ВТОРИ клас - 4 тема

• 37 002
  • 724
  •   1
Отговори
# 555
  • Варна
Солей, знаеш ли дали това състезание "Аз общувам с Европа" ще се проведе във Варна? Видях го на сайта на Раковски, но като гледам предните кръгове, участват само деца от това училище.

# 556
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Солей, знаеш ли дали това състезание "Аз общувам с Европа" ще се проведе във Варна? Видях го на сайта на Раковски, но като гледам предните кръгове, участват само деца от това училище.

посочени са две лица за контакт във Варна, питайте   Peace
http://sbnu.org/index.php/kontakti

# 557
  • Варна
Това си е част от "Аз и..." на съюза на началните учители - няма причина да не се проведе в училищата, в които е имало рисуването и ОС. Питайте си класната - на сайта пише, че от вчера са започнали записванията.

# 558
светли състезанията на СБНУ се провеждат във всички училища, заявили желание и в него участват само ученици от въпросното училище. Има обаче много варненски училища, които не участват.

# 559
  • София
Пролетен дъждец ако младата дама иска да се явява на "Аз общувам с Европа" с английски език, виж в сайта на СБНУ тестовете от предходни години.

http://sbnu.org/index.php/2-uncategorised/5-testove

А относно четенето на книги, с Д. имахме сериозен разговор как се чете книга. Той чете успоредно поне 3=4 книги и 2 енциклопедии. За енциклопедиите ясно, но едва няколко са книгите, които е прочел от корица до корица, без да започне нова през това време. Що за каша си прави в главата...

И аз така чета. И поне още 10на истински любители на книгите познавам, ко9ито четат по същия начин.

# 560
Хаха, Кати, мерси, значи съвсем нормално си чете детето.
Аз като типичен Козирог, подреден и започващ и завършващ нещата от конец до конец, бях шокирана от това четене на 4 книги едновременно.

# 561
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
светли състезанията на СБНУ се провеждат във всички училища, заявили желание и в него участват само ученици от въпросното училище. Има обаче много варненски училища, които не участват.

ooooh! чела съм някъде за записване извън училището, в което учи детето, когато там не се провежда.
ако се сетя къде съм го чела ще пусна линк  Peace

козирог съм си, а и аз почвам всичко наведнъж. и за книги и за друго  Laughing

Скрит текст:
а гоблени как почвам...  Crazy
завършването е друга бира  Whistling

# 562
  • Sofia
Хаха, Кати, мерси, значи съвсем нормално си чете детето.
Аз като типичен Козирог, подреден и започващ и завършващ нещата от конец до конец, ...
Още един такъв. Simple Smile  И аз не го разбирам/мога четенето на повече от една книга едновремено. Като започна нова книга и, ако опитам в началото ѝ да се сетя за какво се разкава в нея, сещам се за предишната.  Crazy

# 563
  • София
Не ще да е от зодията и аз съм козирог, а чета по няколко книги, даже предпочитам. А ако са документи за работа, направо ми е задължително да ги редувам, така съм сто процента съсредоточена. (А гоблени обичан да довършвам, особено почнати от друг и сгрешени)
Малчо също чете по няколко, а от някои си препрочита отделни фрагменти.
Някъде четох, че това си е нещо като дефетк (ефект) на съвременното общество - паралелното четене на различна информация.

Вчера, доживях да видя подредено написаното в час по математика. Сигурно скоро няма пак да се случи, за това и бързам да се похваля. Simple Smile

Иначе в правят тестове, явно за края на срока.

# 564
  • Бургас
състезанията на СБНУ се провеждат във всички училища, заявили желание и в него участват само ученици от въпросното училище.

Нашето училище не участва в това състезание, но миналата година водих Момо в друго. Проблемът е, че са по обед и е доста неудобно - на бегом в почивката. А и не беше нещо особено като състезание.
Тази година не съм го водил, но едно момиченце от техния клас което рисува много хубаво се яви на състезанието по рисуване. Забравила съм какво, но нещо много я разочарова.

# 565
  • Перник
Ние бяхме болни миналата седмица и от сряда се кротнахме вкъщи. Мен още ме боли гърлото, а Калоян сутринта тръгна леко хремав на училище  ooooh! А уж се лекувахме...
За мерки си говорите гледам... Калоян е 135 см., 24 кг., 34 номер обувки. И напоследък е доста по-гушкав, отколкото като по-малък  Rolling Eyes
За краснопис и подреждане се разправяме всеки ден. Редовете и квадратчетата са нарисувани за украса по тетрадките, не, за да им спазваме очертанията. Пише големи букви и цифри, като го питам защо - така му било удобно  ooooh!

# 566
  • Варна
Точно вчера ползвах изречението: "Редовете и квадратчетата да не са за красота сложени?!", Светле Simple Smile)) Щото мойта щерка в тетрадката по английски като си пише думите по 10 пъти, ги пише всяка н отделен ред. Обаче по математика дори и едно квадратче място не оставя между сметките... луда работа. Показва ми колко се била старала в петък на домашното - ужас! Криво, криво, във всичките посоки, но според нея си било екстра! Писала го бавно, значи било хубаво... ooooh! И тъкмо когато й се карам, че не може да продължава така да пише и влезе баща й: "Я да видя! Ау, браво тате, как си ги наредила като мънистенца тез буквички!" #2gunfire Аз ли съм много взискателна не знам, но при такива противоречиви мнения няма да му е лесно на детето...

# 567
  • София

Аз за красота не се тръшкам - ама липсата на подреденост води до грешки...  Rolling Eyes

# 568
И тъкмо когато й се карам, че не може да продължава така да пише и влезе баща й: "Я да видя! Ау, браво тате, как си ги наредила като мънистенца тез буквички!" #2gunfire Аз ли съм много взискателна не знам, но при такива противоречиви мнения няма да му е лесно на детето...

У нас това е ежедневие. Аз съм изискващата, а тати винаги е готиния.
"Добре е, тате, супер си се справил"/
А към мен:
"Той е дете още, ще се научи, бъди по-спокойна, много бързаш"  Shocked

# 569
  • Перник
Ох, ние пък и двамата сме ужасни - аз настоявам за едни неща, баща му - за други. Другото, с което се борим в момента е желанието всички задачи да се решават на ум, без писане - обяснявам, че задачите стават все по-сложни и няма нищо лошо в това да си записва, да разписва подробно решението, че така ще му е по-лесно, но не - искал на ум  ooooh! И таблицата не иска да научи на изуст - смятал си ги бил със събиране  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт