Отговори
# 660
  • София
  Неви, не се ядосвай!!! Мен последно ме гледаха края на осми месец и това е. Ако тогава не е имало нещо нередно само се чака. Тоновете са достатъчно показателни за състоянието на бебето. Преди това прегледите ми са били на около 5-6 седмици. Както се случи.

# 661
Не знам, може да е ок. Моя ме глеса винаги по половин час, даже ми е казвал по-често да ходя при него. 100 пъти ми е казвал, че машината му няма да се изтърка с едно гледане, стига така майката да е спокойна

# 662
  • София
   Това вече е до практика на лекаря и усещане на майката. Най-вече е тя да е спокойна.  Peace Ако останалата бременност ехото е било по-често, а сега не - не е редно.
    Просто споделих, че моята практикува така - прегледи през 5-6 седмици като последния ми беше на 3 декември, но при мен всичко е нормално.
    Даже вчера какво ми се случи. Както си бях на тонове във Вита идва една лекарка и ми казва, че пациентакта и ражда и вече е обезболена. Дай да те видя тебе, че ми трябва снимка да не я разкарвам нея. И те така. Видя мен, направи две снимки на главата на бебето и си тръгна  Grinning

# 663
Момичета, споделете на какви апарати се слушат тоновете на бебетат и самите бебчета виждат ли се. Утре ще ходя за пръв път на тонове и ми е интересно да знам.

# 664
  Неви, не се ядосвай!!! Мен последно ме гледаха края на осми месец и това е. Ако тогава не е имало нещо нередно само се чака. Тоновете са достатъчно показателни за състоянието на бебето. Преди това прегледите ми са били на около 5-6 седмици. Както се случи.

Благодаря ти, Тереза83!!! Hug Поуспокоих се сега като прочетох какво си ми написала. Много е важно човек да има доверие на лекаря си. Уви, мисля, че имам по-голямо на акушерката, отколкото на лекарката и от там ми идват и част от притесненията, но то за това вината си е моя. Това, което ми казаха предния път е, че от този започват преглед при акушерката всяка седмица и през две при лекарката, само, че втората реши да не е от този, с звете решиха да пропуснат и празниците и аз сякаш се притесних. Първа бременност ми е и всичко ми е ново.

# 665
  • София
И на лекар, но все пак е и въпрос на пари... и аз мога да ходя на ехограф всяка 2ра седмица, ако ми се дават 60-80лв...  Crossing Arms Аз последно бях на ехо като влязох в 9тия, сега само тонове и това е - казаха ми кога и как да идвам за раждане, но май ако не пренося не знам имам ли и друг преглед, мисля не.
Вече определено ми тежи пупата на мен - и много бързо скапвам капаците. Утре планирам да правя коледни сладки, надявам се да имам сили, че се задъхвам и след като си обуя обувките  Mr. Green Контракции имам доста, но не болезнени, за сметка на това малкото бърника и много ме боли всичко вътре - какво и как закача не знам, но на моменти е много неприятно до болезнено  ooooh! Но като ми се размърда коремчето и ми се усмихва сърцето  Heart Eyes

# 666
Сега прочетох,че това са нормални подготвителни контракции за скъсяване на шийката на матката. Може и седмици да ме делят от раждането. Инак досега да бях родила с мисля. А и са по 10-15 секунди всяка. Точно толкова пише,че са, ама пусто неприятна работа. Утре ще звънна на доки,ако може да погледнем все пак как са нещата.

Последна редакция: вт, 22 дек 2015, 19:08 от Happy days

# 667
Момичета, споделете на какви апарати се слушат тоновете на бебетат и самите бебчета виждат ли се. Утре ще ходя за пръв път на тонове и ми е интересно да знам.

На тоновете не виждаш бебето.
Там си лягаш и ти връзват на корема един ластичен колан, под който слагат едно пластмасово устройство, което всъщност долавя тоновете на бебко. Ти можеш да му следиш пулса на едно мониторче близо до теб. Накрая док ти дава една мини кардиограмка и ти казва, че бебко е супер  Peace
Такава е процедурата при мен поне.  Simple Smile

# 668
Благодаря, Адамс  Hug  bouquet Heart Eyes

# 669
Happy days, и аз съм с чести подготвителни контракции. Днес бях на запис на тонове и за 15 мин. имах 3 контракции. След това отидох при лекарката и тя каза да лежа и да почивам... и че така може да задържа до 27ми Simple Smile ще се плаша като ми падне тапата Simple Smile и изтекат водите Simple Smile

# 670
Ама моите боляяяяяяят, бях забравила какво е болезнен цикъл. Но поне са кратки, еднакви като сила...може да спрат и да се появят чак родилните след 2-3 седмици.  Praynig

# 671
  • Бургас
Хепи, можеш да пробваш Но-шпа за болките. И аз си мисля, че си се преуморила и затова са зачестили.
Аз вече за нищо не ставам. Днес ми се наложи да походя "цели" 40 мин. В резултат ме заболя корема, кръста, изморих се и се обзаведох с отвратителни контракции. ММ ми каза, че ще ми вземе ключа от входната врата, за да не направя беля, имам да стискам още един месец  ooooh! Кара ми се като на малко дете, аз ревах ... ужас, не мога да се примиря, че някои си карат спокойно и си се разхождат, а аз до магазина за хляб не мога да отида  newsm45

# 672
И аз днес излязох, и пак зачестиха. ММ ми се кара, аз ревах, после му купи KFC и така  Mr. Green

Пих но-шпа, магнезия си пия, но са си по 10-15 секунди. Поне не стават по-дълги.

# 673
Джинджър, аз съм по здравна каса - вярно в частна болница, но като цяло няма голяма разлика. Просто моят е готин, ходила съм при него като ме хванат братята - без час и никога не ме е връщал и си ме е гледал на видеозон. Пушка е той и предпочита да гледа жените по-често, стига това да ги успокоява.

# 674
  • София
А момичета, моята бивша овца (напусна клиниката и я смених), ме гледа последно септември, от тогава нямам видеозон, нямах и тонове, а трябваше да имам...Тя ме накара да си платя и един от безплатните видеозони в 18 г.с...

Почивайте и не се притеснявайте. Аз днес по обиколих - ходих да давам кръв, после пък ходих до друга болница да питам за една педиатърка и сега се чудя в Света София или в Люлин да си запишем личен и педиатър, за да сме при един доктор с ММ и бебе.

Ще взема да питам в Люлинската тема за отзвук от лекарките.

Общи условия

Активация на акаунт