Песен за огън и лед 22 - In this world only winter is certain

• 41 057
  • 741
  •   1
Отговори
# 645
  • Варна
Проблемът не е толкова, че Робин е епилептик, а че Кутрето методично го трови.
Хари наследник на Ройс? Laughing
Не знам аз ли го подценявам това момче, но виждам че доста съфорумци му възлагат надежди. Thinking Той дори не е приличен рицар (Йон Ройс е направил специален турнир само със скуайъри Laughing, че да може да стане рицар, а е вече на 18) Нито по нещо ми се вижда, че е умен и съобразителен, нито изглежда, че е добър човек (предвид отношението към майката на детето му и отношението му към Робин) Една гола хубост.

# 646
И аз този Хари не го харесвам.Кофти мъж,при това с нисък произход за Санса.По отношение на тровенето на Робин все си мисля,че Санса по някакъв начин ще го прекрати.Не е случайно,че малкият Робин е така привързан към нея ,тя може перфектно да го управлява.

# 647
 според мен Хексе доста го подценяваш. имало  момци, които с ставали рицари на 20 години, какво като е на 18? Хари е благородник, майката на детето му е от друга класа.  Какво значи добър човек? подозирам че не е имал избор по въпроса!
Това е същият въпрос като с Тирион - като ти спрат доходите и те изхвърлят от дома ти ти вече си никой.
Не си научен да се трудиш, а нямаш някой който да те финансира - как ще живееш?
Изпълняваш заръката на патриарха на семейството - никакви момичета под твоето положение.
Нека си спомним Че Даже Хостър Тъли не допусна Бриндън да се ожени за момичето, за което искаше.

Момчето което харесваше Мия Каменна, като му наредиха да я  остави - остави я. много ниска топка беше за един рицар. Тук въобще няма значение дали си добър човек или не си.
Дали е умен или съобразителен трудно може да се прецени - видели сме Хари само в един епизод, през очите на Санса. Самият факт че е останал жив, след като всички негови предшественици умряха за да се стигне до това от толкова далечна издънка да стане Наследника, значи че не е тъп....иначе досега да са го убили.
Може и умишлено да се прави на по-тъп отколкото изглежда.
И да - турнирът е направен така че Хари да получи рицарство, но това не значи че е лош боец. Просто Петир си гони целите. Джон също не е рицар, но върти меча съвсем прилично, за Сандор да не говорим.

п.с. Хексе, ти сериозно ли искаш от един благородник да е едновременно умен и добродетелен? УАУ! за мен това е оксиморон. Нед Старк например бе супердобродетелен, но бе голям тъпунгер, а Тивин, б доста оправен, но бе ужасен лицемер.  ако приемем че Хари исак да умре Сладкия Робин, зада си разчисти пътя значи е умен, но не  добродетелен. Ако не иска да умре - значи е тъпак, макар и сладък. Не може да е добродетелен умник, това се изключва взаимно.

Последна редакция: вт, 02 фев 2016, 21:43 от Джон Сняг

# 648
  • Варна
Хари е гледан като писано яйце, къде да го убият?
Минал е през всички етапи на подготовката да бъде рицар, в Долината това е важно, не го сравнявай с Джон или с Джора Мормон (който е станал рицар на късна възраст) или Хрътката (който въобще не иска да става рицар)
Относно отношението му към жената, която му е родила дете не става и дума за сравнение, на него и през ум не му е минавало да се ожени за нея, но е факт, че отношението му е отвратително. Фактът, че си е сложил на своя герб герба на Арин също говори много за отношението му към Робин и нахалството му.

# 649
 винаги има къде да те убият ако искат. Малко средновековна литература си чела явно.
Могат да ти сипят отрова в чая например.
В Япония при не знам си кой шогун един даймио го убили, като мо пратили нинджа който четири дена висял във  тоалетна и чакал да се покаже даймиото. и като се показал - меча в корема. Нинджата естествено го убили.
могат да ти пратят стрелец от някое дърво като отиваш на лов.
Да не припомням кат нашия Иван Владислав убива Гаврил Радомир - на лов. А те благородниците често ловуват с приятели и роднини.
има хиляди начини да те убият, а прислугата съвсем не е неподкупна, да не говорим че е лесно да бъде шантажирана - кой няма жена или дете? Достатъчно е да намекнеш на пазача, че ако не остави вратата отворена между 9 и 9,30 може детето му да го сполети нещастие.

Трябва да си голям параноик като Ерис за да се опазиш жив дълго време.

# 650
  • Варна
Могат да ти сипят отрова в чая например.

Защо някой би искал да убива Хари? Той е незначителен, т.е. тези които са около по-скоро се борят за влияние върху него, никой няма полза от смъртта му.

# 651
  • Варна

Веско, кой е Хари, ако не бъде наследник на Арин? Бедно сираче, дори не е лорд. Никой няма да тръгне след него.
За приятелствата писах вече, приятелите са си приятели, но важни са интересите.
Хехе много в стил Чърчил.Simple Smile А аз мисля, че лордовете на Долината още ги е яд, че лудата им господарка не ги пусна да участват във войната.
 А каква партия очакваш за Санса? Без дом, род, пари и с огромна награда за главата й .... омъжена и с една гола хубост. А... и бедно сираче.Simple Smile)))
Имам Теория за неизползваните ресурси. Войската на Арин, флота на Мандърли и Тръстиките се вписват идеално. Сами по себе си не са много, но комбинирани...

# 652
  • Варна
А каква партия очакваш за Санса? Без дом, род, пари и с огромна награда за главата й .... омъжена и с една гола хубост. А... и бедно сираче.Simple Smile)))
Освен хубост има името Старк.
Би могла да вземе някой Ройс или да се ожени за Робин. А може да се ожени за Протектора на Долината и грандлорда на Речните земи...    кхм, кхм...  Белиш.
Но това го очаквам в идеалния случай, ако става въпрос за друга книга. В тази книга мисля си, че все пак ще се ожени за Хари, но нещо ще му се случи и ще си остане млада вдовица. Twisted Evil
А може да саботира сватбата с Хари  и да си остане женена за Тирион... на хартия.
А може и завинаги да си остане Алайн и дори да стане септа.

Имам Теория за неизползваните ресурси. Войската на Арин, флота на Мандърли и Тръстиките се вписват идеално. Сами по себе си не са много, но комбинирани...
Слушам с интерес.

# 653
Веско,забравяш,че силите в началото на конфликта не са същите като  в последната книга.Тази,която преследва Санса, е  в много тежко положение,а ние знаем,че то ще се усложнява.Санса е преди Аря,почти никой не знае за Рикон.Аря в Зимен хребет не е Аря и даже вече не е в Зимен хребет.Ситуацията е много,много различна.Дори самата Санса е различна.Има и вариант Черната риба да се срещне  с нея,както и Бриен и Джайм.Освен това Санса знае кой е изплел интригите да въвлече семейството й в конфликта и тя да загуби баща,майка,брат.

# 654
  • Варна
Това с войските е интересно, но се сещам за гатанката на Варис за наемника.
На кого ще дадат лоялността си хората, които въртят меча?
Виждам и че не споменавате за армията на Врабеца, вярно че не знаем колко души са се събрали, но може и да са приличен брой. Кого ще подкрепят? Родовете , които са верни на Таргариен може да отхвърлят васалните си клетви в полза на Егон или Денерис. Армията на Долината не е константа, може да се разцепи.

П.П. Пак задълбахме в бъдещите събития. Blush

# 655
  • Варна

Освен хубост има името Старк.
Би могла да вземе някой Ройс или да се ожени за Робин. А може да се ожени за Протектора на Долината и грандлорда на Речните земи...    кхм, кхм...  Белиш.
Но това го очаквам в идеалния случай, ако става въпрос за друга книга. В тази книга мисля си, че все пак ще се ожени за Хари, но нещо ще му се случи и ще си остане млада вдовица. Twisted Evil
А може да саботира сватбата с Хари  и да си остане женена за Тирион... на хартия.
А може и завинаги да си остане Алайн и дори да стане септа.

Предричаш и само лоши неща ... но те могат и да се случат. Това което и чертая аз е хубаво. Дори Хари да не е "ОП", може да й върне Севера, а "няма вечни бракове, има вечни интереси"Wink
Основата на Теорията е, че един автор не би създал подобни ресурси за да останат неизползвани, а останалото е 2 страници по-назад в темата. Друг е въпроса, че може да не съм ги комбинирал правилно.Simple Smile

Ирена, до колкото знам наградата за главата й е актуална, а Лудата Мишка е в Долината за нея...
(не мога да си представя да използвам последното си изречение при нормални обстоятелства) Shocked

# 656
  • Варна
Армията на Долината по време на Бунта с/у Таргериан не се е разцепила мисля.

# 657
  • Варна
Веско, ако авторът беше Шарл Перо щях да повярвам, че Санса ще се ожени за Хари и той ще спечели Севера в нейна чест. Авторът обаче е друг. Wink

Мисля, че не.
 Речните земи са се разцепили. Част  Долината обаче може да премине към Вярата , знам ли.

# 658
 ИРена, това че Аря, не е истинската АРя няма никакво значение за Болтън бракът на Джейн с Рамзи си е легитимен отвсякъде. Единственият сигурен свидетел че това не е Аря е Теон, и евентуално - Джон Сняг. и  единият и другият  са възможни пътници за оня свят. Видяхме че опитни лордове като Болтън и Мандърли не разпознават АРя от не-Аря. Аря не е сигурна че Бридън ще я разпознае, а Лиза разпозна Санса едва когато Петир й каза че е тя. Защо трябва Бриндън или който и да е да разпознава Санса?
Второ не виждам какво ще спечели Санса като обяви че е Санса Старк в сегашната ситуация - недоверие от лордовете на Долината - може би. Омразата на Церсей  и опити да бъде отвлечена и убита - със сигурност.
ЯДа на Станис, че тя пречи на плановете му - без съмнение. Но в частност каква ще й е ползата да обяви че е Санса към този момент?

Освен това не виждам какви претенции може да има - завещанието на Роб Старк я извади от списъка с наследници, има твърде много свидетели. На нейно място е Джон Сняг. Ако пък  считаме за актуален подписа на Томен тогава излиза че Зимен Хребет принадлежи на Болтъните. ОСвен това Ако приемем че Санса се разкрие с името си и постави въпроса за претенции към Зимен Хребет веднага излиза въпроса за легитимността на брака й, и дали Тирион не е лорд Зимен Хребет?
Както виждаш Санса не е в печеливша позиция ако се разкрие като Санса - поне не към момента. Виж ако Петир се гътне нещата могат да станат различни.

# 659
Веско, ако авторът беше Шарл Перо щях да повярвам, че Санса ще се ожени за Хари и той ще спечели Севера в нейна чест. Авторът обаче е друг. Wink

Мисля, че не.
 Речните земи са се разцепили. Част  Долината обаче може да премине към Вярата , знам ли.

Хексе Хари със сигурност няма да спечели  Севера - твърде много кандидати има за него - Джон, Станис, Мандърли, Болтън - но може да се пробва. Нищо не пречи да го убият. Млад е,  не може да пращи от акъл.

гатанката с Варис е проста - единственият човек който решава кой ще живее и кой ще умре е наемника.
Той е човекът който държи меча. Дали ще се повлияе от парите, от влиянието на човека от религията или от нещо друго или няма да се влияе от нищо зависи само и единствено от него. Или както би казал Добрият човек - ние не сме съдии.... най-простото реше на гатанката е да вземе парите и от тримата и да убие и тримата. 

Последна редакция: вт, 02 фев 2016, 22:59 от Джон Сняг

Общи условия

Активация на акаунт