Проблеми с еконт

• 4 931
  • 26
  •   1
Отговори
Здравейте, разбрах се с едно момиче да й продам книга, която струва 15 лева, но на нея й я давам за 8лв. Отидох в пощата, но ми казаха, че доставката ще излезе над 4лв и щяло да ми е по-удобно чрез Еконт. Отидох в еконт и я пратих. Става дума за град Костинброд, аз съм от Перник. Въпроса е там, че сега на разписката забелязах, че пише обща стойност 5.35лв. Изчислих го и с калкулатора в сайта и ми пак излиза тази сума. Чудно ми е колко ще трябва да плати момичето? Тоест 8-те лева плюс тези 5 ли? Не мога да схвана.

# 1
  • Варна
Да, момичето ще трябва да заплати осемте лева, които ти после ще си вземеш от куриерите плюс тези 5 лева и нещо, които явно са за транспорт и тя си ги поема. Аз поне така плащам, когато получавам пратки по Еконт.

# 2
Да, момичето ще плати 8-те лева наложен платеж и 5,35 куриерска услуга.
Варианта да излезе по-евтино с Еконт е да се избере пощенска пратка (там където пише "тип пратка"). Щеше да излезе между 3 и 4 лв. Но вече е късно май.
Редактирам се, между 3 и 4 лв. излиза ако се ползват и 20% отстъпка наистина. А те се ползват ако се подготви товарителница от продавалника например.

# 3
Да, купувачът ще плати 8 лв за книгата и куриерските разходи 5,35лв.
Имаше преди време една възможност по пощата да се праща по-евтино книги. Не знам дали все още я има. Рязваше се едното ръбче на опаковката, за да се види, че вътре има книга и тарифата беше много ниска.
Ако продавате през някой от сайтовете за "социално" пазаруване е най-добре да подготвите товарителницата през профила в сайта. Тогава се ползва 20% отстъпка.
Можете да си поделите и куриерските разходи с купувача, ако му се видят много - просто ще намалите исканата цена.
Варианти има много, но те се договарят между двете страни преди изпращането.

# 4
Защо е колет и наистина ли тежи 1 кг? Затова е такава цената.
Доста солено излиза.
Изготвям товарителницата през olx, 3.40 лв. е подобна услуга.

# 5
Само за инфо - всяка товарителница направена през ОЛХ или Базар на тях им се трупат като стотинки реални (5-10% от цената на услугата, която излиза по товарителница)

# 6
Само за инфо - всяка товарителница направена през ОЛХ или Базар на тях им се трупат като стотинки реални (5-10% от цената на услугата, която излиза по товарителница)
И все пак всички печелят. Другия вариант е сами да си направите онлайн магазин и да ви се трупат на вас, но сумите са нищожни.
А аз навремето се бях  регистрирала по Еконт мама.бг и ползвах същите 20%, но не знам дали още го ползват това.

# 7
Защо е колет и наистина ли тежи 1 кг? Затова е такава цената.
Доста солено излиза.
Изготвям товарителницата през olx, 3.40 лв. е подобна услуга.

До 1 кг се водят най-леките пратки.
Аз вчера получих пакетче, което реално е 10 гр., но в товарителницата е в графата до 1 кг.

# 8
До 1 и 1 е различно. Пробвах да задам 0.500 и излезе по-малко таксата.
Аз да си призная не бих приела такава пратка...

# 9
Да се разберат продавачката и купувачката. Имат възможност за договорка.
При евентуално невземане на пратката, изпращачката ще бъде вътре с куриерските разходи.
За това препоръчвам да се разберат.

# 10
Грешно е зададен тип пратка. Единственото решение е да намалиш наложения платеж и да компенсираш получателя. Има риск да не се потърси пратката и да заплатиш двупосочна такса, която ще е около 8 лева.

# 11
  • Варна
Грешно е зададен тип пратка. Единственото решение е да намалиш наложения платеж и да компенсираш получателя. Има риск да не се потърси пратката и да заплатиш двупосочна такса, която ще е около 8 лева.
Именно трябва да се зададе като пощенска пратка, а не като колет. Един лев по-малко излиза.

# 12
И в пощата са те излъгали! За книги се ползва намаление и препоръчана пратка излиза между 1.30 и 1.70лв Wink

# 13
Здравейте
Да правилно сте разбрали
Ако дамата отиде в офиса на еконт и поиска пратката си , ще плати 5 и колкот е там за доставка и 8 лева за наложен падеж
Можехте да ползвате сайта на ОЛХ или базар , за да я направите с 20 % намаление
Така и тя ще е доволна и вие ще имате гаранция че няма да се наложи , за да си върнете книгата вие да платите 10 и ......, ако дамата не отиде да си вземе книгата

# 14
Така и тя ще е доволна и вие ще имате гаранция че няма да се наложи , за да си върнете книгата вие да платите 10 и ......, ако дамата не отиде да си вземе книгата
Няма никаква гаранция, че тя няма да откаже да си вземе пратката! Тогава ти се обаждат от Еконт и те питат да унищожат ли пратката и да платиш само в едната посока куриерски или да ти я върнат и да платиш в двете посоки Peace

Общи условия

Активация на акаунт