Търся филм, сериал... – Тема 8

• 121 923
  • 761
  •   1
Отговори
# 480
Здравейте!
Търся един филм, може би от осемдесетте. За англичанин и французойка, които се влюбват, но по някаква причина не могат да се оженят и се разбират да се срещат за един месец всяка година.

И аз съм го гледал ама не мога да се сетя за името, досега го търсих в гугъл....

# 481
Този и аз го знам, ама името не помня.

# 482
За съжаление не е Догодина по същото време, въпреки че сюжета е близък.

# 483
Добър вечер! От известно време търся един филм, но не мога да го намеря и реших да пиша тук с надежда да го открия. Ако трябва да съм честен, не помня много. Филмът беше в 3-4 части мисля че испанска или американска драма. Запаметени са ми само отделни кадри. В първата част в разгара на една битка имаше един малък отряд, обграден от противникова армия. Когато положението им ставаше трагично едно момче, казваха му барабанчик предлага да извика подкрепления тръгва и се движи между насята царевица, раняват го успява да извика подкрепление и в последните кадри го даваха как е в лазарета с отрязан крак и другите войници му козируваха. Имаше един учител в другите части, който четеше едно писмо. И в друга част даваха как едно момче тръгва на пътешествие с кораб, за да стигне до майка си, която е болна. Ако имате някаква идея как се казва филмът, ще се радвам да ми кажете. Simple Smile

# 484
Сигурна съм, че филмът е по романа "Сърце" на Едмондо де Амичис.

# 485
Здравейте! Търся филм, който гледах много отдавна и не си спомням историята много добре. Спомням си , че ставаше въпрос за семейство, което мисля че осинови дете, но имаше и свое. Тяхното дете ( и двете момчета) прояви озлобление към осиновеното и на няколко пъти се опита да го убие. Филма завърши как бяха пред някаква опасност( мисля че скала) и майката имаше възможност да спаси само едното дете, и пусна своето. Благодаря предварително, дано някой успее да си спомни филма, макар и от бегло споменатия сюжет. Simple Smile

# 486
Здравейте! Търся филм, който гледах много отдавна и не си спомням историята много добре. Спомням си , че ставаше въпрос за семейство, което мисля че осинови дете, но имаше и свое. Тяхното дете ( и двете момчета) прояви озлобление към осиновеното и на няколко пъти се опита да го убие. Филма завърши как бяха пред някаква опасност( мисля че скала) и майката имаше възможност да спаси само едното дете, и пусна своето. Благодаря предварително, дано някой успее да си спомни филма, макар и от бегло споменатия сюжет. Simple Smile

Прилича ми на Добрият син (The Good Son) с Маколи Кълкин и Илайджа Ууд.

# 487

Прилича ми на Добрият син (The Good Son) с Маколи Кълкин и Илайджа Ууд.

Благодаря много!! Simple Smile

# 488
Днес по повод смърта на Фидел Кастро, се сетих за един филм, за който си спомням само как група партизани нахлуват в новогодишната нощ в балната зала, богатите празнуващи се опитваха да напуснат залата. Мъжът ми твърди, е  от Кръстника. Не мисля, обаче. Моля, ако някой  се сеща да каже!

# 489
  • Ямбол
Днес по повод смърта на Фидел Кастро, се сетих за един филм, за който си спомням само как група партизани нахлуват в новогодишната нощ в балната зала, богатите празнуващи се опитваха да напуснат залата. Мъжът ми твърди, е  от Кръстника. Не мисля, обаче. Моля, ако някой  се сеща да каже!
Този?

# 490
Здравейте, търся един филм, в който се разказва за един затънтен район в Америка, където постоянно изчезват деца, предимно от бедни семейства. Имаше едно отвлечено детенце от една жена, която го държеше в изоставена сграда, междувременно даваха и живота на едно около 13 годишно момиче, което живее с пропадналата си майка и нейният приятел, които постоянно се караха. Отначало се загатваше, че отвлеченото детенце е жертва на сериен убиец, но после се разбира, че децата са отвлечени, за да бъдат осиновени от заможни хора и уж за тяхно добро. Това го разбира това 13 годишно момиче и моли и на нея да й бъде даден шанс да започне нов живот, но в началото й отказваха, защото е прекалено голяма и ще има спомени от това коя е, откъде е и с кого е живяла, но после намират заможно семейство й за нея и филма завършва с това, че тя е щастлива и не желае да се връща назад.
Относно жената, която отвличаше децата, тя признава, че ги е убила и костите им са разпилени навсякъде в една гориста местност, поради което я осъждат, но всъщност децата са изпратени в различни семейства.
Много ще се радвам, ако някой може да ми помогне  Heart Eyes

# 491
Джули, много познато ми звучи описанието, но не се сещам сега. Ако ми дойде наум по-късно, ще пиша.

# 492
  • Варна/Лондон
Джули, много познато ми звучи описанието, но не се сещам сега. Ако ми дойде наум по-късно, ще пиша.
И аз така, гледала съм го и много ми хареса, помня сюжета, ама заглавия хич ме няма да се сетя...Дано се сетиш, че да го гледам пак. Hug

# 493
  • София
Здравейте,търся един филм , който съм гледала като малка.Филма е стар със сигурност,гледала съм го преди около 13-14 години може би.Спомням си неща от него, беше странен и тогава не разбрах за какво ставаше въпрос,давали са го по ТВ няколко пъти и там съм го гледала.Сега искам да го гледам за да разбера каква всъщност е целта на всичко,което ставаше в него  Laughing . Помня,че една жена руса май беше,звъннаха и по телефона (не помня какво и казаха) и тя отиде в някакъв огромен апартамент,като влезе вратата се затвори.Стоя ,въртя се,питаше дали има някой после реши да си ходи,но вратата се оказа заключена и нямаше излизане,дръжката даже падна.Целия филм се развиваше в този апартамент.Стоеше няколко дни,в една стая имаше май черна гарга в клетка,на другия ден влезна в кухнята и гаргата беше сготвена ставаха доста странни неща.Беше на доста висок етаж , опитваше се да счупи прозорците със стол с какво ли не,но не се получаваше,отдолу минаваха хора,тя тропаше,викаше но никой не я чуваше.Накрая някой я измъкна,но не помня кой и как.Интересно ми е какво беше всичко това,за какво тя беше там.Ако сте го гледали ще се радвам да кажете как се казва. bouquet

# 494
Има ли накъде новият филм за Бриджит Джоунс с бг субтитри?

Общи условия

Активация на акаунт