Къде в Бургас? (45)

• 90 700
  • 742
  •   1
Отговори
# 555
Старите или некачествени продукти са най-безобидния проблем, който може да се появи при тортите.
Има много сериозни хигиенни норми при производството на храна, за които тези "домашни сладкарки" си нямат идея - здравни книжки, редовни здравни изследвания, дезинфекция на съдове, помещения и какво ли още не. Стига ти например една домашна сладкарка с хепатит или чревни бактерии веднъж да си оближе лъжицата, докато бърка крема и после ще има да се чудиш откъде ти е дошла беля на главата. А пък прословутите им качествени продукти, дето уж ги влагали - не слагали например яйчен прах, а пресни яйца, обаче хабер си нямат как и защо се прави дезинфекция на яйцата преди влагането им ...

# 556
Старите или некачествени продукти са най-безобидния проблем, който може да се появи при тортите.
Има много сериозни хигиенни норми при производството на храна, за които тези "домашни сладкарки" си нямат идея - здравни книжки, редовни здравни изследвания, дезинфекция на съдове, помещения и какво ли още не. Стига ти например една домашна сладкарка с хепатит или чревни бактерии веднъж да си оближе лъжицата, докато бърка крема и после ще има да се чудиш откъде ти е дошла беля на главата. А пък прословутите им качествени продукти, дето уж ги влагали - не слагали например яйчен прах, а пресни яйца, обаче хабер си нямат как и защо се прави дезинфекция на яйцата преди влагането им ...
Aбсолютно си права. Домашни продукти от непознат човек - мерси! И то не защото съм гнуслива, а поради твоите причини.

# 557
  • Бургас
Донякъде съм съгласна, но кой ви гарантира, че сладкарката в цеха не облизва лъжицата или е пропуснала да си измие ръцете след тоалетна например.
Всеки има глава на раменете си и си преценява. За въпросното момиче знам, че използва качествени продукти, имам й доверие, тортите й са вкусни и атрактивни, което не мога да кажа за безличните торти на Захаро. Мое мнение  Peace

# 558
  • Бургас
Вероятно има логика в това, не бих спорила по въпроса, но не е и нужен чак такъв тон, според мен. Така или иначе, аз правя торти за близки хора, които ме познават и нямат проблем да вечерят у нас. Но, ако се замисля по-задълбочено в тази посока, не би трябвало да хапна абсолютно нищо извън дома си. Не вярвам особено на контрола в заведенията, цеховете и ресторантите. От личен поглед и опит.

# 559
Но, ако се замисля по-задълбочено в тази посока, не би трябвало да хапна абсолютно нищо извън дома си. Не вярвам особено на контрола в заведенията, цеховете и ресторантите. От личен поглед и опит.
Ще се сетиш. Никакви салати по заведения. Само термично обработена храна.

# 560
Персонала в обществените заведения има здравни книжки .
Едва ли сладкарката ,работеща в сладкарницата,би облизала лъжицата и със същата да продължи да бърка...Но темата се разводни .

Има ли детски кът в център,братя миладинови ,лазур ,който да работи до по-късно от 20ч?
Тези,които знам ,работят до 20, а ми се налага понякога  да оставя детето до 20,30 ?

# 561
  • Пловдив
Кофтито е, че ако някой се натрови/ направи алергична реакция от домашно приготвена торта - няма да има нито касова бележка, нито сертификат за годност, изобщо нищо с което да предяви претенции, домашният майстор няма нито здравна книжка, нито покрива ХЕИ изисквания.На мен това ми е основният довод против.Иначе, както казах, опитвала съм на Стефи две торти и бяха хубави.

Аз съм в Братя Миладинови, не знам да има клуб, който работи след 20.00 часа.

# 562
  • Бургас
Персонала в обществените заведения има здравни книжки .
Едва ли сладкарката ,работеща в сладкарницата,би облизала лъжицата и със същата да продължи да бърка...Но темата се разводни .
Има ли детски кът в център,братя миладинови ,лазур ,който да работи до по-късно от 20ч?
Тези,които знам ,работят до 20, а ми се налага понякога  да оставя детето до 20,30 ?
Аз съм била на детски рожден ден от 19.00 до 21.00ч. в един детски център до хотел "Драма". Но дали работи по принцип с такова работно време, или е било само заради рождения ден, не мога да кажа.
Всъщност, няма как да се разбере дали наистина сладкарката в цеха не облизва лъжицата и дали домашната сладкарка изобщо си позволява подобна тъпотия. Но, както и да е, спирам и аз по темата, че наистина се разводни.

Някой знае ли къде в Бургас мога да намеря семе за метла, но да не е третирано? За чай ми трябва и то в по-голямо количество.

# 563
Донякъде съм съгласна, но кой ви гарантира, че сладкарката в цеха не облизва лъжицата или е пропуснала да си измие ръцете след тоалетна например.
Всеки има глава на раменете си и си преценява. За въпросното момиче знам, че използва качествени продукти, имам й доверие, тортите й са вкусни и атрактивни, което не мога да кажа за безличните торти на Захаро. Мое мнение  Peace

Не говорим за вкусни и безвкусни, а за опасни и безопасни храни. За безвкусните - просто пазара рано или късно ще ги изхвърли. Моите впечатления за тортите са, че там вкусовете са изключително индивидуални, почти като при парфюмите, например. Аз на Захаро нищо не харесвам, но за някои мои близки това са най-страхотните торти.

Това, че някой от общественото хранене облизва лъжицата или не си измива ръцете след тоалетната, не би застрашило чуждото здраве, ако човекът е здрав. За това се прави максималното, което може да се направи - здравна книжка, заверена с редовни изследвания. Естествено, че може вчера да се е разболял и днес да зарази някой друг, но шансът е много по-малък, отколкото ако никога не си е правил изследвания или пък има заболяване, с което никога няма да го допуснат в общественото хранене. В момента например има бум на туберкулозата в Бургас - идея си нямам на какво се дължи, при положение че от години имунизациите са задължителни, обаче това е много заразно заболяване, от което може дълго време да си заразен или болен без да знаеш.

# 564
  • Бургас
къде мога да купя четка за боядисване на коса

# 565
къде мога да купя четка за боядисване на коса
Елитис, Лили.

# 566
Къде се намира Елитис?

# 567
# 568
Супер! Мерси много.

# 569
Момичета, бихте ли ми казали къде мога да намеря самозалепващо се фолио,( за мебели и стени), освен в Домко, Мастерхаус и т.н? Много ми е неудобна индустриалната зона на Славейков,специално да минавам да гледам. Евентуално някъде в Изгрев, или в центъра? Днес обикалях по Фердинандова, но не открих.

Общи условия

Активация на акаунт