Re: Дневникът 69 - Да отслабнем всички заедно!

• 58 896
  • 731
  •   1
Отговори
# 120
Как броите калориите? Как знаете колко калории са ви нужни за деня? Как да разбера колко изразходвам?

# 121
  • тук и там
http://www.belchohristov.com/calories-fat-loss/
http://www.belchohristov.com/%D0%B8%D0%B7%D1%87%D0%B8%D1%81%D0%B … 0%BE%D1%80%D0%BC/
Vesta,потърси във Гугъл,там има и приложения за изчисляване на калории,има и формули как да изчислим колко калории са ни нужни.Горните линкове са първите на които попаднах.
Аз харесвам този начин,както целият сайт  и по него съм изчислявала-

http://lubomirivanov.com/6269/

Последна редакция: чт, 07 яну 2016, 11:02 от Kaisia

# 122
Kaisia ме изпревари с линка Peace
Веста, направи си изчисленията и ще разбереш, колко калории са ти необходими в момента за да поддържаш сегашните си килограми. От получената стойност извади около 200ккал. и започни да се стараеш да не ги надвишаваш за деня. Така лека-полека ще започне да се появява минуса.
Когато загубиш, да речем, 5кг. отново направи изчисленията, защото колкото по-малко килограми си, толкова по-малко са необходими на организма ти за да поддържа теглото ти Peace

# 123
Как броите калориите? Как знаете колко калории са ви нужни за деня? Как да разбера колко изразходвам?
Изтегли си приложение, което брои калории, след като си въведеш пола, ръста, сег кг и кг които искаш да станеш, то автоматично ти изчислява кал.  дневен прием. Също можеш са си въвеждаш това което ядеш през деня и пп този начин следиш колко кал приемаш, също те подсеща да пиеш вода.
Qvili точно от Бургас съм :d, по принцип вървя от фиестата до бункера и обратно
Хубав ден!

# 124
Vesta_78, добре дошла при нас!  bouquet Момичетата правилно са ти казали да не се притесняваш за диетата - не гладувай в никакъв случай! Всичко идва от качествената храна - зеленчуците най-вече! Ще се справим заедно Simple Smile

Момичета, вчера ми попадна една диета ( алкална ), стори ми се интересна. Твърди се, че била начин на живот. Идеята е, че менюто ти през деня трябва да е разделено 80/20% алкални / киселинни храни.  newsm78 Какво ще кажете?

Аз отмених кросфита за утре, защото още много ме боли и само ще си профукам посещението - днес опитах да клекна, да направя лицева опора - пълен абсурд! Ще отида на танцова днес, пък дано до утре съм възстановила.

# 125
Момичета, много ми е трудно да си измислям закуска. Понякога нямам и много време сутрин, а ако не закуся цял ден ми е криво. Най много ме засищат яйцата, комбинирам ги със сирене или кашкавал или неутрални зеленчуци, но не мога всяка сутрин да ям яйца. Понякога си правя домашно корни, което горе-долу ме засища. Филийки с нещо, да не говорим за някакви бутерки или банички, изобщо не ме засищат. Някакви предложения, идеи.
Тутмъничка, кои са алкални и кои киселинни. Разкажи повече за режима, нещо не мога да си го представя.

# 126
  • тук и там
Аз от няколко дни си кисна чия семена във йогурт-това закусвам.Ако не искаш да има захар или подсладител-може само във кисело мляко и подсладено със мед примерно.Във йогурта слагам една супена лъжица-набъбват за 10 минути.Няма вкус-в смисъл че приема вкусът на нещото във което е сложена.Засища много добре!

# 127
  • София
Мери Hug много кокосови стърготини(20-30гр), малко тахан, някакви подправки(ванилия, канела, какао) и евентуално чаена/кафена лъжичка мед.

# 128
Копирам го:

Можете сами да съставите алкалната диета,  стига да знаете, кои храни са високо алкални и кои – високо киселинни. Алкалната диета, която Ашли Коф предлага, може да се превърне в хранителен режим, който да пазите през целия си живот. Правилното спазване на алкалната диета гарантира силен имунитет, добро храносмилане и правилно функциониране на бъбреците и черния дроб.

Алкални храни

Алкалните храни и напитки са мед, аспержи, бяло и червено вино, броколи, минерална вода, диня, ябълки, тиквички, лешници, зелен боб, домати, череши, репички, карфиол, картофи, кайсии, моркови, целина, банани, спанак, стафиди, цитруси, авокадо

Киселинни храни

В групата на киселинните храни попадат кисело мляко, пълномаслено прясно мляко, различните видове сирена (моцарела, пармезан, чедър), масло, леща, бял хляб, фъстъци, яйца, орехи, пилешко месо, наденици, телешко, пъстърва, овесени ядки, кафяв ориз, сьомга, риба тон.
В менюто ви за закуска обяд и вечеря трябва да има 2 храни от първата група и 1 от втората.

Примерно меню

Закуска: Бъркани яйца (киселинна храна) със спанак (алкална храна) и 1/2 грейпфрут (алкална храна)

Обяд: Пуешко филе (киселинна храна), гарнирано с домати (алкална храна), репички (алкална храна)

Вечеря: Сьомга (киселинна храна) с гарнитура от броколи на пара (алкална храна). Ябълки за десерт (алкална храна

Като цяло е леко веганска...Казват, че отслабването било бързо с нея, пък и здравословно.

# 129
Кайсиа, Ерин, благодаря за предложенията ще ги опитам скоро.  Hug Hug
Тутмъничка, мерси, че сподели. Изглежда ми сложно съставянето на комбинации от тези храни.  bouquet

# 130
Зизу

Скрит текст:
Стискам палци и ви пращам много положителна енергия  Hug

Веста добре дошла  bouquet

# 131
Привет на всички!
Аз за пореден път решавам да спра консумацията на сладко. Този път съм силно решена да го направя. Предните пъти беше повече с цел отслабване, но не ми пречеше на отслабването, нито сега ми пречи на задържането. Но забелязах, че като си хапна сладко, първо не мога да мина с 1-2 хапки. След това ми прималява, изнервям се, ставам хиперактивна  Mr. Green След което рязко ми се преспива, а главата ми все едно е празна.
Да отчета и по час йога за вчера и днес.

Хубав остатък от деня!!  Hug

Последна редакция: пт, 08 яну 2016, 16:19 от Анонимен

# 132
Добър ден от мен!

Преди малко се върнах от тренировка, беше страхотно - мъртва тяга, пуш преса и много планк!

Иначе менюто е - яйца, домати, сирене, шоколадов десерт.

Мери, щом ти действа така - наистина го спри. Мен пък ме успива...ама не ми се спира безвъзвратно Sad

bouquet

# 133
Здравейте момичета  Hug

Мери щом не ти действа добре сладкото, спирай го  Peace

Аз снощи се олях с яденето  ooooh!, направо ми идва да се гръмна вече  #2gunfire
Ядох без да съм гладна. По точно се натъпках с каквото видях и намерих  Crossing Arms

# 134
Алекс, благодаря ти Hug
Относно оливането ти снощи - приеми го като разтоварващо. Организма има нужда и от такива дни за да не започне да задържа, а след това и да складира Peace

Общи условия

Активация на акаунт