Отговори
# 660
Не знаех, че Некст имат магазин в Ринг мол. Последно си спомням, че затвориха всичките си магазини. А добре ли е зареден?
И аз останах супер учудена. Реално налетях случайно там, видях едни големи червени табели SALE на детски магазин и чак вътре видях,че е next...За госпожици имаше много красоти, за господа също, но заради разпродажбата повечето размери бяха свършили. Мисля да хвана мъж ми за ушите и да го повлека натам тоя уикенд и да видя как е зареден в момента.
p.s.на касата си взех визитка, явно strand ги внасят сега, пък на сайта им нищо не пише...

# 661
Здравейте, момичета! От известно време Ви чета, сега реших и аз да се включа в редиците Ви  Simple Smile Моят термин е 29.04 – втора бременност, чакаме момче този път. Живеем в Австрия и тук воденето на бременността е малко по–различно отколкото в бг. Прегледите са по–разредени във времето, но пък всеки път взимат кръв и урина за изследване. Гледам, че се притеснявате за подготовката – аз също до никъде още не съм стигнала. Имам малко дрешки от каката и племеника, като за начало, помпа и стерилизатор. Един съвет от мен – не купувайте прекалено много дрешки за новородено, защото толкова бързо растат, а и роднините и приятелите ще ви подарят доста. Каката първия месец ми порасна със 7 см и имаше дрехи, които съм ги обличала по 1–2 пъти.  Засега съм се спряла на този модел количка http://www.amazon.de/gp/product/B00FRLO9XQ/ref=pd_lpo_sbs_dp_ss_ … A613FAXZTJ1N5XH05  Имате ли впечатления? Лек ден от мен  bouquet

Здравей Алекс 2007 и добре дошла! Аз съм в Канада, и при нас е много по-различно от България. Има само 2 ултразвука и като цяло не ти казват толкова подробности и го дават доста по-лежерно, ако бременността протича нормално.
На гинеколог се ходи само ако имаш проблемна бременност, аз и с предната и с тази бременност не съм ходила. Simple Smile

# 662
Благодаря Суши  Simple Smile При вас наистина е по–зле и от тук. Тук също ти се полагат 2 ултразвука, след това ако искаш си плащаш.

# 663
Суши Алекс   Аз съм в  Италия но за сега не мога да се оплача , много по различно е да . До сега не съм платила и едно изследване , даже това изследване където проверяват дали има някои от синдромите ( извинявам се не знам как се казва на български )  и трите ФМ са ми безплатни , имам преглед на 3 седмици по някога и по често нз как ги смятат  newsm78  . Но да в бг е по различно понякога ми се иска да съм там , понякога не  Grinning но важното е резултата , здрави бебета няма значение къде ще ги раждаме  baby_neutral

# 664
Да ви кажа честно, ако разчитах само на проследяване по ЗК,изобщо нямаше да стигна до тук ми се струва...на рутинен преглед на ЖК се установи скъсяване на шийката в края на 4м и ако не бях спряла работа и командировки, не ми се мисли до къде можеше да я докарам. Не разбирам защо трябва да се чака проблемът да стане голям, че тогава чак да се задейства колелото и да се търси решение. Липсва ни превенцията, според мен.

# 665
Аз също нямам оплаквания относно това, как ми следят бременноста тук. Здравната система тук е напълно безплатна, не се плаща за изследвания, раждания, упойки и т.н. Няма частно, няма държавно, всичко е едно. Щом са преценили, че 2 ултразввука са достатъчни, ако си над 35 – 3 и бременността минава нормално, аз съм ок. Разбира се, ако нещо е наред, ще се назначат допълнителни изследвания.

Като чета колко често ходите на ултразвук ми се струва, че е малко крайно и че така само ви притесняват излишно с толоква много подробности и изследвания. Още повече ако трябва и да се плаща това. Но явно така е системата и така действат лекарите.

# 666
В България се полагат два ултразвука, всички останали се плащат било то с пакет или на всеки преглед. Ако те пратят на допълнителен специалист, което на мен ми се случи поне 3 пъти, пак си плащаш, без значение че не отиваш по своя инициатива. За всяко звено тук се очаква да дадеш някой лев иначе рискуваш да не ти обърнат внимание, както и за раждането. Аз също си плащам, защото нямам търпение да видя бебето всеки месец, но определено понякога прекаляват с подробностите и те карат да се тревожиш по седмица поне. Това в моя случай бяха ненужни стресови ситуации предвид състоянието ми на бременна.

# 667
За специалист би трябвало да ти даде направление, лекарят който те следи, поне при мен е така. На мнение сам, че щом някой започне да злоупотребява е най - добре да си вземеш документите и да го смениш. Все пак, поне в големите градове, лекари да искаш  Simple Smile Винаги можеш да отидеш при друг.

# 668
Аз също си плащам, защото нямам търпение да видя бебето всеки месец, но определено понякога прекаляват с подробностите и те карат да се тревожиш по седмица поне. Това в моя случай бяха ненужни стресови ситуации предвид състоянието ми на бременна.
Навсякъде има и добри, и лоши специалисти. Относно подробностите - всички сме различни, аз напр. предпочитам да знам всичко. Натоварвам се, ако нямам информация. Така че е въпрос на гледна точка.
Момичета, какъв аспиратор за нос сте ползвали с по-големите си дечица?

# 669
Някой друг да има проблем с влизането в НОИ с ПИК код? Преди няколко дни си извадих ПИК, но сега ми показва, че има или несъответствие между ЕГН и ПИК, или че системата е натоварена.

# 670
Аз го извадих в петък, във вторник чак стана номера...

# 671
Мами много сте тихи Simple Smile Хубав месец ви пожелавам  newsm51

# 672
Добро утро и от мен!

Аз съм в главоблъсканица относно избора на количка... Mamas & Papas Sola, Jane, Peg perego...Вече не знам!

Да попитам опитните мами- до каква възраст детето спи в кошара?

# 673
1 месец се изниза от новата година толкова бързо. Времето минава неусетно за мен. Тези дни обикаляхме в повече (макар и с колата) и ми е натоварен корема. Поръчах си слинг - цветът на живо не ме изкефи много, но се радвам, че и него отметнах в списъка. Поръчах и одеяло за повиване с лепки отстрани - не съм повивала бебе, но не изглежда много функционално. Сега съм харесала 2 пелени от лиосел, 100х100 см, много по-удобно ще е с тях. С одеялото поръчах и гребенче за новородено на Chicco - толкова е малко, че едвам го хващам, няма и дръжка, а е 6 лв Laughing
Мартенските мами изписват света, ние сме по-тихички май  Flutter

# 674
Jane.happy ние от началото си харесахме тази http://www.mamasandpapas.com/product-special-edition-liberty-col … 1037l01w1/type-i/ и след поредица демонстрации я купихме. Общо взето всичко сме купили, без ваничката за къпане, за нея още гледам. Взех си един бебешки комплект на Авен и Филипс съдържащ четка, гребенче и т.н. много сладки и миниатюрни Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт