Фотография - 80 тема

• 53 716
  • 737
  •   1
Отговори
# 240
Еовин,Мъхче Hug
Имам наследство от ММ една стара светкавица,която не съм пробвала още.Като казвам стара,си е дооста старичка Минолта,която се закрепва на една дръжка и камерата трябва да се завинти за дръжката  Laughing Направо ще стане 2кг. всичко това Crazy Като го сглобя ще ви покажа за какво иде реч,но ми се вижда доста смешно...

Днес вдъхновена (от вас Hug) за дневни снимки  тръгнах с камера в ръка и наснимах разни интересни за мен неща.
Снимам аз една елха на боке,две жени ме замолиха да им направя снимка с телефона им пред елхата.
След малко снимам пак едни бокета,въртя фокусите - изкача едно детенци и ми казва - "Снимай ме мен" Flutter Добре. Питах разбира се мама дали дава!? Подминаха хората усмихнати и весели.
След това айде да си ходим,че ръцете ми замръзнаха,изкочи един чисто бял огромен пухкав котарак и ме гледа втренчено,сякаш и той ще ми каже - "Снимай ме" Laughing Но вместо това аз му казах - Ха,стой така и не мърдай.И той взе,че наистина седна в поза и зачака да го снимам Joy
Толкова забавно премина цялата ми разходка с камера в ръка.
Явно трябва да го правя по-често,и то през деня.Така ще елиминирам нуждата от светкавицата Embarassed
Записвам се и в седмичното предизвикателство с едни пухчета-тревички-храсти,които незнам какво точно са,но отдавна им се канех. Peace
Black & White by Maria Photography, on Flickr

# 241
Ще си купувам калибратор.
Spider 5 pro ili express?

# 242
Ще си купувам калибратор.
Spider 5 pro ili express?
Моят е 4 Про, ама не помня в какво се състоеше разликата  newsm78

# 243
Ние сме с 5-та и сме много доволни. На доста хора вече сме калибрирали мониторите Simple Smile.

# 244
Момичета, купували ли сте обективи втора употреба? Какво трябва да гледам? Канон 50мм/1,4 и Канон 18-200мм искам да си взема, но не мога да си ги позволя и двата нови. Дайте някакъв съвет, моля. Simple Smile

# 245
DennyD,и аз се заглеждам по такива оферти.Днес писах на едно момиче,накарах я да ми изпрати снимки с въпросния обектив и бях много разочарована от картинката.
Каза ми,че обектива е на 100 кадъра.Как може да се установи това!?Струва ми се,че не може...Не е като при камерите да се провери,нали Rolling Eyes

# 246
  • Mostly in my mind
Защо се разочарова,  Мери? Как изглеждаше?

# 247
Synshine Merry няма как да се определи обектива на колко кадъра е, освен ако не си е занулил камерата и е снимал само с този обектив, та да съди по това ...

# 248
Снимки на обектива, или снимки правени с него си искала? Не се разбира от написаното.

Не съм купувала обектив на старо, но съм продала 3 - хората гледаха за драскотини по стъклата, следи от удари по корпуса, прах и влага зад стъклата. Закачиха ги на тяло за една две снимки, да видят дали въртят и фокусират. За друго не се сещам. Вижте назад, скоро го обсъждахме.

# 249
  • София
По седмичното предизвикателство Simple Smile
_DSC0685 by Elka Ganeva, on Flickr

и един кроп от него
_DSC06851 by Elka Ganeva, on Flickr

# 250
Ние сме с 5-та и сме много доволни. На доста хора вече сме калибрирали мониторите Simple Smile.
Кой точно: експрес, при, елит?
На работата на мм били с 5про и той е мн очарован, че освен да го закачиш и да пуснеш програмата нищо др не се иска от теб.

# 251
Шушулче с Елит сме Simple Smile
Ето и от мен по седмичното предизвикателство

The better half of me by Photo Cafe, on Flickr

# 252
Поисках снимки правени с обектива (не снимки на самия обектив).
Става въпрос за 85мм. D на Никон.
Няма я тази рязкост и острота,които съм виждала с този обектив.
Скрит текст:
Незнам дали момичето не пише тук,не искам да обидя някой...но моята сапунерка прави кристални снимки,сравнени с тези които виждам  Embarassed

mamaSunshine,70D  Heart Eyes

# 253
  • София
Мери, може проблемът да е в снимащия Simple Smile Аз нали скоро си купих обектив втора ръка, та основните неща, които се гледат са плесен, надрасквания, пукнатини, капачката да се слага хубаво, нормално ли се поставя на тялото...

Ето моето участие за тази седмица:

DSC_7275-4 by Nevena Gencheva, on Flickr

Експериментирах и с тези, ако имате желание, моля за коментар Simple Smile Благодаря!

DSC_7230-1 by Nevena Gencheva, on Flickr
DSC_7259-2 by Nevena Gencheva, on Flickr
DSC_7260-3 by Nevena Gencheva, on Flickr

# 254
Мери, може проблемът да е в снимащия Simple Smile
Възможно е.Но май пак ще си чакам някоя промоция за ново от магазина,или ако купувам втора ръка трябва човека отсреща да ми вдъхне много доверие.Аз по отношение на купуване,и то на скъпи неща много трудно взимам решения Crazy И предпочитам ново,дори и малко по-скъпо,отколкото да рискувам.Ама те и втората ръка техники никак не са евтини Crossing Arms
Мъхче,много ти е красиво цветето,контрастно!Страшно ми харесва! Heart Eyes

Тази вечер реших да снимам трупащия сняг и да събера кадрите във ФШ.До сега съм правила няколко опита за панорама,но този път най-добре ми се снадиха снимките.Само от към цветове незнам как ви се вижда.На мен ми харесват такива по-меки цветове,макар че знам че не са много реални.А и от известно време превключих на Роу и сега настава едно пипане в ЛР.  ooooh! Една снимка по цяла нощ - проби,тестове... Mr. Green
Let It Snow, Let It Snow, Let It Snow... by Maria Photography, on Flickr

Общи условия

Активация на акаунт