Искам да кажа ... (65)

• 51 859
  • 741
  •   1
Отговори
# 555
Я кажете рецепта за коледни мъфини.
3 яйца, 1 ч.ч. олио, плода от 1 компот ананас /400 гр. кутийка/, 2 ч.ч моркови, 1 ч.ч кокосови стърготини, 1 ч.ч сушени плодове, 1 ч.ч орехи, 1/2 ч.ч захар /ако може кафява/, 2 и1/2 ч.ч брашно, 1 бакпулвер, 2 ч.л. сода за хляб, 2 ч.л. канела, 1 ванилия, 1 ч.л. смлян бахар
моркови, орехи и плодове - накълцани в резачката на ситно
и ананаса пак там
излизат поне 3 от стандартните тави за мъфини 12бр
на 180гр за 20-25 мин се пекат.

Изпробвана многократно, изяждат се до троха.

# 556
Добро утро!
Отчетох още два вида сладки, едните обаче не ми харесаха кой знае колко. Другите са чудесни, ама много скъпи излязоха, ще видя дали ще повторя. Аз моите меденки ги украсявам само с шоколад, евентуално. Не намирам дори и сладкарската боя за безвредна, а украсата с белтък и пудра захар ми се струва много пипкава. Затова разтопявам шоколад и правя някаква украса.
Аз лично не виждам смисъл в полуготови меденки. Че то пак трябва да се замеси, останалото си е еднакво - дали ще си забъркаш ти 5-те съставки или ще ги вземеш забъркани, все тая.
Лили, те меденките могат да се правят и на топчета леко сплескани и си стават курабии. И така съм ги правила, когато не ми се точи.
Аз напоследък започнах много да се изнервям на хора, които за всеки празник държат да ни кажат как те не го празнуват, колко е тъпо да се празнува, колко е комерсиално, неекологично и т.н. Няма лошо човек да им мнение, но не е нужно да го натрапва на никого

# 557
  • София
Добро утро!
Тази година сякаш много натоварващо ми идва суетнята покрай Коледа и коледните подаръци. Други години ми минаваше доста лежерно, сега защо така съм се впрегнала не знам.
Наизвадих сега подаръци да опаковам и преживях микроинфаркт, че съм забравила да купя подарък за племенницата. Как е възможно да купя подаръци за всички останали деца, а да забравя баш пък нея  ooooh! След като се поразкъсвах от вина 10 минути се сетих, че нейният съм го купила пръв и съм го прибрала на "сигурно" място в едни друг шкаф отделно от всички останали подаръци. Добре че все пак се сетих де, защото можеше да го открия и догодина чак. Crazy
Решила съм за учителките в градината на децата да направя мъфини и да им ги подаря в едни коледни кутийки- къщички. Кога мислите, че е най-добре да го направя - утре на тържестото или във вторник - последния ден преди Коледа когато са на градина?

# 558
Да ви кажа, у  нас всичко мирише на ябълки и  канели и джинджифил,  от ароматните ни свещи до..... Simple Smile остана и сладки такива да пека .  LaughingStop
А поръчала съм си и този божествен фикс за gluhwein  който обожавам, защото ме мързи да приготвям съставките сама.  Може и тук да го има, но не съм търсила, рядко купувам от тук нещата .Вчера направих една гореща каничка с вино и с мъжа ми се  насладихме на по една голяма чаша, много добре отпуска и сгрява уютно тялото. Аз мога да изпия и повече, но  нямах време да го направя,  отвлече  ме  в спалнята ни Blush

# 559
  • sofia
Сбъдваща мечти, всичките тез "добавки" (така наричам ядки, плодове и пр.) са забъркват в тестото?
Не става ли пренаситено?
Бахар зърна слагам само като правя рибена чорба, много силна подправка ми идва

Она, аз съм си го правила този номер с криенето и забравянето на подарък.

# 560
Веси,  всичко се обърква с голяма бъркалка  в голяма купа на ръка. Нищо пренаситено не става, става един коледен разкош. И бахара си е съвсем ОК в комбинацията с всичко останало, но ако те притеснява, можеш да замениш всички аромати с комбинирани готови подправки за меденки, ако намериш.

# 561
  • дядовата ръкавичка
Много коледно-канелена станала темата  Grinning. Отчетох и аз едни коледни меденки. Снощи до 10 часа украсявахме с щерката  и племенниците. Много красиви ни се получиха  bowuu.

Онна, ще проверя довечера дали все още имаме  "Математическа читанка" Ако не съм я подарила на някого, ще ти я пратя/дам.

# 562
Здравейте момичета,

Чета ви от доста време, но не съм писала до сега, но идеята за коледните мъфини направо..ми взе ума и реших да се включа при вас с благодарност за рецептата и желание да се облизвам доволно, чакайки нови идеи!

Прекрасен и усмихнат ден на всички!  bouquet

# 563
Добре дошла, Захир.
Онна, аз бих дала подаръците днес. Имам предвид - на тържеството. За съжаление обаче аз не съм готова още с моите, така че ще ги дам другата седмица.

# 564
  • София

Онна, ще проверя довечера дали все още имаме  "Математическа читанка" Ако не съм я подарила на някого, ще ти я пратя/дам.
Благодаря, Айяла! Аз все пак се надявам, че моят заплес ще намери своята. Надписала съм я от вътрешната страна, така че може би вероятността тя да го намери е по-голяма Whistling

# 565
Да ви кажа, у  нас всичко мирише на ябълки и  канели и джинджифил,  от ароматните ни свещи до..... Simple Smile остана и сладки такива да пека .  LaughingStop
А поръчала съм си и този божествен фикс за gluhwein  който обожавам, защото ме мързи да приготвям съставките сама.  Може и тук да го има, но не съм търсила, рядко купувам от тук нещата .Вчера направих една гореща каничка с вино и с мъжа ми се  насладихме на по една голяма чаша, много добре отпуска и сгрява уютно тялото. Аз мога да изпия и повече, но  нямах време да го направя,  отвлече  ме  в спалнята ни Blush

Не вярваме на подобни твърдения! Убеди ни със снимки по гащи Joy Joy
Защо уведомяваш форума, какво си правила с мъжа си, толкова често? Дали не си мислиш, че само ти правиш секс и никой друг Thinking Мдаааа, ние печем сладки и нямаме време за такива глезотии Joy Joy

# 566
  • София
Ахахха, пропуснала съм поста на Шанти.  Joy
Ша, взе ли си секси коледно бельо?

# 567
Тонка, засрами се. Не си ли видяла червеното бельо, което си е поръчала. И да знаете, секс не се прави, ако нямате червено бельо и вино. Сухарки такива!

# 568
  • Sofia
Брех,ще ме "придумате" да забъркам и аз меденки  ooooh!,пък не правя, за да не дебелеем  Crazy. Основно аз си ги ям  Embarassed.
На учителките в училище за Коледа пращам по бутилка вино, бонбони и картичка-купешка  Mr. Green. В последния учебен ден  Peace Peace.
Мързеливо ми е и се "потроших" от толкова спорт нагъсто  Crossing Arms.
Бива ме в пипкавите неща,ама не ми се занимава...при толкова хубавини по магазините  Flutter

П.С. Добавям,че и секс ме мързи да правя  Whistling,пия само вино по червени гащи  bowuu

# 569
  • ту тук, ту там
Обаче ако гащите не миришат на канела, не важи!  Naughty

Общи условия

Активация на акаунт