Фотография - 80 тема

• 53 687
  • 737
  •   1
Отговори
# 210
Вейда,как така на дъното на Атлантика? Все пускаш снимки-загадка,и все ме влече да питам - ама къде е това? Grinning  Hug
В Бретан - океанът се отдръпва много навътре при отлив (със стотици метри, на места километри).

# 211
В Бретан - океанът се отдръпва много навътре при отлив (със стотици метри, на места километри).
Уау,на километри! В Сейнт Питър Порт,Гърси съм виждала такъв отлив,беше много интересно.И на Атлантик в Африка съм била,но там не е имало чак такива отливи.Чуден кадър  Heart Eyes
mamaSunshine, Hug

Най-много ми допада чупещия екран на новия Никон.Това е удобство,което рядко може да потрябва,но е хубаво да имаш Peace Именно това ми беше болка,че няма да имам в моя Никон,но след някоя друга година като/ако задобрея може и това да имам Mr. Green

Снежна приказка by Maria Photography, on Flickr

# 212
Чупещия екран Никон го имат още в  D5100 и аз лично мого я харесвам тая машинка. За известно време я имах. Тоя дисплей ме е спасявал в много ситуации и слава богу повечето безогледални го имат като екстра.

# 213
Да, чудна екстра е. Панасоникът ми имаше такъв, сега и Канонът ми има, спасява от залягане по земята. Щеше да се наложи да се накисна по корем в локвичките, за да снимам разходката по окенското дъно, ако нямах такъв екран  Mr. Green. И въобще, свикнах да правя настройките с тъч скрийна, мн по-бързо и удобно е.

# 214
Чупещия екран Никон го имат още в  D5100
О,знам че го има в базовия клас модели.За съжаление го няма в средния клас и FF форматите на Никон до колкото съм запозната,може и да греша. Peace
Моята дилема нали беше с Канон 70D,който има и тач скрийн и чупещ екран,та тези две неща ми останаха като несбъдната мечта Tired Благородно завиждам на всеки,който ги има Simple Smile
Но си имам други екстри,няма да се оплаквам Crazy

# 215
D750 не беше ли и той с чупещ се екран?

# 216
О 70 D е великолепен. Правихме му ревю съвместно с Темелко Темелков, тъй като камерата е предвидена за доста висок клас видео, при класа си и останах очарована. Наистина добра машинка, доста колеги си я взеха точно заради видеото, и само добри отзиви чух после и от тях.

# 217
  • Варна
D750 не беше ли и той с чупещ се екран?

Peace Има, нагоре-надолу, удобна работа. Heart Eyes

# 218
  • Mostly in my mind
Да.  Както казва чоколина нагоре надолу само. Не е толкова гъвкав и чупещ на 360 градуса като при 5100, но върши работа, да.
Simple Smile

# 219
Момичета, как се кропваше? 300 пиксела/инч или на сантиметър?
Шушул преинсталира компютъра, преди джейпези с качество 10 ми излизаха 3-4 МБ, сега - 22,3 Shocked, а с качество 12 - 66 ooooh!.

# 220
Ако правилно ти разбирам въпроса, мисля, че е 300 пиксела/инч.

# 221
Ако правилно ти разбирам въпроса, мисля, че е 300 пиксела/инч.
Разбрала си ме правилно, но пак стават огромни Thinking. Товари дори компютъра на Шушул, а той е с много добри показатели, е, не е ябълка, ама все пак. И трябва да се калибрира наново мониторът, уф Tired.

# 222
Моите файлове при 300 dpi/inch също стават огромни, над 20 МВ. Имам и над 40.  Confused Наложи се да си взема нов компютър, защото старият започна да сдава багажа. Новият засега не се мъчи с големите файлове. В нашия град няма къде да ми калибрират монитора, а много бих искала.

# 223
Eй,Шушулче добре,че попита за резолюцията. ooooh! Откога гледам,че в ЛР ми стои отметка на 240 пиксела и се чудя защо така,а сигурно нещо съм бутнала без да искам и така е останало.Та пак си го сложих да ги експортва на 300 Crazy Гледам,че от камерата излизат на 300.
Колко снимки така съм запаметила... Mr. Green
Linofrina ,как така 20 и 40 МВ  Shocked

Untitled by Maria Photography, on Flickr

А да питам по този повод,при експорт слагате ли отметка за Шарпване и каква - ниско,стандартно или високо. Rolling Eyes

# 224
Здравейте, дами,
Влизам с питане: имате ли обяснение защо цената на Nikon AF-S Nikkor 50mm f/1.8G рязко скочи с 70 лв? Нещо различен ли е?
 Много ме хвана яд, тъкмо продадох моята 50тка(безмоторна, зор беше), за да взема този, а сега ми е извън бюджета и оставам само с един китов Rolling Eyes
Чудя се дали да не взема 35ца, поне е по-светлосилен. Снимам с Д5200, тотално любителски.

Общи условия

Активация на акаунт