Отговори
# 90
  • София
За раждането и аз съм решила да не бързам да ходя или ако отида ще обикалям покрай нея и като няма на каде направо влизам хаха аз съм изпрала всичко и изгладила и си седят в шкафа въпреки че не съм началото на януари пък ако няма какво да правя по натам пак ще ги мина само с ютията.Хочги всичко сме взели и да бебка с изключение на дребни неща и количката ,но е харесана просто сега няма каде да я държим та като се роди бебка ММ ще ходи да я вземе

# 91
  • Пловдив
Да отговоря за клизмата, правят е за да няма много изпускане при напъването защото се случва при раждането, винаги я правят при приемането.
Тоновете ги проверява Аг, на мен не ми дава запис но мисля че самия УЗ е свързан с неговия компютър и остава там като архив, но така или иначе ако нещо не е наред то се разбира на момента и се реагира.

# 92
  • Бургас
На консултация по ЗК до сега тонове не са ми записвали. Последно ходих миналата седмица. Другата седмица ме викат пак, тогава ще ми издават и - 45 дневния, но дали ще има запис не знам ....
Иначе на частната консултация тонове записваха на 19.11, сега имам час за 15.12 и след това ще искат всяка седмица да ходя.
Преди да тръгнете за болницата ще имате достатъчно време за душ и тоалет. Дори и клизма в къщи можете да си направите - Мелилакс действа много бързо, сигурно има и други, но не съм пробвала. Ето моето раждане предния път - аз, която лежах с разкритие 1см. и 50% скъсяване на шийката от 26 г.с., се събудих една сутрин в 7 ч. с контракции на 15-20 мин., които до 8 ч. станаха на 10 мин. Взех си душ, направих си тоалет и изчаках мъжо да се прибере от нощна смяна. Оттам ходихме до АГ-то за направление за хоспитализация и едва тогава тръгнахме за Варна. Пристигнахме към 13 ч., на прегледа установиха пълно скъсяване на шийката и разкритие 3 см. Изчакахме да се освободи операционната и извадиха дребната в 14:55 ч. Само да уточня, че в 8 ч. се обадих на доктора, обясних му положението и попитах дали според него имаме време да пътуваме до там. Той каза, че можем спокойно да отидем, но да не се бавим много. Как сме пътували не помня. Помня само, че засякох контракциите да стават на 5 мин. още на завоите до Сл. бряг. Изглежда съм охкала, щот моя ме пита какво става, пък аз "Ааа, нищо имам киселини  Mr. Green (от страх да не го шашкам и да ме върне да раждам тук). Помня и че погледнах скоростомера на магистралата до Варна - видях 170 км/ч., но той и до днес не си признава  Laughing

# 93
Ох, и на мен днес ми е едно смотано. Вчера се уморих много, имах безболезнени контракции цяла нощ, а днес ме боли корема. Изкъпах се, направих си тоалет и дръпнах леко косата. Казах на мм, че ще раждам, a той не ми дава  Mr. Green
Пих но- шпа и полегнах. Сега ми е по- добре......

# 94
  • София
Колко време има между контракциите и раждането, не знам, ама четейки темата за Софиямед, попаднах на съфорумка, която така се събудила през нощта от изтекли води, отишла в тоалетната и там си останала Laughing Казах на ММ да го има предвид.

# 95
Последния път питах док кога трябва да тръгвам за болницата. Той каза,ако ти изтекат водите най-късно до два часа. Контракции на 3мин. Сега като ви чета на 7-8-10мин.  newsm78 Живея на 5мин от болницата,може и това да е имал впредвид,че ще стигна бързо.

# 96
  • София
Еми то май е много индивидуално.
На един колега жена му докато каже, че май има контракции и едвам са стигнали от Люлин до Шейново - жената е родила в приемния кабинет, а от таксито са я пренесли на ръце до него.

Приятелка пък от първите контракции - супер редки на 20 минути, до раждането май откара над 24 часа, като по-чести контракции получи в последните 4.

В Надежда на нас ни казаха, че като ни заболи 3-4 пъти сме щели да тръгнем към родилното, пък да видим, като ми е за първи път и не знам и аз кога ще тръгна. Отделно там нямам лекар, с кого да се посъветвам да тръгвам ли или не, в смисъл няма да имам уговорка с никого.

Моето АГ пък нещо й е станало и няма да я има известно време, та ще ме поеме друг колега. Дано излезе по-читав от нея.

# 97
  • София
Последния път питах док кога трябва да тръгвам за болницата. Той каза,ако ти изтекат водите най-късно до два часа. Контракции на 3мин. Сега като ви чета на 7-8-10мин.  newsm78 Живея на 5мин от болницата,може и това да е имал впредвид,че ще стигна бързо.
И аз съм буквално на 3 мин от болницата /ако раждам в тази/ и се чудех дали пеша да ходя или с кола. Може ли да тръгна пеша и по пътя да станат толкова силни контракциите, че да не мога да се мръдна.

# 98
  • София
Момичета напоследак имам доста често болки в корема ниско долу точно като преди цикъл(евентуално преди време доки беше казал че са контракций)та въпроса ми е нормално ли е да ги има по принцип пия магнезий от 3тиа месец и на вас случва ли ви се newsm78

# 99
Не е нормално, контракции са. Посъветвай се с доки, но аз знам, че не трябва да ги има. Аз имам, но мноооооооогооооооооооо слаби. Ама много, все едно ще ми идва след 2 седмици, така ги усещам, точно предменструални.

За изтекли води--да. До 2 часа трябва да сте в болницата, иначе има опасност от инфекции. Но ако не изтекат водите, може да се изчака до 5-7 минути. Аз ще тръгна като станат на 10 минути, докато стигнем...иска ми се да не е през деня,за да ми е ММ под ръка.  Praynig Ако не, тръгвам сама с таксито и багажа. Клизма така или иначе в МД правят, няма да си правя сама. Гледам винаги да съм с тоалет там долу, за да не го мисля в последния момент и това.

# 100
Контракции са. Аз пия но шпа и ми минава, лошо е ако се усилват. Аз също съм с по-сериозни контракции ( безболезнени) от 26 г.с и въпреки магнезия съм будувала по цяла нощ.
И аз се поддържам там долу, ама понеже вече нищо не виждам от пупата, днес действах по - обстойно  Mr. Green
Абе, мами, кога ще подейства лактулозата? Сутрин върша някаква работа в тоалетната, ама некачествена и по цял ден пръцкам  Embarassed

# 101
  • София
    Лактулозата е с натрупване. Трябва да се пие по продължително време. Задоволителен ефект има може би след 3-4 ден.

# 102
  • София
А кафе пиеш ли? Не ти ли действа?

# 103
  • Варна
Аз бях с такива болки ниско долу два дни поред. Казаха да си пия Но-шпа и магнезий и да лежа повече.
И ние сме на 5 мин. от болницата. И двата пъти имах време да се изкъпя и оправя. Първия път бях без контракции, с леко изтичащи води, втория-с леки контракции.  Но и двата пъти беше ясно, че съм с голямо разкритие и трябва да съм бърза. За около 30-40 мин стигах, въпреки че док ми беше дал 20 мин.

# 104
Пия и кафе, ама яко се е запекла работата  Crazy Пълни черва и бебе не е оферта.  Ние сме на 20- тина мин. От болницата, ама ако няма задръстване. Аз все си мисля, че ще раждам през нощта .....

Общи условия

Активация на акаунт