Домакини 53/ Да посрещнем празниците светли, с питки с късмети чудесни

• 54 945
  • 737
  •   1
Отговори
# 225
Никога не съм яла заек...  Embarassed

# 226
Много е вкусно, въпреки че аз лично се настройвам известно време преди да ям заешко, защото ми е  мъчно за животинката  Crazy Но определено ми е сред любимите ястия  Peace

# 227
Аз не съм яла никога, защото като бях 4-5 годишна сервираха точно пред мен цял печен заек, а до предния ден си играех с него в двора на една роднина. Sad И като го видях - рев, рев... и досега не съм опитвала.

# 228
  • при късмета
И аз не ям защото по принцип не ям нещо, което съм видял в живо състояние. А ние заек ядем само от село. Т.е. мъжа ми си го яде. Аз си играя със зайчетата като са бебета.
Веднъж купен опитах, не ми хареса.
 А шефа само заешкото не прояде от всички месни пюрета. Само него отказваше, независимо от производителя. После и месо не поиска да яде.

Лека нощ от мен. Изпих си виното, прочетох малко от книгата и лягам
Със Смърфи сме писали заедно

# 229
И аз лягам, че кое време стана, пък утре нали съм работна  Whistling
Лека!

# 230
Добро утро

Вио мама гледа зайци  Joy Имам няколко приятелки "абонирани" при нея. С годините са се разбрали за някакво време, в което да ходят при нея, и тя си прави сметката за кога и колко трябва да има готови. По това време май няма за даване, че зимата ги намаля и запложда.
Малкия направо е настървен към заешкото - той и с това е отгледан. Заради дерматита много късно е захранен и то с храни, които са най-ниски алергени - заешко и пуешко. Малкия ми вуйчо гледаше пуйки на село - аз бях "абонирана" при него  Joy Най големия деликатес за сина ми е заешки черен дроб и всички, които вземат зайци от майка знаят, че нашите зайци са без черен дроб  Joy
Ние сме типични селяни - гледаме си животинките, имат си имена, но нямаме проблем с колене и консумиране - те за това се отглеждат. Никога не сме гледали животни само заради угояването, и са гледани с естествени храни - примерно на зайците им се осигуряват клони за гризане всеки ден, че са гризачи и трябва да са щастливи  Joy
Смърфи изобщо не знам каква лудница ще стане това лято, но с удоволствие бих те посрешнала на заешко  bouquet
Ма ко имаш хубава балконска градинка и едно сандъче със сакъсчета ще ти пасне идеално/те заедно с индришето са от семейството на мушкатото/.
Днес ще хуквам да пазарувам, че утре мятам сладките за приятели, които да поднесем като коледен подарък.
Усмихнат ден ви желая  Heart Eyes

# 231
  • при късмета
Добро утро!
Първа съм за кафето на Калинка, че трябва да излизам, а се мотам още.
Аз съм напълно наясно, че дом. животни се гледат за храна, даже съм абсолютно съгласна. Нооо, аз не мога да ги ям. Знам, че ако бяхме в праисторическо време щях да си умра от глад, ама какво да се прави  hahaha
Години наред на 24 май на село има яре. Докато лелини бяха на село целогодишно си гледаха коза. По традиция събира много хора. Аз и братовчедката съсипахме един, два пъти цялата работа с отказа си да ядем. Леля се принуди да сменя ярето, да не ядем наше. Даваше нашето за гледане и взимаше друго. Задължително показваше кожата за да видим, че не е нашето. Абе не сме добре, ама това е положението  hahaha
Веднъж беше голям смях с братовчедката. Леля беше сготвила един доста едър петел (тук си беше вече, в София) и ни сипва с братовчедката, а той толкова се разварил, че кокала на долното бутче огромен, а месото паднало от него. Братовчедката се чуди каква е тази голям кост, а аз изтърсвам "а, сигурно леля е объркала зимнината и е извадила от кучето"  hahaha Направо я отказах да яде

Отивам да пазарувам, че нямам майонеза за сладкиша утре. А като взема шефа от у-ще ще ходим до детския клуб да си избира картинка на тортата и формата на пинятата.
Хубав ден на всички  Hug

# 232
Добро утро.
Ма ко, и аз съм същата. Не че някога сме имали село и животни де - всичките ми баби и дядовци бяха "гражданя". То може би и затова не съм свикнала с отглеждане на животни и съответно колене и ядене на същите (леле как звучи). Мм например е расъл на село и няма никакви такива проблеми, та явно е и до възпитание. От друга страна аз винаги съм обичала да ям месо (само че от магазина), а той пък 8 години е бил вегетарианец. Ти да видиш  ooooh!

П. П.
Ето да ви покажа моето коледарче от снощи  Heart Eyes

Последна редакция: чт, 17 дек 2015, 10:18 от vio

# 233
  • при късмета
Вио, имаш си един прекрасник  Heart Eyes

# 234
Вио, имаш си един прекрасник  Heart Eyes

Благодаря, благодаря  bowuu Няма ли да ме питаш пак как ги фабрикуваме такива руси?  Whistling hahaha

Днес е св. Данаил и нашата Смърфиетка има имен ден! Смърфче, честит имен ден!Да си жива и здрава и все така креативна! Хубав празник!  bouquet

# 235
  • в сърцата на децата <3
Добро утро и от мен! Изписали сте света и сте изпили пиенето  Laughing

Смърфи, честит имен ден!  bouquet
Вио, пу-пу много ти е хубаво момчето  Heart Eyes

Гледам, че май ще съм от малцинството ядящи животни, които съм виждала живи  Mr. Green За да е пълен шока ще допълня, че дори собственоръчно ги лишавам от живот преди да ги сготвя и изядем. Никога не ми е било проблем, предполагам, че наистина е въпрос на възпитание - това са животни за храна. Куче или котка, например, не бих могла да убия...

Ма Ко, това с кучето ме уби  Joy Заек съм опитвала 1-2 пъти, не бях впечатлена. А щерката си е любител на свинския КОКАЛ 
Скрит текст:
https://www.facebook.com/nithwish/videos/960157567336356/?l=8367175433002200170

# 236
  • Великобритания
Айде и аз да се появя с кафето - специално за Вио , коледарчето е чудно Simple Smile
хаххаха ..и за който поиска де

аз съм нещо кривичка тази сутрин , без причина ..изкарах си го на ММ и сега седи оттатък и чака да ми мине  Rolling Eyes
заек ..заек обожавам във всякакъв вид , и цял , и на парчета ..а бе само да не е суров
да се похваля , че и телешката и свинската ни пастърма стана уникално вкусна , нарязахме си вчера да пробваме ..мммм чудна
ще вземем месо пак да си направим , че каквито сме хищници с ММ ще свърши за нула време

# 237
  • при късмета
Прибрах началството от у-ще. Обаче ще се оплаквам от него  Crossing Arms Спретва ми хиляда неща, уволнява ме всеки ден, забележете след като сготвя  Laughing и само ми променя задълженията. На всичко отгоре не мога и в агенцията да се оплача, че работя без договор и осигуовки, точно заради липсата на договор  Crossing Arms Прекарана съм от всякъде

Смърфи, да си жива и здрава, че да продължаваш да твориш тези красоти  Hug Много късмет и любов

Вио, добре, че подсети, че и друг имен ден да честитя.
Благодаря, благодаря  bowuu Няма ли да ме питаш пак как ги фабрикуваме такива руси?  :
Мне, вече питах. Не, че ме задоволи отговора, но друг надали ще получа  Joy

Ма Ко, това с кучето ме уби  
Много обичам да я бъзикам, защото ми се връзва. Нали съм лоша  Laughing
А за другото за мен е пълен шока, пиши ме в шокираните  Shocked Аз определено не мога. Не мога да гледам камо ли друго

Мими  Hug

Слагам обяд на начелството и хукваме двамата по задачи. Може и през педи да минем, че нещо пак му е напукана устата и като, че се опитва да подкашля

# 238
JMM,честито,няма по-хубаво от собствен дом,дано да има много щастие в новата къща bouquet.             Био,ако си толкова навита за заек,провери в Лидл,там чат-пат има цял заек.Аз заек не яма защото ме е гнус,свързвам ги с котки Sick.Аз да ви се похваля,че дядо Коледа (ММ) ми донесе подарък, тенджера даже подчерта,че и капак има  ooooh!.Вчера пазарува в един магазин за домашни потреби,козметика и всякакви джунджурии и за определена сума дава ли подаръци,на него му предложили тенджера,преса за коса или дамска чанта,и той да не се прецака взел тенджера chef Laughing.

# 239
  • в сърцата на децата <3
Ейййй, че съм люха  Laughing Джейми, честито! Сигурна съм, че ще я направите прекрасна! И на нас до няколко месеца ни предстои преместване в къща ъмммм не е точно на село, но е град от селски тип  Mr. Green Ще сме си селски с тебе  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт