Отговори
# 495
Аз съм в болничен от 8ми декември, на 11ти го занесох в офиса. От там веднага го пускат до централата във Варна,а те трябва да то пуснат до централата ни в София. Все си мислих, че до края на месеца ще стане.. С ПИК-а проверих дали болничния ми е пратен към НОИ - не беше. Тогава питах шефката си и тя провери. Болничният ми е пристигнал в София на 30ти декември...
Ако ми е преведена цялата декемврийска заплата, въпреки че съм била в болничен, а не на работа, това не би трябвало да значи, че няма да ми преведат никакъв болничен за декември, нали? Те парите за болничния са от НОИ... Или греша?

# 496
Щом ти е преведена пълна заплата по ведомост следователно не са отразили болничният ти във фиша. Най-вероятно ще го предоставят в НОИ с болничните за януари и ще го коригират с януарските заплати.
За паричките - ако е пъвричен, работодателят поема първите три дни, а останалите са от НОИ, а ако е продължение само от НОИ.

Ако имаш възможност изпращай го към София поне сканиран за да няма забавяне....

# 497
Щом ти е преведена пълна заплата по ведомост следователно не са отразили болничният ти във фиша. Най-вероятно ще го предоставят в НОИ с болничните за януари и ще го коригират с януарските заплати.
За паричките - ако е пъвричен, работодателят поема първите три дни, а останалите са от НОИ, а ако е продължение само от НОИ.

Ако имаш възможност изпращай го към София поне сканиран за да няма забавяне....
А като няма да имам януарска заплата? Една колежка ми каза, че просто ще се водя на минус, живот и здраве, като се върна на работа.

# 498
Как така ви плащат заплата за декември, след като сте във болничен? Болничиният ви вероятно е представен до 10 януари и след 15 работни дни максимум обработка ще ви изплатят. Но това със заплатата ми е доста странно.
Аз съм в болничен от 8ми декември, на 11ти го занесох в офиса. От там веднага го пускат до централата във Варна,а те трябва да то пуснат до централата ни в София. Все си мислих, че до края на месеца ще стане.. С ПИК-а проверих дали болничния ми е пратен към НОИ - не беше. Тогава питах шефката си и тя провери. Болничният ми е пристигнал в София на 30ти декември...
Ако ми е преведена цялата декемврийска заплата, въпреки че съм била в болничен, а не на работа, това не би трябвало да значи, че няма да ми преведат никакъв болничен за декември, нали? Те парите за болничния са от НОИ... Или греша?

# 499
По принцип заплатата за декември трябва ни я платят на 1ви януари, но от фирмата имат практика да я превеждат преди празниците. Заплата са ми превели, т.к.болничният ми лист е стигнал в София на 30 декември и колегите от счетоводството не са знаели, че аз съм в болничен. Малко е сложна цялата работа...

# 500
  • София
Здравейте!
записвам се за темата и аз.
Очакваме момченце през април месец - 20.04.2016.
Втора бременност, на 41 година съм и с малко по-проблемна бременност ....
Днес пак преживях транспортиране до спешното на Майчин дом... с кръвно 80 на 40.
Бебчо и плацентата са добре, но така и не се разбра защо е толкова ниско кръвното ... цял ден лежа и дишам бавно и дълбоко ... Кръвното в моемента е 100 на 60.
Оказа се, че имам нисък  ФТ4, с нормални ТСХ и ФТ3, но ми изписаха Л-Тироксин, хемоглобина нисък и той .. назначиха ми Ферофолгама, а си пия и Магнерота и Но шпа за контракциите.

Изключително дълго чакана и желана бременност е... От 3 месеца си стоя и почивам вкъщи и си мислех, че всичко ще е наред, но не се случва точно така.
Искрено се надявам да се справим успешно с бебчо и да се запознаем през април
Да сме здрави и спокойни всички вкъщи!

Ще ми е много приятно да споделям с Вас хубавите неща от бременеенето и да си помагаме взаимно в трудни моменти /които дано са минимум за всички нас/.

Спокойна нощ!
Надя

# 501
Здравей Надя, стискам палци всичко да е наред! Аз сьщо имам проблемна бременност, от самото начало започна с проблеми...но се опитвам да избягвам лоши мисли, макар и трудно. Мисля си за бебето и всичко се променя в този момент. При мен сьщо бебето е добре, което е най-успокояващо в подобни моменти. Хубав ден ти пожелавам Simple Smile

# 502
Дръжте се момичета - не остана много . newsm51 newsm51 Бебенцата са вече добре развити и само трябва да се поугоят малко.
Нанди - магнерота допълнително смъква кръвното , тъй че си го следи през няколко часа , ако трябва. Аз си пия кафенце - капучино по 2 на ден , хапвам си шоколадче , айрянчето, тараторчето и солта също го вдигат  newsm78 newsm78 newsm78 Hug Hug
Аз миналата седмица ходих на фетална ехокардиография , като основната цел беше да се провери храненето на бебето с доплер , защото изостава. Потвърдиха , това което ми каза докторката на ФМ в 22 седмица- лявата артерия има повишено съпротивление , но все пак е в норми. Вероятна причина за това е положението на главата на бебето, която я притиска към таза Simple Smile Та докторът каза : ЕМиии -никакво залежаване ..може пак да излезе от там тази глава hahaha hahaha hahaha hahahaТо за кога ще излиза де ... те хората се молят вече да се ориентира бебето така- главично от по рано , аз да се моля да се обърне. Каквото такова - само се моля да го докарам до над 2 кг Simple Smile 
Смятам още малко да си поработя - въпреки че в тези поледици не ми е много готино да се мъкна до работа. Но пък в момента в който излезна в болничен и ще има да си чакам месец и половина поне , докато ми го изплатят Simple Smile За това- живот и здраве поне 10 дни да изкарам от февруари , да може март месец началото да ми дадат някакви пари , и вече края на март -април да започнат да изплащат нещо:)

# 503
Очакваме момченце през април месец - 20.04.2016.
Втора бременност, на 41 година съм и с малко по-проблемна бременност ....
Днес пак преживях транспортиране до спешното на Майчин дом... с кръвно 80 на 40.
Бебчо и плацентата са добре, но така и не се разбра защо е толкова ниско кръвното ... цял ден лежа и дишам бавно и дълбоко ... Кръвното в моемента е 100 на 60.

Здравей Надя, аз съм с такова кръвно от началото. На 30години съм и качих до тук само два килограма. Пълно плашило съм от онези по лозята. Докторите ми казват, че било по-малкото зло това кръвно. Пия сутрин едно кафенце, след обед нещо сладичко или малко кола. Айряна не ми действа. Аз лежа от седма седмица, кошмарно е колко да е кошмарно. Само до толкова, че отново не бих си го причинила.
Примири се и тогава става някак си по-лесно. Аз пък съм с много скъсена шиика и контракции. Треперя 35-та седмица. То ест още пет седмици.
Успех, всички ще се справим.

# 504
Дора, ние ще запазваме стволови клетки, но се колебая между Криосейф и Future health. Ако не те затруднявам, би ли написала с две думи кое надделя при избора ти на тази банка?

Майките с проблемни бременности- кураж и сила! За съжаление и аз от 10 дни съм с проблеми и след като в събота ме изписаха от болницата стабилизирана, в понеделник отново ме приеха със силни болезнени контракции. Сложиха ми по схема и инжекции за разгръщане на белите дробчета на бебо и сега лежа на системи и се моля да си стои в мен още месец и десет дни, когато влизам в девети месец.

Пазете се, момичета! Още малко остана!

# 505
Момичета, 26 + 4 кой месец е? По моите изчисления влизам в седми след няколко дни...

# 506
Би трябвало да си влязла в седми- нали караш реално 27 г.с.

# 507
  • София
petenceto1985,  предполагам, че си искала да кажеш: "Аз лично съм на мнение, че е по-добре стволовите клетки на второто дете да са в различна банка за по-голяма сигурност...."
Останалото е цитат на моя пост, но ние най-вероятно на крио сейв ще се спрем пак Simple Smile

# 508
Зеленоочка, това е второто ни дете. С първото сме съхранили точно във Future health. Сега първоначално мислехме пак там да запазим, особено предвид доста изгодните им условия за второ дете. След дълго мислене и чудене ( предвид факта,че от началото бяхме решили пак да съхраняваме, а чак в 36 седмица подписахме, доста чудене падна  Simple Smile ) Накрая все пак решихме да е в различни банки, тъй като ни се струва по-сигурно. И избрахме Cryosave. Останах с  впечатление, че те са значително по-големи като институция, а и за нас бе важно да се съхраняват в друга страна от Future health.

Четох доста и за двете банки, но не мога да кажа със сигурност дали едната е значително по-добра от другата, тъй като доста трудно се намира конкретна информация. Надявам се и двете да са достатъчно стабилни, тъй като и в двете ще имаме съхранени клетки. Simple Smile Преди 3 години, като избирахме за сина ми, попитах лекарят при който раждах и той ме насочи към future health, и не сме проучвали много-много.

Сега, конкретно за Cryosave, това което ми хареса беше много коректното описание на приложенията на стволовите и мезенхимните клетки от пъпна връв. Навремето във Future health ни обясниха как едва ли не стволовите клетки от пъпна връв са панацея за всичко, само те могат да бъдат ползвани и пр. Сега ни дадоха точна и коректна информация за приложенията им, за техните предимства и пр. - информацията бе съвсем премерена и коректна- тъй като и аз доста четох научни разработки в последно време. Дадоха ми и също информация за публичната банка, като възможна алтернатива. Въобще поведението на жената с която се срещнахме бе много внимателно.

Във финансово отношение двете банки са почти еквивалентни- инфомацията за методи на плащане и отстъпки ги има на сайта им. И двете имат отстъпки за рано записване- преди 30та седмица.

Надявам се информацията ми да е полезна за решението ви.

# 509
Мили майчета кога планирате да започнете пазаруването за бебето?

Общи условия

Активация на акаунт