Фотография - 80 тема

• 53 720
  • 737
  •   1
Отговори
# 615
Никога не съм снимала на другите режими. Когато ми пристигна камерата, първото "щрак" беше на напълно автоматичен режим и се стреснах от светкавицата, която се отвори. Simple Smile По това време, едно от момичетата тук беше на курс и стана въпрос за една шега, която водещият на курса им казал за режимите:
П - простак
А - аматьор
М - майстор

От тогава си снимам на М. Понякога, на семейни събирания, където всеки може да вземе камерата, обръщам на автоматичен без светкавица, но това е просто за да запечатаме момента. Simple Smile
Мисля също като Мимс. Единствено белият баланс ми е зададен да е на автоматичен, защото от разсеяност забравям да го променям според условията, но снимам в роу.

Първи кадър от моя си проект "13 седмици пролет":

1/13 by Stillness, on Flickr

# 616
аааа не П - професионалист ....  Joy

Това в кръга на шегата - всеки се учи - едни по бързо други по-бавно. Но за мен най-важно е усета за композиция и идея, защото и с най-добрата техника и М режим ако няма душа кадъра няма смисъл.

# 617
  • Mostly in my mind
Но за мен най-важно е усета за композиция и идея, защото и с най-добрата техника и М режим ако няма душа кадъра няма смисъл.
Peace

да попитам нещо за фш, дали някой може да ми помогне. когато съм на шрифт и ще пиша нещо, мигащата вертикална черта не стои накрая, ами се измества в началото и е адски досадно. някой знае ли как може да се нагласи отзад отново? благодаря Crazy

# 618
Вейдичка, класическият пример с течаща вода - скоростта ти определя дали ще е на отчетливи капки или замазана водата. Също като Мим и аз не харесвам непредвидимите резултати, намествам си всичко, тестова снимка и си почвам  Simple Smile
Като каза замазана вода - да, дългата експозиция е едно от нещата, заради които обръщам на ръчен режим. Но за китки, шишета(!) и стрийт съм ок на А.

... докато наглася експозицията моментът си е отишъл.
Веднага давам пример с такъв момент, ако трябаше да снимам на М, този кадър нямаше да съществува Simple Smile

и с най-добрата техника и М режим ако няма душа кадъра няма смисъл.
Точно.

# 619
  • София
Лолита, помня че имах такъв проблем, но сега нямам ФШ пред мен. Оправих от настройките на буквите, които са ми в дясно - там имаше да се кликне дали да ти е по арабски терпит - т.е.от дясно наляво или не. Дано го намериш, ако не довечера ще видя в къщи.

# 620
  • Mostly in my mind
Благодаря ти за насоките, Румик. На English:UK  ми е  newsm78

едит: цъках по настройките, но нищо не се получи. проверих в гугъл и ми излезна това клипче. https://www.youtube.com/watch?v=5-og9qkKAIY наистина и моята отметка беше там, където и в клипчето. стана. Simple Smile

Последна редакция: вт, 22 мар 2016, 20:29 от Лолита

# 621
  • Варна
Отдавна не бях влизала в темата Wink Мислех, че съм с цели 95 мнения изостанала, а то се оказа че имало и още една тема след тях  Embarassed
Ще си вземам ФФ уж, най накрая и се зачетох какво сте казали за Д750, че към него съм се насочила и обектив Sigma 35mm F1.4 DG по препоръка на едно другарче Wink
Малко ме стреснахте с тези проблеми при тялото  ooooh!
Сигмата я искам основно защото в къщи 50- ката ми идва широка, но пък от кропка с 50-ка на ФФ с 35ца не знам какво ще е  newsm78. За в къщи сигурно добре ще ми дойде, но на открито ???
Приемам мнения и за други твърди обективи за ФФ, подходящи за вътрешни снимки. С две думи опитвам се да преглътна цената на обектива, че първоначално се бях насочила към 50/1,8 който е направо без пари спрямо Сигмата Confused
Не мога в магазина да добия представа, трябва на спокойствие да пробвам, но няма как да стане, затова чета другите какъв опит имат. Ще сменям и вярата/сега съм с Канон Wink/ та много неща ще станат ooooh!
Нещо от последната разходка Wink

IMG_9755 by Wink BG, on Flickr

Последна редакция: вт, 22 мар 2016, 23:49 от Борикс

# 622
  • Mostly in my mind
Ако ще купуваш тялото от физически магазин, а не онлайн, единственото, което ми идва като вариант, е на място в магазина да провериш по серийния номер дали е засегнат. Ако разрешават,  разбира се.

# 623
Лолита, благодаря за клипчето. И на мен ми помогна, че имах същия проблем.

mamaSunshinе, може ли да питам нещо на ЛС?

# 624
Mисля, че няма вариант тези, които в момента са на пазара да са засегнати. Проблемът е с вече закупените, останалите би трябвало да са с коригирани дефекти. Все пак и аз бих изискала проверка по сериен номер.
D750, независимо от двата проблема при него, си остава тялото на 2015 година и е на светлинни години от старата ми кропка.
Изводите, които аз самата си направих, е да не купувам техника, която е твърде нова и непроверена. Поне две години ще чакам от тук насетне -  да си оправят дефектите и всичко, което не е както трябва. Парите хич не са малко, че да си позволявам да махна ей така с ръка.

# 625
Да, много хора по чуждите форуми го казват това, че почти всяко тяло на никон вече излиза с дефекти и трябва поне година да се изчака   Rolling Eyes

# 626
Лолита, благодаря за клипчето. И на мен ми помогна, че имах същия проблем.

mamaSunshinе, може ли да питам нещо на ЛС?

Питай Simple Smile
За съжаление това за Никон иаз съм го чувала, да не говорим че още Д800 като излезе и дойде при нас за тестове си имаше малки дефекти с фронт фокуса ...

# 627
Отдавна не съм писала и днес, когато си правих колажа от годишния си проект се замислих, че той ми показва от кога се запалих по фотография и от кога започнах да пиша тук  Hug

DSC_4749 -4 by Miracle Reflections Photography, on Flickr
Тази година ми взе гривната, а другата година ще ми вземе ризата  Joy

Моя никон и той е от засегнатите и се чудя дали да го изпращам  Confused

Последна редакция: ср, 23 мар 2016, 20:51 от Renka(klepsiela)

# 628
Миналата седмица като ми трябваше дъжд не валя,а тази седмица понеже искам да снимам дълга експозиция навън,сега вали  Crazy
Много е неприятно с тези дефекти на камерите,затова е добре да се изчаква година-две преди покупка на нов модел.Дано при всички да се оправят проблемите   Hug

Аз се двоумя дали да си взема твърд обектив или светкавица,или и двете... Mr. Green
Много исках 85мм.,но му вдигнаха цената много.Май с 50мм. ще трябва да се задоволя,или ще си карам със сегашния 17-50,но нещо не получавам желаната картинка.Мисля,че не ми достига запълваща светлина и четох за рефлекторите,но кой ще ми го държи това нещо...Затова се чудя дали не е по-добре свектавица,която ще мога да използвам и за вътрешни снимки.Някой има ли наблюдение върху Phottix Mitros? Има хубав кит с чадър,стойка и свектавицата мога да си я закача отделно.Много ненаясно съм с тези неща  Embarassed Ще съм благодарна за препоръки и насока в тази област  Hug

# 629
  • Варна
Някой снимал ли е с това обективче Sigma 30mm F1.4 DC HSM | A. По принцип се бях насочила към Sigma 35mm F1.4 DG HSM | A, но цената му е почти двойна на 30ката. Какво ще ме посъветвате да взема за Никона/750D/. Искам днес да ги поръчам, но голямо умуване за този обектив  ooooh!

SunshineMery за светкавица да ти кажа аз моята смятам да я продавам защото е Канон, а минавам на Никон и ще продам всичко Канонско което имам. Но не мисля да си вземам засега.Не я ползвам толкова често, че да си заслужава. Ще вдигам ИСО-то и обектива ми ще е по светлосилен.

Последна редакция: чт, 24 мар 2016, 18:17 от Борикс

Общи условия

Активация на акаунт