ВТОРИ клас - 4 тема

• 37 002
  • 724
  •   1
Отговори
# 570
Този проблем със спестяването на писането го има и вкъщи, и то не само по математика. Когато го изпитвам за думи по английски, не иска да ги пише, а да ми ги спелува. Изобщо това писането е много излишна работа. Милото така и не можа да си обясни защо хората се хабят да си пишат във Вайбър, като могат да си изпращат гласови съобщения  Laughing

# 571
  • Перник
Този проблем със спестяването на писането го има и вкъщи, и то не само по математика. Когато го изпитвам за думи по английски, не иска да ги пише, а да ми ги спелува. Изобщо това писането е много излишна работа. Милото така и не можа да си обясни защо хората се хабят да си пишат във Вайбър, като могат да си изпращат гласови съобщения  Laughing

Калоян пък пише SMS-и на баба си. Обикновено към 10 вечерта. А тя, с целия си акъл му отговаря  Crazy

# 572
Дребен е във Ваубър група с още няколко деца от класа и голям чат пада Simple Smile Пращат си и гласови съобщения, но предимно пишат. Сега четат една и съща книга и я обсъждат. Знам, защото от време на време хвърлям по едно око на чата й Embarassed. А винаги съм си мислела, че няма да стана такава майка...

Пише хубаво, поне според мен, но аз държа най-вече да е вярно и четливо. Баща й е с много свободни виждания за образованието (това е евфемизъм за пълно пренебрежение на нашата образователна система) и изисква от нея основно самостоятелно мислене, по възможност - извън рамките. Та за оценки, ненаписани домашни или краснопис не би й се карал (за разлика от мен, но все един лош трябва да има Wink).  

# 573
Привет! Ние се тръшнахме болни, някакъв вирус ни повали. Само малкият е здрав, сигурно защото от месеци го "тровя" със сироп от бъз. Няколко дни бях като пребита, пих тамифлу и се освестих, но толкова зле положението не е било скоро.
С малкия вчера учихме по английски, че ще имат контролно, уплаши ми се окото, то модални глаголи, много страници с думи и изрази, не знам как ще се справи. Отделно и на немски ходи, пълна каша. И за мое голямо учудване, немският много му харесва, даже си пее немски песни.

Последна редакция: пн, 11 яну 2016, 19:35 от Анонимен

# 574
  • София
Охх, на мен ми е много съвестно да го тормозя да се упражнява вкъщи допълнително. Цяла сутрин е на училище, после на занималня... единственото му свободно време е вечер, а баща му го прибира чак към 19:30. Като вечеря и се изкъпе и не остава време за нищо. Опитвам се да събудя някакъв интерес в него към четенето, но засега нямам успех - нищо не му е интересно. Препоръчайте ми някаква книга зо момче. Чудя се дали да не му взема книга-игра...

Отонсно размерите, той направи 8 преди месец, но си върви дребничък - 131см, 24кг, 35 номер. Ще видим през пебуртета какво ще стане. Миналата седмица бяхме на гости на моите родители, а те пазят метъра на стената от времето на брат ми - абсолютн точно расте като него - резките са на същите места. А той сега навърши 15 и е 180см. Та се успокоих  Wink

Тази събота и неделя бяхме тръгнали да се пързаляме с шейни на Витоша, но нали ни е първото подобно мероприятие за тази година, забравихме, че не се пуска с коли след 10ч сутринта. Завършихме на Бонсови поляни - нямаше много сняг, но пак беше достатъчно. Другият път ще сме подготвени и ще тръгнем по-рано. Не мога да я разбера тази политика - никой няма на Алеко, а те не пускат и малкото коли, които искат да се качат. Когато има много хора, разбирам. Ама сега...

# 575
  • Sofia
Привет! Не се тръшнахме болни, някакъв вирус ни повали. Само малкият е здрав, сигурно защото от месеци го "тровя" със сироп от бъз. Няколко дни бях като пребита, пих тамифлу и се освестих, но толкова зле положението не е било скоро.
....
Като нашия вирус  Wink... както писах - много гаден вирус... продължително (бавно и славно) е възстановяването, удря във вестибуларния апарат. Синът ни го "докара" - на Коледа го почна той, бяхме се събрали у мама и брат ми и ние 5 мата го израхме - при мъжете по-тежко беше някак, ММ го нарече "мъжки вирус"  Wink
Аз най-леко минах, ама мъж ми си влачи една кашлица от преди това, пък не съм имала вирус от години.

Гушкан от днес е на у-ще. Ердомедът ѝ оправи кашлицата.  Хем пропуснах Инфлуцида, който педката препоръча.
Класната ме посрещна с инфото, че имало (отсъстващо) дете с въшки. Изтръпвам вече... ако пак (толкова скоро след предния път) ми хване пак гадините детето, ще си стои вкъщи сумати време.  Crossing Arms 
Иначе вече пристъпват към таблицата за умножение.  Wink

# 576
Ох, много гадно с тези вируси. Казаха, че грипната вълна ще бъде края на януари и явно се започва.

Мен въшките не ме плашат много. Ще подстрижем косата на хлапето и готово, въпреки че се надявам да не хващам аз, защото не искам да се подстригвам  Mr. Green

Краснопис вече не коментирам много, защото ми омръзна да се разправяме. Пише сбито и става непрегледно. На някакво състезание бях пратила няколко листа за чернова. Всички задачи и сметки беше събрала на половин страничка, като беше писала буквално цифра до цифра. Страшна спестовница.

# 577
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
я да видим дали си знаете уроците Simple Smile

Скрит текст:
не знаех какво да му кажа, като ме попита защо правилото е дните от седмицата да се пишат с малки букви, а в примера са написани с главни  ooooh!

# 578
  • Sofia
Е, аз казвам, че някой не си е свършил работата и това е грешка (печатна или от незнание/неграмотност). И бойкотирам такива като не изпълнява/ме задачата.  
И изобщо не са прецедент такива грешки, за съжаление.
Абе... писала съм си много пъти мнението си за системата...
Нашата "англичанка" пак дразни, с ново 20 сега - "реже" междучасието (голямото, когато би трябвало да си ядат закуските) на децата. Чудя се как още я държат... ама сигурно няма кадри, та... децата и ние да я търпим.  Twisted Evil

# 579
  • В светлината на слънцето
Моренка, не е грешка. Когато е в изречението е с малка буква, но в случая е поставено в квадратче, тоест това се явява самостоятелно изречение/наименование. В този случай е с главна буква, тъй като бележи начало на изречение. Това е от т.нар.изключения от правилата. Като част от изречението, но не начална, е винаги с малка буква. В началото - винаги с главна. Peace
Професионална деформация - работата ми налага да ги знам тия неща. Grinning
Което не означава, че учебниците са цъфнали и вързали, но в случая наистина няма грешка. Peace

Много гаден е вирусът, много колеги го изкараха. Бързо да се оправят болничките. Hug

# 580
  • Sofia
Объркващо/подвеждащо е за децата 2 клас според мен. Точно при правилото в зеленото квадратче, да е дадена таква задача. Като и за мен явно е объркващо.  Wink

# 581
  • В светлината на слънцето
Когато е обяснено, всъщност е съвсем елементарно за възприемане дори за малки деца.  Peace

# 582
Аз не съм виждала учебниците на малкия от началото на учебната година, с изкл. на английския. Имат ли грешки, нямат ли, идея нямам.

# 583
Учебниците ги преглеждам бегло, колкото да придобия представа какво учат. Вкъщи работим с помагала и тестове от нета. В един от тестовете за съществителни имена от това помагало на Булвест
Скрит текст:
се предполага, че децата знаят кой е най-големия морски град, къде е живял Апостола, коя е най-дългата планина и още нещо, не помня какво. Е, ние не ги знаехме тия работи  Confused

# 584
Аз купих едно помагало от Весела Кръстева, "Правопис и краснопис - две в едно", но нямаме и време да го погледнем покрай занимания и подготовка за състезания. Явно ще остане за лятото.

Общи условия

Активация на акаунт