Нашите орхидеи тема 17 - радости и грижи, размисли и страсти

• 65 623
  • 761
  •   1
Отговори
# 120

Мхм и аз не бях. Сега имам две ванди, милтония, камбрия, зигопеталум и ... нов рафт в кухнята  Mr. Green

Ох говори ми , говори ми... Как те разбирам....

# 121
знаеш ли къде ще местят Практикер? Бях чула нещо за около Технополис, там ли ще бъде?

Да, от долната като тръгнеш към топливо, но още поне месец им давам работа, може и повече.

Пелорика е убиец!!!!

# 122
Практикер-Варна, ще е до Технополис и откриването е на 15.01.2016 г. Фирмата в която работи ММ изграждат системи вътре, та е точно инфото.

# 123
Практикер-Варна, ще е до Технополис и откриването е на 15.01.2016 г. Фирмата в която работи ММ изграждат системи вътре, та е точно инфото.

Мерси!!!!

# 124
  • Den Haag
Благодаря ви!
Нямам опит с минита и ще питам, като другите фалчета ли се гледат?

# 125
  • Русе
_re_ge, благодарение на теб съм с нова придобивка. Hug
При положение, че засега се справям с един зигопеталум успешно, не можах да устоя на изкушението за още един  Mr. Green  /споменатия днес, успешно пренесен вкъщи между две глави броколи/.

Impala, много красив цвят!

# 126
_re_ge, благодарение на теб съм с нова придобивка. Hug
При положение, че засега се справям с един зигопеталум успешно, не можах да устоя на изкушението за още един  Mr. Green  /споменатия днес, успешно пренесен вкъщи между две глави броколи/.

Impala, много красив цвят!

Честито!
И О да! Сетих се и за въпроса добре ли е настаненa!!! Joy

Специално заради теб направих рисърч на камбрията.
Имаш Колманара Wild Cat !

# 127
*sve*,
Ах, приказно е новото ти зиги!
Решила съм докато не докарам моето поне веднъж до цъфтеж да не купувам други. А изкушения ме дебнат отвсякъде. Другата седмица пристигам в София и не знам как ще устоя да не обиколя всички познати орхидеени места Crazy . От друга страна, празници идват все пак, поводи разни Joy ...

# 128
  • Пловдив
наистина зигито е страхотно!

ооо, да, поводи всякакви, особено ако се комбинират разни обстоятелства Simple Smile
1. вчера обиколих безрезултатно и изнервящо доста магазини за детски играчки
2. между два от тези магазини се намира нашенският Практикер...
3. преоценени и разболяващи се, чакаха някой да ги спаси ....
 Mr. Green

само една си взех де..
https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xaf1/v/t1.0-9/12341 … 5&oe=56E1BDB7

# 129
  • Варна
Ау, много е хубава Heart Eyes
Ех, този Практикер, преди беше на смотано място, местят го на още по-смотано! Изобщо не е удобно за ходене с автобус или пеш...

# 130
наистина зигито е страхотно!

ооо, да, поводи всякакви, особено ако се комбинират разни обстоятелства Simple Smile
1. вчера обиколих безрезултатно и изнервящо доста магазини за детски играчки
2. между два от тези магазини се намира нашенският Практикер...
3. преоценени и разболяващи се, чакаха някой да ги спаси ....
 Mr. Green

само една си взех де..
https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xaf1/v/t1.0-9/12341 … 5&oe=56E1BDB7

Тези спасителни операции са ми много любими... от такива имам 10 броя изоставени "нещастници", които взех да отглеждам, но не искат да ми цъфтят  newsm78. Пускат си листа и корени и толкова в развитието им. Само тази восъчната /за която питах по-напред какъв вид е точно/ си ме радва с цвят  Heart Eyes

# 131
  • Пловдив
може би има нещо такова...
аз имам две, които бях купила от Бриколаж преди години. Не се е налагало да ги лекувам - бяха с хубави корени, просто бяха прецъфтели с отрязани цветоноси.
Случайност или закономерност и двете не искат да цъфтят, не ги знам какъв цвят са. Едната мин. година изкара цветонос 10см, който изсъхна. Сега пак е пуснала - мнооого бавно расте, много ѝ треперя...

# 132
може би има нещо такова...
аз имам две, които бях купила от Бриколаж преди години. Не се е налагало да ги лекувам - бяха с хубави корени, просто бяха прецъфтели с отрязани цветоноси.
Случайност или закономерност и двете не искат да цъфтят, не ги знам какъв цвят са. Едната мин. година изкара цветонос 10см, който изсъхна. Сега пак е пуснала - мнооого бавно расте, много ѝ треперя...

По същия начин "постъпват" и някои от моите спасени - развиват донякъде цветонос, но изсъхва, цветчетата съвсем мънички изсъхват. Не съм ги пресаждала, всички са си в саксиите и корите както съм ги купила. Дали това не е проблема?

# 133
  • Варна
Моите повечето са преоценени,  всички цъфтят. Не пресаждам, освен при очеизваден проблем с корените като на последната, която взех.

# 134
Благодаря ви!
Нямам опит с минита и ще питам, като другите фалчета ли се гледат?
Абсолютно, няма никаква разлика

Общи условия

Активация на акаунт