Нашите орхидеи тема 17 - радости и грижи, размисли и страсти

• 65 615
  • 761
  •   1
Отговори
# 480
В бриколажа ще е намалена някаква тор на 2,50, мислите ли , че е добре. Хвърлих брошурката и не се сещам как се казваше обаче  Blush

Зависи от торта.
бих гледала първо срока на годност.
но не да не ме счетете за сноб - към тор за два лева не бих и посегнала. Орхидеите са с невероятно чувствителни корени, и ако нещо не е наред или има урея може да ги загубиш много бързичко. дори качествните торове се разреждат два до 4 пъти .... хубавата тор е обикновено скъпата тор. Освен това не се тори само с една. според периода, състоянието на цветето и други фактори съотношението на съставките се сменя...

Сакразъм- най добрия начин да се развееш е този ....

# 481
Мереленда лично мнение не ангажирам никой с него, от тази дама не бих купила и клечка.
в групата на ФБ съм я сложила на първо място с предупреждение имайте едно на ум ако пазарите. Беше продала на една дама речен мъх вместо сфагнум. когато дамата поиска да анулира сделката я блокира... ... Аз не съм й приела рикуеста за групата. само тов ами лиспва там, нямам нужда от комерция - има си други начини а аз не искам да бъда някой който го е позволил.

# 482
_re_ge, благодаря за мнението  Simple Smile Нямах ни най-малка представа.

# 483
  • София
Започнах да пълня перваза в кухнята.  doh
Изобщо не трябва да правя разходки до борсата "само за да разгледам".  Mr. Green

Скрит текст:

Такава разходка няма!  Mr. Green
Много е красива  Heart Eyes

Аз писах във ФБ, но и тук да се отбележа, отидох до Метро да пазарувам и се върнах с това:
Скрит текст:

А това е няколко дни по-рано от Кауфланд:

Няма смисъл да споменавам, че изобщо не съм възнамерявала да си купувам орхидеи, нали  Laughing

# 484
Това е просто съвпадение... Много от нас отдааааавна са се лишили от това намерение ...на думи само....

# 485
Прекрасни придобивки, момичета! Да са ви честити  bouquet .

Аз развих проблеми с възприятията и паметта покрай орхидеите - за периодите от момента, в който видя някоя красавица, до момента, в който затварям входната врата с нея в ръка, имам неясни и откъслечни спомени Joy .
А като дойде времето за поливане направо се мразя, за кратко Wink .

# 486
  • Ænima/Albuquerque
Аз развих проблеми с възприятията и паметта покрай орхидеите - за периодите от момента, в който видя някоя красавица, до момента, в който затварям входната врата с нея в ръка, имам неясни и откъслечни спомени Joy .

Ей така, точно така, да!  smile3532

# 487
Здравейте,
Започнаха да цъфтят и орхидеите в нашия офис. Обаче имаме проблем с най-старата. Тази орхидея цъфти за четвърта или пета година, но за втори път ( през една година) се появява видоизменен цвят.
Може да има обяснение някъде из темите , но се надявам някой да ми отговори директно тук. Закачам снимка , за да видите за какво става въпрос.
Първия път, когато се цъфна с такъв цвят бяхме отрязали цветоноса от средата и новия порасна от стария по-къс от преди , следващата година го отязахме ниско долу и си израстна нов с нормални цветове. Тази година пак израстна нов , но цветовете са пак такива.
Ще съм много благодарна ако някой ми отговори какво се случва с орхидейката ни Simple Smile

# 488
Oхххххххххххх аз аз как се мразя тогава.....

усещам че ако има нещо наречено пристрастеност то това е  точно подобно мое състояние като описаните по-горе....

# 489
  • Вестерос
В бриколажа ще е намалена някаква тор на 2,50, мислите ли , че е добре. Хвърлих брошурката и не се сещам как се казваше обаче  Blush

Зависи от торта.
бих гледала първо срока на годност.
но не да не ме счетете за сноб - към тор за два лева не бих и посегнала. Орхидеите са с невероятно чувствителни корени, и ако нещо не е наред или има урея може да ги загубиш много бързичко. дори качествните торове се разреждат два до 4 пъти .... хубавата тор е обикновено скъпата тор. Освен това не се тори само с една. според периода, състоянието на цветето и други фактори съотношението на съставките се сменя...

Сакразъм- най добрия начин да се развееш е този ....
ах, ще пропусна тогава тази тор.  Embarassed

# 490
Oхххххххххххх аз аз как се мразя тогава.....
Мога да си представя, имайки предвид размера на прекрасната ти колекция Hug . И все пак грижите са малко в сравнение с полученото удоволствие и красота.
Аз днес поливах и третирах с инсектицида за трети път. Пффф...

# 491
[
Аз днес поливах и третирах с инсектицида за трети път. Пффф...

и аз но на мен ми налага ежеденвно. Разделила см си колекцията на 4 частит защото толкова побира банята и понеже инкубационния е през три дена на 4-ти обработвам всеки ден по една доза която между 30 - 40 парчета. и така вече 4-та седмица. От вчера отново смених препарата.

# 492
Оу! Явно трипсите са гадна напаст Confused .
Извинявай, че питам, но как третираш? Защото аз поливам (с накисване) и пръскам срещу моите буби, и някак не си представям такава честота.

# 493
Оу! Явно трипсите са гадна напаст Confused .
Извинявай, че питам, но как третираш? Защото аз поливам (с накисване) и пръскам срещу моите буби, и някак не си представям такава честота.

Зависи от вида препарат и от това какви са вредителките.
Ти какво бориш и с макво?

Vaaaaaa
Това е цвят мутант, следствие от факта че това цврте е хибрид. Каквото и да правиш не влияеш на факта кога и как ще се появят.

# 494
Тия трипси как се развиват? В смисъл, не могат да се видят когато си купуваш нова орхидея и в последствие ги виждате?
И аз уж оглеждам орхитата внимателно, ама... гледам корените (това което се вижда, да не е преполята, да няма гнило), листата, цветоносите, но ако трипсите не се виждат на пръв поглед, то после как да разбера дали някоя новичка не се е заразила? Какво се случва, започват да гният ли, по листата ли нещо, по цветоносите ли?

Общи условия

Активация на акаунт