Отговори
# 75
 Да е живот и здраве и аз ще тръгна, когато контеакциите са под 10 мин., стига да не са ми изтекли водите, че тогава е има риск от инфекция. Мисля, че колкото по- късно отида в болницата, ще е по- добре. Вкъщи ще ми е по- спокойно. Иначе раждането е много индивидуално. Една позната е отишла в Шейново с контракции под 10 мин.с 3 см. Разкритие и за два часа ги е направила 10 см. Бързо и доволно раждане! Пожелавам го на всички и на мен! Да отбележа, че раждането и е първо,без избор на екип и е доволна. Явно зависи  на кой доктор в Шейново ще попадне родилката.

# 76
Всичко е до късмет, разбира се. Надявам се да го имам.

# 77
  • София
Днес и аз съм с леко високо кръвно, но това е защото имах разни  ангажименти за днес. Отделно не знам какъв е този майстор, който ни прави детска, но редовно идва в 17 часа и стои около час. Снощи обаче, според мен се беше скарал с жена си и беше решил да й прави напук, та дойде в 17,30 и стоя до 00 часа! Маза и лепи тапети. Идваше ми д априпадна накрая.
Днес бях на лекар. 2,5 кг е шишкото ми. Все още е седалищно разположен.
Момичета, какви документи си носят в НОИ за  45 - дневния? Имам болничен лист и сметка, какво друго?

# 78
Днес и аз съм с леко високо кръвно, но това е защото имах разни  ангажименти за днес. Отделно не знам какъв е този майстор, който ни прави детска, но редовно идва в 17 часа и стои около час. Снощи обаче, според мен се беше скарал с жена си и беше решил да й прави напук, та дойде в 17,30 и стоя до 00 часа! Маза и лепи тапети. Идваше ми д априпадна накрая.
Момичета, какви документи си носят в НОИ за  45 - дневния? Имам болничен лист и сметка, какво друго?

Ти нищо не носиш в НОИ. Само болничния си даваш на работодателя. Ако не си ползвала досега никакъв болничен никога,или имаш нова банкова сметка, работодателя ти ще ти даде да попълниш приложение 7, можеш да го изтеглиш и от сайта на НОИ.

# 79
  • София
А, това Приложение ми трябва, нещо не се ориентирах къде да го търся. Сега ще го гугълна Simple Smile
Детската вече е готова, а утре ми идват и мебелите. Ужас, все по - реално е раждането, а аз все така неготова.

# 80
  • София
И аз днес бях на последен преглед да го видим, 2.300 и беше буден и му снима муцунката  Heart Eyes  тези апарати ги изкарват толкова сладки, а после се раждат едни мишлета сбръчкани  Mr. Green
От тук за напред само на тонове всяка седмица и дано устискаме до термин. Матрак взехме на Магнифлекс с бамбук, но седи сгънат още.

# 81
  • София
Що само тонове? Не се ли прави и ултразвук?
Матрак и легло взех на Пали от намалението в Малечко. С мемори пяна е като нашия Grinning
Остана само да намеря хубава завеса за стаята. Къде има хубави, плътни пердета? Не детски и не от прозрачните.
А, днес ме успокоиха и че няма признаци скоро да раждам, но ме предупредиха, че всичко е възможно все пак.

# 82
Забравих да се похваля, че от днес вече официално ми остава месец до термин и съм вече 9-ти месец. Дишам леко по-спокойно, въпреки, че съм обяснила на бебо да постои още поне 2 седмици, Wink че ходя още на работа и трябва да приключа разни ангажименти, но ако тръгне няма да го връщам де Heart Eyes

# 83
  • София
Ами май не, само тонове ми казаха, всяка седмица до раждане  Peace я кажете как е при вашите ЖКции? Влизам в 9-тия след 3 дни и вече и аз започвам да се паникьосвам...

# 84
 Джинджър, утре съм на консултация и ще ти кажа как ще е при мен Hug

# 85
При мен освен тонове, ще има и ултразвук още един или два пъти

# 86
  • Варна
Ох, изчетох ви най-после...
Първо да честитя на патерици на всички, които празнуваха вчера. И аз си имах именик и не ми остана време да вляза тук от приготовления...
Днес мина ЯМРто на Преско резултатът е добър, никакви отклонения. Утре ще се видим с лекарката да си каже мнението и да го изпишат. Отдъхнах си...
В събота и партито мина добрв. Колегите много ме изненадаха с една мултифункционална чанта на Самсонайт, прекрасен букет и една фланелка с надпис "Най-добър служител на всички времена". Разреваха ме... Simple Smile
През нощта след партито обаче не можах да спя от болки в корема ниско долу. Имах и киселини, пък и емоциите не ме пуснаха. И сутринта вчера бях парцал. Едва се надигнах в 10, цял ден на печката, гости, пак ме боля корема. С Но-шпа и магнезий закрепих положението.
Тази сутрин отрано в болницата... Абе гроги бях. Поспах малко и живнах. ММ сега се обади, че ще прати техните да вземат Габи, за да не шофирам днес. Сега остана да оправя кухнята, че нямах сили за нея...
Утре съм на тонове и да си взема 45-дневния. В сряда май ще се видя с доктора за УЗД...
По обсъжданите въпроси няма да се включвам засега, че забравих всичко, пък и стана дълго... По-късно пак... Hug

# 87
Споделете за тези тонове, Аг ли ги прави записите или на др места ходите? Щото моята Аг слуша тонове, ама не прави записи ,пък не казва да ходя на друго място  newsm78

# 88
  • София
  Страхотни новини, Кате!!!!

Аз пера на 40 градуса, че много се скапват дрешките - избеляват бързо, стават на едни топчета.

Аз ходя на запис на тонове всяка седмица в отделението където ще раждам. Обикновено изчаквам и ме вмъкват, когато е свободно. Така ме е инструктирала лекарката, при която ще раждам. Ултразвук ще ми направят преди самото раждане. Преди ми правиха и вагинален преглед, сега не знам. Балонче, ако си с избор на екип, лекарят, при който раждаш ги решава тези неща.

Относно клизмата мислех, че е ужасно нещо, но нищо не се усеща.

Виж при секциото катетарът и дренажа след операцията са гадно нещо!!!

# 89
  • София
Кате, супер, че всичко е на ред, сега се пази от емоции да не родиш  Hug

Балонче, ами те ги пускат или на ехографа или на един друг монитор - едното пуска снимка на която има и сърдечен ритъм, другото си пуска подобно на ЕКГ-то една хартийка.
Сега дали ще ти дадат записа - хартията или само тя ще си проследи тоновете не мисля, че е от значение за тебе, стига всичко да е ок.

Ние до сега от петия месец, не сме правили такива, та ще ми ги направят на куп всяка седмица по един за последните седмици.
По ЗК са на всяка ЖК - по един месечно от петия месец и по два осми и девети. След това около термина ако не си родила всеки ден и си се заплащат около 20 лева.

На мен днес нещо не ми е ок, едно омърлушено ми е, без настроение  Confused

Общи условия

Активация на акаунт