Фотография - 80 тема

• 53 685
  • 737
  •   1
Отговори
# 195
chockolina,Честит Рожден Ден! bouquet
Най-добри пожелания за здраве,късмет и успехи във всички начинания!
Hug

Villysweety,картичката ти е толкова красива и...апетитна  Heart Eyes
Благодаря за новата седмична тема  bouquet
Еовин,благодаря  Hug
Вчера много се издразних,но все пак днес въпросния човек упомена името на фотографа като ме тагва в собствената ми снимка  Mr. Green Да споделят снимката ми нямам напротив,защото се вижда на кой е тази снимка.Но когато директно си я свалят и си я пускат в профила не ми харесва  Tired
Пускам си следващите творения с лого,макар че какво ли от това...
Не можах да се включа по седмичното предизвикателство,поради липсата на сняг.
Но със закъснение,първите ми опити да заснема леко натрупалия първи сняг посред нощ Crazy
В профила ми има още няколко жалки опита,ако на някой му се разглежда. Peace

Снежна приказка by Maria Photography, on Flickr

# 196
        Честита Нова година ! Да сте много здрави, креативни и вдъхновени Hug

Untitled by Galya Ivanova, on Flickr,Untitled by Galya Ivanova, on Flickr

# 197
  • HH
За много години момичета.

Много е неприятен този момент с фейсбука. И на мен се е случвало. И като питах отсрещната страна защо не ме е питала, получих малоумния въпрос " е защо да те питам".  ooooh! ooooh!

"Водните знаци", които виждам на снимките ви, във ФШ ли ги творите? И в какъв формат ги запазвате, гиф? Искам и аз някакво по-джиджено лого, но нямам никаква идея как искам да изглежда  newsm78

С тези открих година :

#rila #mountain #bulgaria #България #Рила by katehina -, on Flickr

# 198
Катя, да, във фотошоп. Моите са правени като четка, после само я плясвам в желания размер.
Ето тук има урок:
http://clickitupanotch.com/2014/03/how-to-make-a-watermark-in-photoshop/

# 199
  • Mostly in my mind
И аз по едно време с четка слагах подпис. Но отдавна не съм се подписвала. Simple Smile

# 200
  • HH
Още нямам ФШ, не мога с ЛР да се оправя като хората, какво остава са ФШ. А и време нямам много. Като се прибера другата седмица, мисля да офертирам един приятел да ми спретне нещо.

Мислех да си купувам телефон, но се отказах и май ще си взема твърдата 50ка. Да усетя и аз Коледата  Crazy

# 201
Аз логата ги рисувам в илюстратор и после си ги пазя в различен вариант. За снимките най често ги пазя в png и просто го хвърлям отгоре.

# 202
Моето лого също е в png - слагам го в blend mode и опасити, според както ми хареса Simple Smile
Нова година, нов проект. Така и не измислих тема, която да ми е интересна за тази година, ще го карам лежерно.
1/52 - разходка по дъното на Атлантика по време на отлив:

# 203
Marry Poppins ,тези бисквитки ми напълниха очите!Страхотен кадър! Heart Eyes
Вейда,как така на дъното на Атлантика? Все пускаш снимки-загадка,и все ме влече да питам - ама къде е това? Grinning  Hug

Относно водните знаци - в Лайтрум като експортирам слагам знак на цялата колекция,но позицията на знака е все на едно и също място за всички снимки.Rolling Eyes
Мога ли да експортирам много снимки едновременно със знак сложен на различно място,подходящо за всяка една отделна снимка!?
Или трябва една по една да ги експортвам,ако искам на различно място да е марката Rolling Eyes
Търсих инфо,но не намирам.

Последна редакция: ср, 06 яну 2016, 01:41 от SunshineMery

# 204
  • Mostly in my mind
Никон излизат с нов дслрSimple Smile http://www.nikonusa.com/en/nikon-products/product/dslr-cameras/d500.html

# 205
  • HH
 Мдам, гледах и двете привюта на Fro Knows Photo. Харесва ми, че няма изскачаща светкавица, но пък така да направят тъч скрийна  Crazy

# 206
  • Mostly in my mind
да, като каза двете ревюта, трябва да споменем, че всъщност новите камери са две. д500- кроп и д5 - фф. и то какъв фф само.  Mr. Green  исо 102 400, 12 кадъра в секунда, 153 точкова автофокусна система. Цена - без коментар. И нормално.

# 207
  • HH
Сега ще чакам да видя нещо от него с такова ИСО, дали има шанс да се получи нещо яко.

# 208
Най-хубавото като излезе нов апарат е, че цените на старите падат.
Тичайте на Д4с  Joy Сега ще спестявам за д6 и като излезе, ще съм спестила за д5 на паднала цена  Joy

# 209
Marry Poppins ,тези бисквитки ми напълниха очите!Страхотен кадър! Heart Eyes
Вейда,как така на дъното на Атлантика? Все пускаш снимки-загадка,и все ме влече да питам - ама къде е това? Grinning  Hug

Относно водните знаци - в Лайтрум като експортирам слагам знак на цялата колекция,но позицията на знака е все на едно и също място за всички снимки.Rolling Eyes
Мога ли да експортирам много снимки едновременно със знак сложен на различно място,подходящо за всяка една отделна снимка!?
Или трябва една по една да ги експортвам,ако искам на различно място да е марката Rolling Eyes
Търсих инфо,но не намирам.

На различни места не можеш, поне аз не съм виждала тази опция в ЛР иначе и аз на дълга серия като ми се наложи така  слагам водни знаци.

Колкото до новия Никон, малко ми стана смешно - вече всичко ново е надуване на мускули(над 3мл. ИСО и над 153 фокусни точки). На мен ми е интересно дали Канон ще изкарат нещо ново в клас 1Dx, защото модела вече е на годинки, а през това време Никон изкараха няколко модела.

Боже нямам търпение да дойде септември и да ида на Фотокина в Кьолн. Ако сте запалени фотографи това е страхотни изживяване.

Общи условия

Активация на акаунт