Нашите орхидеи тема 17 - радости и грижи, размисли и страсти

• 65 528
  • 761
  •   1
Отговори
# 600
Много благодаря,   _re_ge. Както винаги готова с отговор на моите запитвания  Hug

# 601
Радева
Първата е посадена в сфагум има индикация за преполиване!

Благодаря ти! Действително беше прогизнала като ми я подари. Още и още е много мокра. Въобще не съм я поливала, вкъщи е много влажно. Ще чакам сфагнума да просъхне добре. Нормално ли е отгоре да е зеленясал? Надолу не е. Предпочитам кори и нямам хич опит със сфагнум.

# 602
  • Русе/Germany
Да внеса малко цвят Simple Smile

# 603
  • 1st floor
Здравейте, имам проблем с едната орхидея и не знам какво й е. Пусна си преди месец и нещо цветонос, изглеждащ съвсем здрав. После се появиха 7-8 пъпки и всичко вървеше ОК, докато първите две пъпчици, които са от страната на основата на цветоноса, не пожълтяха и не паднаха. Буквално за 2-3 дена. Без въобще да са се разтворили. Днес загубих следващите две. Останалите изглеждат добре, но вече си мисля , че и тях това ги чака.  Tired Не знам какво се случва с цветето и мога ли да му помогна по някакъв начин.  Sad

# 604
  • Русе
Snejinka*, страхотни са! Hug
Орхидеите на всички са прекрасни!  bouquet

# 605
  • Ænima/Albuquerque
Леле, леле! Как ги отглеждате такива, с толкова много цветове! Пу!  Heart Eyes

Здравейте, имам проблем с едната орхидея и не знам какво й е. Пусна си преди месец и нещо цветонос, изглеждащ съвсем здрав. После се появиха 7-8 пъпки и всичко вървеше ОК, докато първите две пъпчици, които са от страната на основата на цветоноса, не пожълтяха и не паднаха.

С момичетата си говорим от известно време, че тази зима много пъпки изсъхнаха. При мен отидоха зян около десет общо, от всички орхидеи. За съжаление, нищо не можеш да направиш.

# 606
  • 1st floor
Жалко. Толкова много им се радвах на цветоносите. Миналата година не избиха. Имам още една орхидея, дано тя успее да цъфне. Tired

# 607
  • Ænima/Albuquerque
Последния ми чисто нов цветонос, който излезе от основата, хвърли всичките си пъпки, и след като го отрязах, изкара нов от спяща пъпка. Да видим дали ще го докараме до цвят от втория опит.  Tired

# 608
  • 1st floor
На кое казвате спяща пъпка? Embarassed

# 609
  • Русе/Germany
Благодаря ви!  Hug Много им се радвам и аз!

Sarcasm™, тези са с купешки пъпки, за сега всичко се развива нормално, доста се отвориха при мен, бяха с по 4-5 цвята като ги купих, но ме съмнява с домашни пъпки да постигна нещо, но ще видим след време Simple Smile

# 610
  • Ænima/Albuquerque
На кое казвате спяща пъпка? Embarassed

Ето:

Скрит текст:

На снимката се вижда отрязан цветонос, и нов, покарал от спяща пъпка. Не винаги покарва нов, разбира се, но при мен се случва в 90% от случаите.

Sarcasm™, тези са с купешки пъпки, за сега всичко се развива нормално, доста се отвориха при мен, бяха с по 4-5 цвята като ги купих, но ме съмнява с домашни пъпки да постигна нещо, но ще видим след време Simple Smile

Пу, че не мога да докарам такъв домашен цъфтеж!  Crossing Arms

# 611
Snejinka и двете са много красиви и нежни  Heart Eyes

Аз имам едно фалче купено миналата година което тогава изхвърли всички пъпки, а тази год. направи при мен цветонос, който в момента е с 16 пъпки и като гледам се удължава още. За сега всичко върви добре и много се надявам да се отворят всички пъпчици  Praynig

# 612
  • 1st floor
Sarcasm™, благодаря за разяснението. Сетих се, че съм виждала на снимки такива случаи, но моите никога не са имали. Не че ги гледам от много отдавна. 2-3 години.
Имам и още един въпрос - спирате ли да торите, когато вече има пъпки?

# 613
  • Ænima/Albuquerque
Скрит текст:

Виж едната от мойте колко разклонения е напускала. Два цветоноса от спяща пъпка върху цветонос от спяща пъпка.  hahaha

Не мога да помогна с торенето. Ползвам само английска сол, но не помня в какъв период торих последно.  Blush

# 614
Радева
Първата е посадена в сфагум има индикация за преполиване!

Благодаря ти! Действително беше прогизнала като ми я подари. Още и още е много мокра. Въобще не съм я поливала, вкъщи е много влажно. Ще чакам сфагнума да просъхне добре. Нормално ли е отгоре да е зеленясал? Надолу не е. Предпочитам кори и нямам хич опит със сфагнум.

нормално е да зелен защото все още е жив.
за просъхване наа сфагнум можем да говорим от месец-45 дена в тези сезони.

Общи условия

Активация на акаунт