Грижа за лицето и грим за дами в прекрасната възраст 40+ No. 3

• 123 537
  • 763
  •   1
Отговори
# 15
Letsgo , благодаря ти!  Hug

BB кремове
Това означава балсам за красота (от англ. Beauty Balsam). Текстурата му е мека и овлажняваща. Съдържа защитен фактор срещу слънчевите лъчи и може да се използва като заместител на фон дьо тена, тъй като придава изглаждащ и матиращ ефект на кожата. BB кремовете не съдържат антистареещи съставки или серуми.
CC кремове
Съкращението означава коригиране на цвета (от англ. Color Correcting). Формулата му е лека и бързо абсорбираща. Мигновено създава ефирно защитно покритие на кожата. Тези кремове съдържат голяма доза антиоксиданти, както и микрочастици, разсейващи светлината. Това създава усещане за гладкост на кожата и липса на дефекти.
DD кремове
Означава ежедневна защита (от англ. Daily Defense). Текстурата им наподобява тази на BB кремовете. Съдържат слънцезащитен фактор, създават предпазен филм върху кожата, за да предотвратят загубата на влага от епидермиса. Изглаждат неравностите и придават равномерен цвят. Играят роля най-вече за доброто хидратиране всеки ден.

# 16
  • София
Много благодаря bouquet

# 17
  • София
За да не е само запис имам въпрос.Наскоро ми рекламираха крем за ръце на ObeyYourBody.Бързах и само си "мацнах" от крема на ръцете.Миришеше изключително приятно,а аз държа на аромата на козметиката,която ползвам.Цената не беше ниска,макар на промоция.Имате ли отзиви за тази марка?Аз,признавам си,за първи път я чувам.

# 18
Popule, сух цвят от невен можеш да си купиш онлайн. Настойката се прави както от пресни цветове, така и от изсушени. Пропорция няма. Тъпчеш буркана и наливаш масло  докато покрие цветовете. След 30-40 дена прецеждаш през хартиен филтър. Някой държат настойката на топло и слънчево място. Други държат да е на тъмно, за да не се разваля маслото.

А какво масло да налея? newsm78

@Мими - за Матрициума са най-важни очите. Мажи смело! Днес си слажих сутринта, после грим ииии изглеждам направо върха! Чак мъж ми се впечатли... Mr. Green

Popule, най-често използват зехтин, но може и бадемово масло, жожоба, гроздови семена, слънчогледови...

Погледнах състава на въпросния Матрициум и го искам! Не знам кое ще мажа по-напред  #Crazy
Цялата ампула ли отива на едно мазане?

# 19
Определено се записвам при вас  Hug
Видях, че обсъждате невена.От месец го ползвам и съм меко казано изумена от резултата.
Вечер след почистване на лицето се намазвам с него-лице и шия, сутрин ефекта при мен е страхотно мека кожа.Единственото лошо е, че му трябва доста време да попие, при мен си отива час че и повече.
Оригиналната рецепта си е със зехтин и невен, химия няма и не е сложно човек да си го направи.Невен лятото има във всяка градинка, пък и по аптеките продават.

# 20
  • Велико Търново
Popule, жената ми каза, че горе - долу на 100 мл.зехтин екстра върджин слага 1-2 суп.лъж.невен - цветове, купува го от аптеката, но аз мисля да пробвам с конкрет от невен чрез сайта, посочен от Letsgo Peace

# 21
*Biskvitka*, в какво мислиш да го влагаш?

# 22
  • Варна
Ще ме навиете и мен с този крем от невен Simple Smile
Може би ще мажа първо с него гушата и шията,
че при мен май се оказаха слаба зона
и след отслабване, макар и бавно
съм като пуйка  Mr. Green

Всичко виси и се вее на воля  Mr. Green

В момента тествам един крем 2в1 - за очи и устни .
Никога не съм ползвала толкова плътен крем.
Ама много плътен, но попива, да не повярваш.
Много го похвалиха и аз се изкуших.
Не знам съставки, защото е от козметичен салон.
До сега съм доволна, но го тествам от една седмица.
За ефект - по нататък

# 23
missNoir, внимавай! Коледа идва  Joy Hug

Това било крем-маска. Сигурно затова е толкова плътно. Видях го във френския сайт beaute-test:
http://www.beaute-test.com/duo_system_-_silver_line_gerard_s.php Има едно единствено мнение, че прави кожата бебешки мека, но не повлиява бръчки.

# 24
Popule, жената ми каза, че горе - долу на 100 мл.зехтин екстра върджин слага 1-2 суп.лъж.невен - цветове, купува го от аптеката, но аз мисля да пробвам с конкрет от невен чрез сайта, посочен от Letsgo Peace

Досега бях чувала за крем невен, като приложение ако имаш мускулна треска , схващане на крайник или изгорено.

Днес ви изчитам и съм така  Shocked

# 25
  • Варна
Letsgo , Благодаря Simple Smile
Добре, че писа за единствения отзив, защото френски не знам.

Аз не очаквам от никой крем да ми направи нещо с бръчките.
Сигурно, защото много късно се сетих да полагам някакви грижи и подбирам кремове.
Чак тридесет и няколко плюс години.

До тогава не обръщах внимание има ли, няма ли ,
защото бях млада и красива,  Mr. Green
а бръчките бяха в някакво далечно, необозримо бъдеще
и си мислех, че е рано Simple Smile

Сега как да очаквам един крем/серум да ми върне кожата няколко години назад...

# 26
  • София
Popule, сух цвят от невен можеш да си купиш онлайн. Настойката се прави както от пресни цветове, така и от изсушени. Пропорция няма. Тъпчеш буркана и наливаш масло  докато покрие цветовете. След 30-40 дена прецеждаш през хартиен филтър. Някой държат настойката на топло и слънчево място. Други държат да е на тъмно, за да не се разваля маслото.

А какво масло да налея? newsm78

@Мими - за Матрициума са най-важни очите. Мажи смело! Днес си слажих сутринта, после грим ииии изглеждам направо върха! Чак мъж ми се впечатли... Mr. Green

Popule, най-често използват зехтин, но може и бадемово масло, жожоба, гроздови семена, слънчогледови...

Погледнах състава на въпросния Матрициум и го искам! Не знам кое ще мажа по-напред  #Crazy
Цялата ампула ли отива на едно мазане?

Една ампула се дели на две - за сутрин и вечер, но се маже върху добре почистено и сухо лице и шия. Peace

Благодаря! Вече си купих невен от аптеката, имам зехтин и тази вечер ще направя зстройката. След 40 дни смятам да го мажа вечер преди лягане. Да видим.. Simple Smile

Letsgo , Благодаря Simple Smile
Добре, че писа за единствения отзив, защото френски не знам.

Аз не очаквам от никой крем да ми направи нещо с бръчките.
Сигурно, защото много късно се сетих да полагам някакви грижи и подбирам кремове.
Чак тридесет и няколко плюс години.

До тогава не обръщах внимание има ли, няма ли ,
защото бях млада и красива,  Mr. Green
а бръчките бяха в някакво далечно, необозримо бъдеще
и си мислех, че е рано Simple Smile

Сега как да очаквам един крем/серум да ми върне кожата няколко години назад...

Не се отчайвай. Просто си прави масажи на лицето, почиствай издълбоко пролет и есен - аз ползвам една система на Нютроджена. Мисля, може да се намери в БГ - тя прави нещо като пилинг, с кристали. Прави си маски след къпане, мажи си кремове и лицето ти ще светне. Бръчките ще се поприберат.  Peace

Последна редакция: ср, 09 дек 2015, 17:36 от Popule

# 27
  • Варна
Popule, благодаря за насоките  bouquet

Аз не съм се отчаяла Simple Smile
Важното е малко хумор да има,
както и щипка самоирония,
няма да ми попречи  Mr. Green

# 28
Аз също мажа с масла лицето, но от някои ми излизат пъпки на другия ден.. Така че внимавам с какво масло, зехтин не съм мазала още на лицето.... Купувам малки ампулки за еднократна употреба с някакво масло вътре и Q10, пише, че са за хидратация и анти ейдж... Мисля да взема тези ампули на Биодерма или серума... Или някакъв серум със змийска отрова  или екстракт от охлюви.... Ползвали ли сте подобни и на коя марка?

# 29
  • Шотландия
Досега бях чувала за крем невен, като приложение ако имаш мускулна треска , схващане на крайник или изгорено.

Днес ви изчитам и съм така  Shocked
И аз бях "така"  Shocked като разбрах преди години, че едно кремче, което винаги съм ползвала преди само за изгаряне - дефламол - медицинските сестри го използвали против бръчки, че имало много добри възстановителни функции - регенеративни им викат сега. Simple Smile Та идеят явно не е нова. Flutter

Общи условия

Активация на акаунт