Песен за огън и лед 22 - In this world only winter is certain

• 41 057
  • 741
  •   1
Отговори
# 75

Аз така бих го превела. Или Родрик Читанката. Laughing
http://dictionary.cambridge.org/dictionary/english/reader

Как е на български?

Линк, ако някой не се сеща за него:
http://awoiaf.westeros.org/index.php/Rodrik_Harlaw

# 76
  • Варна
Аша спокойно може да използва, че при избора на крал Теон не е присъствал и да прецака Юрон на базата на оня прецедент от историята. Само трябва да изчака да му наберат останалите желязнородни. Само не знам дали ще се справи с озъптяването им, доста са първично-тъпички. Един крал са имали, който да им развие икономиката и те пак са били недоволни.

# 77
Обърквам се вече... Виктарион не тръгна ли при Денерис точно за да я взима за жена (уж за брат си пък всъщност за себе си)?
Как така не я признавали за силна и солена жена щели да я правят? Нали именно за булка отива и той?

# 78
Тези железнородени ги оприличавам на вандалите. Като скакалци са-опустошават и нищо не създават. Паразити.
По-скоро викингите. Wink
Викингите са имали култура.Това чудо нищо няма.Идва,граби,убива и заминава.

# 79
Те железните цял живот само взимат, Денерис така ще им се зарадва Simple Smile
Някой ще идва да ме взима за жена на 3ти човек, айде дракарис.

# 80
  • Варна
Скрит текст:
Тези железнородени ги оприличавам на вандалите. Като скакалци са-опустошават и нищо не създават. Паразити.
По-скоро викингите. Wink
Викингите са имали култура.Това чудо нищо няма.Идва,граби,убива и заминава.
И викингите са правили така. Wink И железните имат своя култура. Peace
Аз така бих го превела. Или Родрик Читанката. Laughing
http://dictionary.cambridge.org/dictionary/english/reader
Как е на български?
Линк, ако някой не се сеща за него:
http://awoiaf.westeros.org/index.php/Rodrik_Harlaw

Родрик Четеца

Те железните цял живот само взимат, Денерис така ще им се зарадва Simple Smile
Някой ще идва да ме взима за жена на 3ти човек, айде дракарис.

Само, че ако успеят да задействат рога с Мокоро, да не й каже дракарис той. Laughing
Не са така прости нещата. Все се чудя защо Юрон прати Вик при Дани барабар с драконовия рог.

Последна редакция: пт, 11 дек 2015, 15:23 от Хексе

# 81
Здравейте!
Имам въпрос относно поредицата и вярвам, че тук ще можете да ми отговорите. Не съм чела книгите, но дъщеря ми, която е на 14 я почна. Искам да знам дали е подходяща за нейната възраст. Притеснявам се, че може да има секс описан доста подробно и да не е за четене от дете.
Извинявам се, не искам да оспамвам темата, но въпроса наистина ме вълнува. Благодаря на всеки, който сподели мнението си - може и на лични, ако прецените.

# 82
  • Варна
Хм, не секса трябва да те притеснява в поредицата. Естествено има, но не е толкова откровено-шокиращ. Насилието може да й дойде малко в повече може би. Но щом е започнала, нека чете. Нали знаеш поговорката - на един човек главата му чупи, хатъра му недей  Mr. Green Пък и на 14 вече не е толкова малка. Ако й позволяваш да гледа новини, значи и книгата може да прочете.

# 83
  • Вестерос
Е има си бая мръсни неща, особено как обясняват как семето се стичало и тем подобни, най-вече около Тирион

# 84
Здравейте!
Имам въпрос относно поредицата и вярвам, че тук ще можете да ми отговорите. Не съм чела книгите, но дъщеря ми, която е на 14 я почна. Искам да знам дали е подходяща за нейната възраст. Притеснявам се, че може да има секс описан доста подробно и да не е за четене от дете.
Извинявам се, не искам да оспамвам темата, но въпроса наистина ме вълнува. Благодаря на всеки, който сподели мнението си - може и на лични, ако прецените.

Притеснителна е интерпретацията на секса, и не мисля, че е подходяща за тази възраст. Добре би било ти самата да прочетеш книгата първо.  Peace
Денерис беше изнасилена от Дрого, а в последствие искаше да се самоубие.
Много читателки харесват Дрого (меко казано), и твърдят, че това тяхното била любов.  Rolling Eyes
"Не" винаги означава 'не". Това бих искала моите деца да го знаят.

Между други герои обаче "дърпането" е игра, и те са си свикнали така, но това се разбира с внимателно четене.
Добре би било ако наистина иска да прочете книгата, да я прочетеш и ти, за да говорите за всичко. Има много материал за обсъждане.

Последна редакция: пт, 11 дек 2015, 20:49 от Deziderata

# 85
  • Вестерос
не само Денерис и за други беше разказано как са изнасилени, има и инцест, като цяло мисля, че поне 16 трябва да има

# 86
  • Варна
Според мен секса в книгите не е толкова притеснителен. Чела съм доста по-живописни описания и в по-сериозни книги.
Описанията на насилие, обаче може да са леко травмиращи за дете. (Зависи от детето)

# 87
Напомням, че според българските закони на 14, дъщеря ти вече е сексуално зряла.  Tired
Иначе сина на мои приятели ги почна на 15 и като изключим някои доста наивни виждания в стил Старките са добри, а Ланистърите лоши, имаше интересни наблюдения и обсъждахме напълно разумно доста от случващото се в книгите.

В доста филми или сериали се случват много по-брутални сцени.

# 88
Много ви благодаря за мненията. Дъщеря ми чете изключително много, фентъзито й е фаворит. Честно казано насилието май не ме притеснява толкова. В много книги е описан нестардантен, груб секс,който може да създаде погрешни представи в човек без опит. Май ще започна книгата и аз.
Благодаря ви!

# 89
Последен оф-топик въпрос, но все пак сме бг-мама, значи доколкото разбирам сексът те притеснява, а насилието - не?
пп всъщност ти си отговорила... оттеглям въпроса  Tired

Общи условия

Активация на акаунт