Фотография - 80 тема

• 53 749
  • 737
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте, момичета! Приемате ли нови попълнения?

С идването на пролетта и мен започва да ме обвзема желанието да се зарадвам с нов обектив. Снимам с ФФ и твърди обективи.До сега никога не съм имало варио, като изключвам китака с първото ми тяло, което на практика ползвах 10-тина пъти. В момента снимам със 135 2L и 85 мм 1.8. Втория използвам все по-рядко. Когато съм на вън винаги посягам към 135 и дефакто 85-цата прашасва. Чудя се дали да не я бартеросам с една 50-ца на 1.4, но точно при този обектив съм попадала на коренно различни бройки и все още се колебая. Другото, което обмислям е 35 мм 1.4 от арт серията на сигна newsm78 Някой от вас ползвал ли го е? Оправдава ли цената от близо 2000 лв, бърз ли е фокуса?

# 541
  • Варна
Dusty_wind, привет! Hug

Тези, които сте с Nikon D750, появявал ли се е дефектът с влизането на светлина? Моят най-вероятно засега няма да го пратя на сервиз, въпреки, че е от засегнатите.

Клото, моят също е от засегнатите. И аз си мислех да не го пращам, щом няма проблеми, но май оня ден се прояви дефекта Sad Писах на Profiled Service, още преди да се прояви, и ми отговориха, че се касае за сервизна процедура, при която се заменя затвора на фотоапарата.

Дефектът, според тях, се изразява в "затъмняване на кадъра, защото част от ламелите на затвора хвърлят сянка върху сензора за изображения". Написаха ми, че дори и "да не забелязвате проблем във вашия фотоапарат, той може да се прояви в бъдеще и затова препоръчваме да бъде сервизиран, което ще е безплатно за вас и не е обвързано с гаранционния срок".

Това, което се прояви оня ден е следното - при доста лоша изкуствена жълта светлина вкъщи, снимах малкия (за 52-седмичния проект) с ИСО 1000, и, доколкото помня, бленда 4. По принцип обектива си има затъмняване в краищата, което приемам за обичайно и коригирам лесно в Лайтрум. На тези кадри обаче, точно в ъглите, леко по диагонал, има доста по-силно затъмняване, което точно ми изглежда като да е от затвора и така описаната от сервиза сянка. Не съм абсолютно сигурна, в нета не успях да видя изображения, причинени от този дефект, новия, но на това ми прилича.

Мисля да им го пратя, колкото и да не ми се разделя с него дори и за ден... Дано да свършат бързо. Tired

# 542
да арт обективите на Сигма са хубави така че ако искаш нещо в диапазона до 50 мм са ОК. Тамрон също започнаха да правят такива серии от скоро. Преди седмица беше дошъл за тестове най-новият им модел 45мм /1,8 и да ви кажа за времето което беше в нас ме изненада чудесно но и той отива в графа не от най-бюджетните ... Simple Smile скоро сигурно ще пуснем и ревю

# 543
chockolina, много ме е страх да отварят камерата. Само мисълта за това ме потриса сериозно  Confused
Много ме е яд, тялото ми е на 4 месеца. Май и аз ще им звъня... Хубавото е, е старият ми D7000 си е при мен и мога на първо време да ползвам него. Няма да умра, я.

Dusty_wind, привет!
Понеже и аз не снимам с варио, все още се колебая какъв да е следващия ми обектив, като твърдо бях залитнала по 24-70. Обаче винаги едното ми око е втренчено в 35мм / 1.4, та не знам.

# 544
Клото преди време и аз бях залитнала да купувам 24-70, но след като тествах установих, че не е за мен. Харесвам по светлосилни обективи. Единственото варио, което бих купила на 2.8 е 70-200, но уви прекалено тежък ми е и би било повече тормоз, отколкото удоволствие да си партнираме.

# 545
Ох разбирам ви драмата с избор на обектив. Човек като започне и почти спирка няма особено като си хареса нещо. Аз ви съветвам да си направите разбор на работата и да се спрете на този който мислите че ще използвате повече. На помощ ще ви дойде и това къде снимате повече и какви ситуации Simple Smile

Честно казано Клото влизам ти в положението - двата обектива са супер различни, и направо не знам какво да те посъветвам. Наистина изходи от ситуацията къде и какво снимаш и кой може да ти е по-често в употреба. Аз за себе си знам - 35мм .ама аз почти не го свалям Simple Smile  bouquet

# 546
  • Mostly in my mind
за Сигма арт 35 лично нищо не мога да кажа, но в групата във фейса много го хвалят. масово чужденците и с него снимат.

# 547
Аз лично го искам за снимки в затворено помещение и за стрийт портрети. Умирам от яд, когато изпусна нещо забавно вкъщи с децата например.
Не съм и помисляла за канонската версия, защото ми идва много като пари..

# 548
Стрийт не снимам почти изобщо, но понякога ми се налага да снимам репортажно, както и затворени помещения. 50 мм ми върши работа.. но само до някъде. Не ми е достатъчен.

# 549
  • HH
mamaSunshine, може ли линк към блока или сайта, в който пускате ревюта? Може и на лични  Hug

От мен мечтаната пролет

DSC_0032-2 by katehina -, auf Flickr

DSC_0031-2 by katehina -, auf Flickr

DSC_0004-3 by katehina -, auf Flickr

# 550
Кате имаш го Simple Smile

# 551
  • София
Здравейте, отново  Hug
Говоря за канонската 50-ца - не видях ти с какво снимаш. 

Bla_bla, С никонска кропка съм  Simple Smile

Проект "нов обектив" го замразих до другия месец, така че засега ще си снимам с китовия. Затова пък се записах на курс....не знам за друго, но си осигурих едни шест часа седмично, в които основното ми занимание ще бъде фотографията, което вкъщи няма как да го постигна  Simple Smile

И за да не ми е съвсем гол поста, две снимки от зимната ни почивка тази година:

_DSC3884 by Desislava Petkova, on Flickr

_DSC3683 by Desislava Petkova, on Flickr

# 552
Здравейте, нещо начинаещо и пролетно от мен IMG_1808[2] by Златина Иванова, on Flickr Споделете коментари, моля ви...

# 553
  • София
desi p, в какъв размер кропиш - вижда ми се нестандартен?
Зимната картинка ми хареса много. При колата не мога да видя къде е фокуса, а е на бленда 22 и би трябвало почти всичко да е на фокус. Иначе и тя е добра като кадриране и цветове. Дано случиш на добър курс и да ти е полезен.

titinka, цветето е една идея по-тъмно отколкото е добре сподер мен, бокето отзад е мноого "мазничко", супер е Mr. Green

# 554
Ако на някого му е интересно как изглежда дефектът на D750, ето прясно-прясно от снощи.
Снимано е на изкуствено осветление около 19:00 часа, без светки, с високо ИСО. Първи кадър от общо десетина.

Общи условия

Активация на акаунт