесват но мълча
Скрит текст:
рисували са се веднъж с маскировъчни бички  #Crazy като видях снимките
днес са ковали цял ден , купил му е чукче и му е дал дъска ( очаквам жалба от съседите ), ама са се гледали , в настроение бяха и двамата като се прибрах.

# 694
  • при късмета
Разглезват се мъжете, като се съберат с жена. Преди шефа и в кухнята помагаше, вече съвсем спря, ама е разбираемо, ако чакам него, че да сготвим за вечеря шефа или ще стои гладен или ще вечеря в 21ч.
Моя поне с шефа много помага и от начало си беше така. Понякога му се ядосвам как гледа детето. Изляза за малко, оставила съм ги, прибирам се мъжа ми спи, шефа сам се гледа  #Cussing out  Голям е вече, ама пак се ядосвам. Или излязат двамата, кажа им, че ще ги чакам за обяд, те обядват навън  Crossing Arms Взима шефа в работата понякога в събота, че на него му е интересно. Как може да работи и едновременно да го пази, не знам. Работят с опасни инструменти и машини. Но пък шефа го слуша, като са само двамата. Войната с него си я води вкъщи  Laughing Все по-голям инат става и все повече се пазари като нещо му се каже, че не може. С мъжа ми спори повече, аз като го насмета след 100 обяснения защо не може и чак тогава миряса. Мъжо все мрънка, че само мен слушал, а него не. Изобщо не е вярно разбира се, така му се струва. Той все едно е по цял ден вкъщи и ако шефа си отвори ушите за нещо от първия път, за други 10 му повтарям по 100 пъти.
С детето много ми е помагал. От тази година го водя аз сутрин. До миналата година го караше с колата всяка сутрин. А до по-миналата година, ако си спомняте и двамата се строявахме с шефа за градина/ясла. От миналата година ме оставиха мен вкъщи, поне сутрин иначе ходехме заедно до градината, мъжа ми ме връщаше вкъщи и отива на работа hahaha  ooooh!
Ангелче, явно им е вродено. След 10 години заедно, мъжо взе чак сега да прави номера с чорапите и гащите, иначе действаше точно като твоя, переше на ръка или прибираше сам.
Абе да не са програмирани  Thinking

# 695
Програмирани са, Ма ко, програмирани са. Wink И то с еднакъв софтуер са. hahaha Моят и той сам се гледаше, переше и гладеше преди мен, сега аз оправям след него. Е, пуска пералнята, ама пералнята все някой трябва да е напълни. Само не гладя, ама и той вече не глади, че си имаме жена.  Peace Помага ми като готвя, ама май повече главоболия ми създава. Не се оплаквам, че има къде по-страшни случаи.  Wink

# 696
У дома съм издала забрана да пуска пералня и да простира на терасата ( в къщи на сушилката може)стискам очи и уж не виждам, но навън ме дразнят неподредени дрехи.А след като изхаби няколко пуловера , пералнята не я пипа.
Сега е връчил и на дамата по едно дърво и по едно трионче и ги е оставил "да играят " очаквам след малко да го играя мед. сестра, и ако се случи скандала е готов.
Иначе дребния проблем на дребния отшумя , но хремата се засилва и инхалатора е вече част от интериора  ooooh! дано с него да се справим да не се налага нещо по сериозно.
Отивам да търся идея за торта за рождения ден , мислех цифра 10 ама много голяма кой ще я яде,ще мисля нещо по- малко и оригинално.

# 697
  • в сърцата на децата <3
Джейми, майка като бяхме малки ни правеше торта - заек. Излиза доста парчета (реално дозата е като за 2 торти), но пиниза е само формата, иначе може да е любимата торта на детето. Ние с брат ми сме с 5 дена разлика (и 6 години  Mr. Green ) та тортата винаги трябваше да е ГОЛЯМА  Laughing

# 698
Джейми, ами ако оразмериш 10-та? Тоест да си направиш по-малък шаблон, да го разпечаташ и по него да режеш?  newsm78

# 699
  • при късмета
Програмирани са, Ма ко, програмирани са. Wink И то с еднакъв софтуер са. hahaha 
Нали! Знаех си

Джейми, ще се справиш с тортата. Като си спомня предишните, на добри идеи попадаш.
Аз кремове и блатове изобщо не се захващам да правя. Откак някой пусна тук идеята за торта с готови рула, ползвам крема от течен шоколад и сметана и друго не правя. А блатовете готови или най-много сладкиша с майонезата.
От време на време се осенява някоя идея за украса със захарно тесто и я пробвам.

# 700
Ох, момичета, нещата са доста по - сложни...
Скрит текст:
Не ми се навлиза в подробности, не знам даже защо ви занимавам с това. Нито си играе с децата, нито нищо напоследък - станал е един чичак, не е за вярване  ooooh! И с приятелите си не излиза, със сестра ми и нейното семейство се отдалечихме пак заради него...Основният проблем според мен е, че качи адски много килограми, ама адски много. Лейдибърд и Хортензия са го виждали, знаят за какво говоря. Съответно се обездвижи много, едвам мърда. И като се измори на работа (не е тежък физически труд, но го виждам че се връща доста уморен), и като се прибере вкъщи, единственото, което има сили да направи, е да седне на стола си. И това е. И наблюдава от там какво се случва с децата, с мен, с къщата, с всичко. Като на театър. Мен естествено това ме довършва - след десетки часове насаме с децата, най - малкото имам нужда от нормален разговор с нормален човек, който не е дете. За помощ дори и не говорим, аз виждам, че е смазан. В домакинството няма и да го пусна да помага - а е хванал нещо да направи, а после гОрко съм съжалявала. Ама поне да занимава с децата, докато аз свърша нещо на ползУ роду. Е да, ама не.
И изобщо не знам докъде ще я докараме, наистина. Обичаме се много, той обожава децата и особено Дея (Ма коWink ), и като цяло ако ги няма тия битовизми минаваме за добро и сплотено семейство. Но наистина ми идва в повече и се надявам да отмине като някакъв лош период. И тия пусти килограми не знам какво ще ги правим. Той естествено също не се харесва такъв, и на него му пречат килограмите, но нищо не предприема. Не иска на дебелариум, не иска на лекар, не иска диети, не иска фитнес! Ей тъй на - седим и чакаме нещо да се случи. Въртим се в омагьосан кръг - той дебелее, защото се обездвижва, а се обездвижва, защото дебелее. И не слиза от тъпите си коли без извинение, разстояние от 100(!) метра не иска да го извърви пеш. И те така. Спирам до тук, че много стана. ЧаУ!

# 701
Вио - Първо едно голямо гуш!  Hug
Сега за килограмите.
Скрит текст:
Има причина за тях, килограми не се качват от нищото, особено толкова много. Най-добре е лекар, при това ендокринолог. Изследвания за инсулинова резистентност (мъжете също страдат от нея, например мм) и т.н. Добрият ендокринолог знае какви трябва да са. При мъжете също се изследват хормони. Може и депресия също да има, пак свързана с хормоните и т.н. После диета, няма как. Но това означава да готвиш за всички така, само за децата по-разнообразно. Вие двамата обаче се храните здравословно, ти не защото имаш нужда, а за да го подкрепиш. Изключваш всякакви бързи въглехидрати тоест захар и бяло брашно. На обяд може филийка черен/пълносърнест хляб или топка ориз, или няколко парченца картоф. На вечеря без такива неща. Нищо сладко, газирано, алкохол (поне в началото без алкохол, после може по една малка ракийка, но не всяка вечер). Ако искаш, ще ти напиша какво ми е дала моята лекарка.  Peace Ще видиш, че нещата с килограмите ще потръгнат. А като потръгнат, и другите неща ще започнат малко по малко да се нареждат. И най-добрите семейства си имат своите малки тайни.  Wink

# 702
  • в сърцата на децата <3
Добро утро  Hug

ВиоHug

Скрит текст:
Както ми описваш твоя мъж - много силно ми прилича на ИР! Тооооочно същото стана с мен - за няма и месец качих 10 кг, буквално се надух. От килограмите, а и от хормоните (хич не е за подценяване този факт!) нито ми се излизаше, нито ми се правеше нещо. Но за щастие сама си "ударих два шамара" и отидох на лекар. Нещата се нормализираха доста бързо - бяха ме предупредили, че може да отнеме години, а се оправих за няма и 6 месеца. Колкото по-скоро иде на лекар, толкова по-скоро ще се оправи в дългосрочен план. При ИР коварното е точно това - качват се много килограми бързо, обездвижваш се заради тях, а от това качваш още. Още по-обезкуражаващото е, че в повечето случаи без хапчета няма да стане, особено като говорим за човек над 30-35. Т.нар. "дебелариуми" са... бошлаф работа според мен. Истината е в ендокринолога, ама ДОБЪР ендокринолог! Ако пък не иска да ходи на лекар - едно ОГТТ отнема 4 часа и струва около 80-100 лева. Не е непосилна сума, особено като става въпрос за ЗДРАВЕ (защото тук въпроса не е естетически). Опитай се да го наплашиш с диабет, защото за съжаление това е логичното следствие от нелекувана ИР. И хапчета ЦЯЛ ЖИВОТ! При мен това подейства - не си представях още 30-40 години всеки божи ден да пия хапчета сутрин, обед и вечер. Не може и мъжа ти да не иска да излезе да порита топка с Ванко, да се гони с Дея... Говори му. Намилай. Мрънкай. Карай се, ако това ще има ефект. Отидете двамата, ако това ще помогне. Обясни му, че ако ИР мине в диабет първо ще е на хапчета няколко години, след което хапчетата няма да действат и ще трябва да си инжектира инсулин три пъти дневно... а след време и по-често. И ще продължи да качва. И няма да му стига въздуха. И ще се обездвижи съвсем. От това ще започнат и други проблеми... Млад мъж е, не може да се остави така. Ако не вземе мерки навреме, после може и да не е обратимо. Не знам какво да те посъветвам... Ако ще има ефект, пробвай да "удариш по кокалчетата" с реплики от сорта на "ти такъв пример ли ще дадеш на децата"... Гушкам те силно, знам, че понякога е мисия невъзможна да убедиш такъв човек - майка ми е ТОЧНО такава. Като ѝ говоря ме слуша, слуша и накрая ми ревне - "няма да се оправя никога, ми дано не се залежа, че да не трябва да ме гледате"  ooooh!

# 703
  • при късмета
Добро утро!
Контеска, честит рожден ден! Да си много здрава, успешна и обичана  Hug

Ангелче, не е ли днес рождения ден на и малкото ангелче? Имам някакъв спомен още от преди да се роди и познавахме датата. Нали съм врачка, само аз бях познала  Laughing
ВиоHug дано не е нещо серизно и да успееш да го накараш да промени нещо

Вчера носа не сме си показвали навън, днес май ще е същото. Ще видим
Хубав ден на всички  Hug

# 704
  • в сърцата на децата <3
Ма Ко  Hug Hug Помня аз, че само ти позна  Mr. Green
Тук съм, вече събудена и слагам почерпката

Скрит текст:
Майка е в операция... стискайте палци. Дори не успяхме да се чуем сутринта  Cry

Общи условия

Активация на акаунт