Нашите орхидеи тема 17 - радости и грижи, размисли и страсти

• 65 725
  • 761
  •   1
Отговори
# 165
  • София
zari65, такива прозрачни кашпи съм виждала в Бриколаж и със сигурност бяха по-евтини. Но е цяла отвътре, не е разделена. Плетените също се намират (в повечето магазини тип левче и по пазарите).
Хубаво изглеждат и двете, за мен лично обаче е по-лесно да намеря място за самостоятелна саксийка отколкото за тези  Tired

# 166
  • Пловдив
Момичета на моято орхидея и никне нещо и то много бързоскоростно. Цвета си и окапа преди 3 -4 месеца. Почна да и съхне цветоноса и за да не го изгубя го клъцнах.
Какво е това?

# 167
  • София
Момичета на моято орхидея и никне нещо и то много бързоскоростно. Цвета си и окапа преди 3 -4 месеца. Почна да и съхне цветоноса и за да не го изгубя го клъцнах.
Какво е това?
Скрит текст:
Цветонос, честито Simple Smile! Понякога така избиват от стар такъв, ако се е запазил зелен целия или частично зелен /както в твоя случай/.

Последна редакция: ср, 16 дек 2015, 15:03 от ₪₪₪ Afrodita ₪₪₪

# 168
  • Ænima/Albuquerque
много бързоскоростно.

Цветоносче. hahaha

# 169
даа цветоносче е това, а по моя казус кашпата ще я измисля, но как да го направя и трите растения да цъфтят по едно и същ овреме в това е въпроса

# 170
  • София
..... но как да го направя и трите растения да цъфтят по едно и същ овреме в това е въпроса

Joy Това ако го откриеш, задължително да споделиш.

# 171
даа цветоносче е това, а по моя казус кашпата ще я измисля, но как да го направя и трите растения да цъфтят по едно и същ овреме в това е въпроса

В джъмбо има подобни плетени панерчета с найлон вътре!!!

Избираш такова от изкуствено влакно и махаш найлона - вуала!

# 172
svetlanka.  Знам, че се размечтах Laughing, но ще се пробвам
Бели имам три и са в еднакви саксиийки
_re_ge , благодаря за идеята, при първа възможност ще отида , гледах по цветарници подобни, ама или са кръгли или са ми много големи
С другите еднакви, които имам по-сложно, че са в различни саксии по големи, и там няма да проработи варианта с кашпата, но едната цъфти сега, така че има доста време да умувам

# 173
  • Вестерос
Ре ге, мерси за новата тема, аз съм ви изтървала нещо  bouquet

Бях писала в предната , че моето орхи си живурка чудесно, листата му са доста големи вече, пусна 7 корена, повечето са около 5-10 см, единият е по-голям. Видях , че ми расте цветонос. Много съм щастлива, над 5 см е вече.

Онзи ден като я гледах дали е за поливане видях , че между листата е тръгнал втори цветонос  Party Дано да не си влияят и да няма проблем. Мисля, че трябва да му взема втора пръчка, че не знам как ще ги натъкмя на една

# 174
  • Пловдив
Здравейте,
тази сутрин в Кауфланд видях че имаше пафчета по 20 лв.

Много ги харесвам, обаче незнам трудно ли се гледат и дали са свестни като растения тези в Кауфланд.

# 175
За 20-22 лв има уникални с много богат цвят орхидеи фаленопсиси и катлеи в цветарницата на Янко Сакъзов до паметника Левски-вчера ги гледах Laughing да вземат да ми спрат излизанията по работа, че само в изкушения се вкарвам

# 176
Аз днес се сдобих с една красотичка - coelogyne cristata от бан. Още е доста ситно, ще се гледаме. Снимки довечера във фейсбук Simple Smile а ходихме за подарък на сестрата, то какво стана Simple Smile

# 177
Добър ден!
Искам да питам нещо (навярно сте го казвали стотици пъти и се извинявам за това). Преди два месеца си взех две орхидеи фаленопсис, на едната скоро след като си ги взех започнаха да увяхват цветовете и дори бъдещите пъпки изсъхнаха и опадаха. Сега е с 6 увехнали цветчета и единият цветонос започна да пожълтява и изсъхва. Виждам, че и другата е тръгнала по този път - от три пълни цветоноса, сега само двата са с свежи цветя. На какво се дължи това? Мога ли да им помогна с нещо?

# 178
Добър ден!
Искам да питам нещо (навярно сте го казвали стотици пъти и се извинявам за това). Преди два месеца си взех две орхидеи фаленопсис, на едната скоро след като си ги взех започнаха да увяхват цветовете и дори бъдещите пъпки изсъхнаха и опадаха. Сега е с 6 увехнали цветчета и единият цветонос започна да пожълтява и изсъхва. Виждам, че и другата е тръгнала по този път - от три пълни цветоноса, сега само двата са с свежи цветя. На какво се дължи това? Мога ли да им помогна с нещо?
Нещо не им допада, но какво точно, трябва повече инфо. Къде са сложени светло/сенчесто, как ги поливате(честота и с каква вода), торите ли (може торта да е силна), студено/топло помещение?

# 179
http://prikachi.com/images.php?images/614/8531614l.jpg Вкъщи е топло- минимална т е 20 градуса и то когато ни няма, максимална - 25, тази с малкото цветчета е пред един радиатор, а другата е до камината, която често ползваме, почти всяка вечер. Бюфета е перпендикулярен на балконската врата, но не ги грее директно слънце. Поливам ги два пъти в седмицата и им минавам листовете с мокро памуче при всяко поливане. ЗА сега не съм торила  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт