Отговори
# 210
А на мене докторката ми каза да пия магнезия до раждането, което ще е секцио, ако не се обърне бебето.

# 211
  • Русе
Момичета, да не ме разбере някой погрешно, че агитирам за спиране на лекарствата или нещо друго. Peace Само споделям как съм постъпила аз по-съвет на близък лекар. Покрай него виждам много различия в терапиите за бременни в чужбина и в БГ. За себе си съм абсолютно сигурна, че не би ме подвел и ще направи най-доброто за мен и бебето. Все пак съм жена на брат му, а и сме приятели от толкова години. Peace

# 212
  • София
И моята ми спря магнезия в 34та седмица, а сега нямам и много контракции - странно, а преди пиейки го имах доста често  Mr. Green
Тези, които няма да са на многократни пелени, какви памперси ще взимате за началото? В Токуда не трябва да се носи нищо за бебето само казаха памперс за изписването, но се чудя за размера - 1ца предполагам  newsm78

# 213
  • Варна
Тези, които няма да са на многократни пелени, какви памперси ще взимате за началото? В Токуда не трябва да се носи нищо за бебето само казаха памперс за изписването, но се чудя за размера - 1ца предполагам  newsm78
Аз 1ца от обикновените на Памперс не можах да намеря, има само от белите, а не знам защо искам от обикновените и взех 2ка малък пакет за болницата.

# 214
  • София
Но иначе 1 цата ли трябва, Кате?
Гледам че са за килограми, и че се припокриват - да взема освен 2ка направо и аз  newsm78 ако 1цата е примерно като 50размер за дрешки  Grinning

# 215
  • Русе
Точно за памперсите се замислих вчера и аз. Мисля да взема на Памперс 1-ца. За сина ми за болницата, с целия си акъл,  бях взела 2-ка   Crazy Mr. Green , а той се роди 2450 гр. и като го видях, памперса му стигаше до под мишничките.  Blush Пратих бързо мъжо до магазина да поправи грешката ми.

# 216
  • София
1ца от белия пакет на Памперс и аз ще взема. Сега съм в чудене какво сухо мляко да купя. Приготвила съм се да кърмя, но все пак трябва да съм подготвена за всякакви варианти. Кое е най- доброто за бебета на пазара?

# 217
А на мене докторката ми каза да пия магнезия до раждането, което ще е секцио, ако не се обърне бебето.

И аз съм така, но все пак ми казаха към 36-37 да го спирам. Док до последно ще се си надява да се обърне това бебе.
На 21ви съм на преглед, ако не се е обърнал - ще ме приемат за изследвания и да насрочваме секцио, пък ако впоследствие се завърти, ще сменим плана.

# 218
Момичета, да не ме разбере някой погрешно, че агитирам за спиране на лекарствата или нещо друго. Peace Само споделям как съм постъпила аз по-съвет на близък лекар. Покрай него виждам много различия в терапиите за бременни в чужбина и в БГ. За себе си съм абсолютно сигурна, че не би ме подвел и ще направи най-доброто за мен и бебето. Все пак съм жена на брат му, а и сме приятели от толкова години. Peace

Всички бременни, с които съм разговаряла по този въпрос са спрели магнезия 4-5 седмици преди термина, по препоръка на лекарите си. Само на мен ми казаха до датата на раждане и всъщност това ме притеснява малко.

# 219
  • Варна
Но иначе 1 цата ли трябва, Кате?
Гледам че са за килограми, и че се припокриват - да взема освен 2ка направо и аз  newsm78 ако 1цата е примерно като 50размер за дрешки  Grinning
Ами уж няма голяма разлика между 1ца и 2ка, но ако пък бебчето е дребно наистина, 2ката може да му дойде голяма. Той и нашият явно се очертава дребен, ама аз вече взех 2ка. Ако се наложи, после ще носят 1ца допълнително, а 2ката все ще влезе в употреба по-късно.
1ца от белия пакет на Памперс и аз ще взема. Сега съм в чудене какво сухо мляко да купя. Приготвила съм се да кърмя, но все пак трябва да съм подготвена за всякакви варианти. Кое е най- доброто за бебета на пазара?
Защо ще купуваш АМ предварително? Ако се наложи в болницата, предполагам дават оттам, а за вкъщи най-добре педиатърът да препоръча според нуждите на бебето. Аз не съм купувала АМ, докато кърмех.

Всички бременни, с които съм разговаряла по този въпрос са спрели магнезия 4-5 седмици преди термина, по препоръка на лекарите си. Само на мен ми казаха до датата на раждане и всъщност това ме притеснява малко.
Какво те притеснява? Най-вероятно докторът го прави, за да не тръгне раждането по-рано от определената дата. Но пак да кажа, пиенето на магнезий не е гаранция, че няма да тръгне. Wink

# 220
  • София
Ами ако внезапно ми спре кърмата през нощта? Или такива варианти няма newsm78

# 221
  • Варна
Хаха, няма кранче, споко, не може да спре изведнъж. Laughing
Ако намалее, просто слагаш по-често на гърда и се оправят нещата. Имаш ли под ръка АМ, много по-лесно може да се изкушиш да дохраниш и кърмата верно ще спре. Wink

# 222
  • Бургас
По-скоро няма, аз поне не мисля, че кърмата спира внезапно. Освен това имаш варианта, ако си цедила преди това и имаш замразена. Иначе и аз АМ не съм купувала и няма да купувам.
Памперси ще купим като се роди бебето, да видим колко кг. ще излезе.

# 223
  • София
Аз мисля да се борим до последно с кърменето и да не се предавам да се запасявам с АМ.

На първо време ще взема и аз еднократни, пък после мисля да купуваме за многократна.
Най-малкото в момента май не ми се дават на куп 500 лева, имаме още какво да купуваме, пък и поне да свикна с грижите за бебе, а после ще се прехвърлим на многократните пелени.

# 224
Какво те притеснява? Най-вероятно докторът го прави, за да не тръгне раждането по-рано от определената дата. Но пак да кажа, пиенето на магнезий не е гаранция, че няма да тръгне. Wink
Имам чувството, че нямам пълно доверие на лекаря си, но това е една  друга тема. Струва ми се, че лекарката ми прави и невъзможното, за да родя секцио и да няма никакъв шанс за нормално раждане. Много "по тънката" започна от далеч да ме подготвя, че най-вероятно малката няма да се обърне, още преди 30-та седмица, когато друг лекар ми каза, че имам доста време и не може да се говори така толкова рано. И мисля, че за това ще ме тъпче с магнезий до последно. Много настойчиво ме пита и за стволовите клетки на всеки преглед, какво съм била решила. Половината ми прегледи минават в обяснения за секцио и стволови клегки всеки път, вместо в обяснения за бебето, плацентата и т.н.
А между другото, към всички момичета, какво ви е мнението за стволовите клетки, ще съхранявате ли и имате ли доверие в банките?

Общи условия

Активация на акаунт