Фотография - 80 тема

• 53 689
  • 737
  •   1
Отговори
# 225

Според мен вземи 35 DX 1.8. С 50 на кроп поне на мен ми беше много тясно вкъщи. С 35цата снимах цяла година и нещо, докато взема друг, много си я харесвам за кропката.

# 226
Еовин, благодаря за мнението. Аз досега си снимах с 50ка, но без мотор.
Обадих се въе Фотопавильона, казаха че цената е качена от 2 дни, без ясна причина.
Отидох до Технополиса, имаха 1 бройк, бяха й махнали цената даже, но момичето явно нямаше идея защо, та ми я дадоха на 379лв. Mr. Green

# 227
  • Mostly in my mind
момичета, какво става с другия форум?

# 228
Да, наистина?

Да пораздвижим малко темата:

Petya by Antonya Koleva, on Flickr

Fiscardo, Kefalonia by Antonya Koleva, on Flickr

# 229
Отново не можах да се класирам за седмичното предизвикателство.
Затова порових за малко по-стари снимки.

Един от нещастните ми опити да снимам бижута:
IMG_0200 by Jill, on Flickr

И едно море:
IMG_9024 by Jill, on Flickr

# 230
Новата седмична тема е: Черно-бяла фотография

Дати: 2016.01.11 - 2016.01.17

Групата във Фликър: http://www.flickr.com/groups/week-challenge/
Темата във Фликър: https://www.flickr.com/groups/week-challenge/discuss/72157663336671986/

Правила на групата:

- Допускат се снимки само за текущата седмица;
- Само по една снимка на тема. Ако искате да покажете повече, слагайте ги в коментарите под снимката във Фликър;
- Добавяте само снимки, правени през текущата седмица;
- Слагайте снимката в дискусионната тема за съответната седмица;
- Критикувайте/похвалете другарчето по проект;
- Не забравяйте да се забавлявате, докато снимате.

# 231
Нямах време да се включа в последните 2 предизвикателства. Новата тема ми е интересна и се надявам да мога да покажа нещо по нея.

# 232
момичета, какво става с другия форум?
Кой е другия форум?  Rolling Eyes
Isabell ,благодаря за новото предизвикателство bouquet
Пак не можах да се включа в предишното,но тази седмица обещавам. Peace
Ако условието не беше да е правена снимката през текущата седмица може би щях да избера нещо...

Аз усилено чета старите теми от форума тук и констатирам огромния интерес към темата преди 4 години (в момента съм на 68 тема).Захласнах се по снимките с текстури и понеже си нямах идея как стават реших да се пробвам.Толкова проби направих,че ми е трудно да отсея...всички ми харесват как се получиха.Ако някой реши,може да коментира - във Фликъра качих различни вариации на една от снимките.Трябваше да са просто снимки след къпане,но реших да си поиграя с тях.
Моята Ледена принцеса,която е луда фенка на филмчето и желае да има Ледени сили  Crazy
Elsa,The Frozen princess by Maria Photography, on Flickr

Последна редакция: вт, 12 яну 2016, 04:49 от SunshineMery

# 233
  • Mostly in my mind
SunshineMery, остави я тази светкавица, бе жена  Grinning

това е другият форум, но от известно време не зарежда http://www.photogangsters.com/ . сега прочетох във фейса, че имат някакъв проблем

# 234
SunshineMery, остави я тази светкавица, бе жена  Grinning
Joy Ми,без нея нищо не става Joy В тъмно помещение нощно време Tired

# 235
Това е другото, върху което може да поработиш. Да подбираш времето, мястото и наличната светлина са важно условия, без които нещата не се получават.

# 236
Съгласна съм напълно,Кло Hug
Лолита,вчера се смях не за друго,ами защото това "бе жена" и аз често го използвам...иначе хич не е смешно.Но не разбирам все пак кое точно ви дразни в светкавицата (с риск да ме линчувате вече) Hug
На мен активната част от деня по принцип ми е нощта,всичко ми е наопаки.
Особено сега зимата.Затова и все са ми нощни опитите. Tired
Ето нещо,което е следобедно,без светкавица,но не ми харесва особено,защото я няма тази рязкост, като при светкавицата Mr. Green
Много са ми трудни тези уроци... by Maria Photography, on Flickr

# 237
Директната светкавица причинява много силна, концентрирана светлина и ужасни сенки. Ако ти е нужна светкавица, вземи някоя малка външна и я отразявай в тавана или в бяла/сива стена. Така светлината ще е мека, а сенките няма да са толкова силни.

# 238
ето ме с едно кафенце Wink

it's coffe time by Photo Cafe, on Flickr

# 239
  • София
Мери, не съм го пробвала, но можеш на светкавицата да лепнеш малко фолио под ъгъл от 45 градуса, за да омекотиш светлината и да я насочиш към тавана.

Общи условия

Активация на акаунт