Сполучливи имитации на маркови парфюми - 12

• 109 509
  • 739
  •   1
Отговори
# 435
  • Бургас
Не,сладко,за съжаление не съм засичала нито в Дъгласа нито в Бюти зоната Куклата.Ще търся проба и аз четох,че бил с много рози,ще пиша по-подробно за него като го опозная,много ми е интересен. HugВижте на какво попаднах-http://www.enzo.bg/boucheron/place-vendme-parfjumna-voda-za-zheni/-взе ми погледа яко пишат,че бил много класен,шик парфюм,дали някой го познава.Бутилчето му е самата прелест. Heart Eyes

# 436
  • Бургас
Имам Place Vendôme ЕДП, един от любимците ми е. Красив и гушлив аромат е, с много добра трайност и не толкова силно излъчване. Не е нещо нечувано, но е много добре изпипан - съчетава елегантност, шик, едновременно с това мекота и непретенциозност. Има силно присъствие на бели цветя - жасмин и портокалов цвят, както и меден акорд, така че, ако не харесваш мед в ароматите, си помисли или най-добре го пробвай. Продава се навсякъде, а в Ензо има и мострички. Така, както го описах, изглежда, че ще е задушаващ, но всъщност не е. Усещат се още розов пипер, сладичко и малко цитруси, които някакси го освежават. Има нещо общо с Лейди Милиън, може би съчетанието от белите цветя с меда, но като цяло не прилича на него. Този е по-богат, но в същото време много по-мек и в никакъв случай не е така нахално изявен, както Лейди Милиън. Бутилката е наистина абсолютна красота - луксозно направена, с тежка капачка, с две думи: Заслужава си /поне според мен/, но първо го пробвай!  Peace

# 437
  • Бургас
KDS,горещи благодарности към теб,мила и към всички,които се включиха с предложения. HugКакто казва един професор,късно е либе за китка Mr. Green,аз вече поръчах Аметиста и Place Vendôme  Embarassed.Сигурна съм,че няма да ме разочароват,напълно се доверявам на вашите описания и хубави думи. bouquet

# 438
  • Бургас
Чудесен избор! Пиши като ги пробваш!  Hug

# 439
Много е зарибяваща темичката Simple Smile

Влюбих се в My burberry на Рефан, първия път, когато пръснах изтрая до към 8 часа, обаче следващите пъти почнах да го усещам само в началото и съдя, че при мен няма кой знае каква трайност.
Много ми харесва и Императрицата и Beat, пак на Рефан, та да помоля за някакви насоки какво да душа и пробвам? Simple Smile

# 440
Много е зарибяваща темичката Simple Smile

Влюбих се в My burberry на Рефан, първия път, когато пръснах изтрая до към 8 часа, обаче следващите пъти почнах да го усещам само в началото и съдя, че при мен няма кой знае каква трайност.
Много ми харесва и Императрицата и Beat, пак на Рефан, та да помоля за някакви насоки какво да душа и пробвам? Simple Smile

Мога да препоръчам Be Delicious DKNY- номер 106. От групата на Императрицата е и много свеж.
Също може да пробваш Armani Code - 170 Леко по-сладък но също се усещат цитруси в него  Peace

# 441
  • Стара Загора
Влизам да дам отчет днес какво пробвах.

Да кажа първо на allforone за Мадмоазелата ЕДП. Не пръсках паралелно с Еликсира, а само Шанелчето. Доста по-силен и плътен е аромата му. Като ликьор от цитруси и цветя, а Ив Роше до него е като цветен букет. Това сравнение мога да направя. Трайността му също като ЕДТ е цял ден. Така че, ако има прилича, за моя нос и кожа, определено е с EDT. Peace

Минах през Елитис да видя от Кобрите какво има и са точно онези евтините. Доста леки ми се сториха.
http://prikachi.com/images/967/8581967x.jpg

До Трюфелите (редовната им цена тук е по-ниска, от тази в ДМ, там са около 13 лв) - форумския шоколадов любимец, зърнах и любимия Ocean Fun (Fabio Verso), за който ви споменах. Heart Eyes Ако нямах 100-тина флакона у дома, да го взема. Но и сякаш съм голяма вече за подобни аромати. Laughing

http://prikachi.com/images/973/8581973P.jpg
http://prikachi.com/images/980/8581980e.jpg

Тествах 2 аромата на Тезори. Виолата и този в златно. Японските ритуали също не са лоши.
И се връщам на сравнението между виолетките в Инсоленс и Аметиста на Лалик. Laughing Та който не ги долюбва в Герлена и беше открил прилика между двата парфюма, иска му се цветен и плътен "лилав" аромат от типа на Аметиста, да пробва Непалската виола. Страхотна е и тя. Трайност, наситеност.... пръснах около 13,30 и до момента все още се усещат.

http://prikachi.com/images/997/8581997x.jpg

Може и да сте коментирали тези имитации на Галерия, но нямам спомен. Като гледам са копирали Черната рокля, Валентина, Идилията и Лейди Милиън. Нямах къде да пръсна, за да направя връзка. Ще се радвам да споделите. bouquet

Скрит текст:

На прибиране минах през Лили и там вече имаше оригиналната "скъпа" Кобра.

http://prikachi.com/images/26/8582026A.jpg

Мислих си, че може да ми хареса, защото обичам някои от Отровите на Диор. Имам и обожавам Среднощната, много обичам и Hypnotic Poison, HP Eau sensualle, както и Чистата, но това чудо просто може да усмърти човек. Не знам на туй ли му викате карамфили, за мен е мор. По-зле е от мухозол. На стара баба мирише. ooooh! Главоболие получих. Пръснах около 3 следобяд, сега бива и усещам жасмин с тубероза, но все пак не бих носила. Stop Не знам околните как биха реагирали. Буквално кобра, която трови хората. Mr. Green
http://www.fragrantica.com/perfume/Christian-Dior/Poison-218.html тази Отрова не познавам, гледам че с нея сравняват, но и не искам да я пробвам вече. Ще взема да се гътна... Whistling

Пробвах само от капачка, че нямаше къде вече да пръсна Laughing и така коментираните Слънчогледи на Е. Арден със Зеления чай Exotic. Не са лоши. Слънчогледите ми харесаха повече. Напомниха ми на Жадор не знам защо. Бяха подарили на майка ми имитация на Suddenly, която сякаш копираше Жадора. Брат й я донесе от Египет, но така и тук не съм срещала.

Последна редакция: пн, 18 яну 2016, 19:10 от iv4enceto_91

# 442
  • Бургас
KDS,естетвено,че ще пиша само да дойдат и да ги опозная хубавичко. HugИвче,умрях от смях докато те четях Mr. GreenКобрата е ужас,ужасен,и аз я пробвах отровите Диорски ми се видяха като водички пред това. LaughingКарамфили и тубероза това ми е парфюмния ад... ooooh!Не ме интересува кой ква класика бил/по нечий думи из форумите/,не ги понасям при никакви условия.Поръчах и един куп проби,ще има да опознавам на воля. Heart Eyes

# 443
Точно едно към едно е "Кобра" с "Пойзън".

"Аметист" не прилича изобщо на "Инсоленс". По-скоро на "Диор Адикт О Фреш": и в двете има касис и то осезаемо. В "Аметист" има и много хубава ягода - изобщо е плодов парфюм за мен. "Инсоленс" е горска виолетка, много, много силна и шлейфова.

# 444
  • Стара Загора
Точно едно към едно е "Кобра" с "Пойзън".

"Аметист" не прилича изобщо на "Инсоленс". По-скоро на "Диор Адикт О Фреш": и в двете има касис и то осезаемо. В "Аметист" има и много хубава ягода - изобщо е плодов парфюм за мен. "Инсоленс" е горска виолетка, много, много силна и шлейфова.

Аз това го казах преди няколко дни, но на някои хора им се струваха близки по някакъв начин. Laughing
Та идеята беше да препоръчам аромат, подобен на Аметиста. Wink

# 445
Днес минах през една парфюмерия и тествах  всичко друго, но не и кобрата ooooh! Като излизам пак задължително ще я тествам, както си падам по отрови Mr. Green
Парфюмите на Tessori  са много дълготрайни и аз много ги уважавам. Имам  Непалската Теменужка, Китайската Орхидея, Египетския, Лотуса и мъничко останало на дъното от Драконовото цвете ама си го кътам Grinning Всичките са много наситени и доста шлейфови. Пробвала съм новия Royal Oud,  но нещо не ми хареса- много странно сладникав ми се видя.  Също Ветивъра с Кашмир не е лош, макар че малко бие към унисекс.
Тествах също B.U Candy Love който май е имитация на Prada Candy, ама ми дойде прекалено бонбонест. И умрях от яд понеже фиксирах Синята Лейди и много исках да я пробвам, ама тестерчето беше сухо като пустиня и нямаше и капка за пробване   smile3518  Вместо него забърсах един Роксански Адикт в 50ml  вариант и правих паралелен тест с муудчето- разлика няма в аромата. За сметка на това Тренди варианта му е ужасно спиртосан!

P.S Забравих да спомена, че евтината кобра е на марката Shirley May. Имала съм тяхни парфюми преди години и имат хубави аромати, но са адски нетрайни. ooooh!

# 446
  • Стара Загора
Китайската Орхидея и Лотоса са ми любимци и на мен. Майка ми веднага я хващах на тясно като ми ги крадеше. Вкъщи мирише часове след нея. Mr. Green Имах и душ гелчета, сапун с Орхидея и крем с Лотос. Великолепни продукти. Heart Eyes
Ветивера с Кашмир го харесам много. Точно за унисекс го намирам и аз. Приятелка си го взе лятото, като се влюбих в него. Аз се удържах предвид наличностите тогава, но тя има малко и го прибра. Laughing
От Драконовия съм казвала, душ гелчето имах и беше фантастично. Heart Eyes

Този приятелка го изхвърли пред мен пълен в коша и веднага го грабнах. Казах й, че е луда. Laughing Мъжки е мисля, но според мен отново може да мине за унисекс. Никак не е лош и той.
http://www.fragrantica.com/perfume/Tesori-d-Oriente/Africa-7558.html

Аз Уда го харесах, сладникав е наистина, дай му още един шанс. Flutter Flutter

P.S Забравих да спомена, че евтината кобра е на марката Shirley May. Имала съм тяхни парфюми преди години и имат хубави аромати, но са адски нетрайни. ooooh!

Peace Тяхна е да, 2 имат всъщност. И аз видях, че са на Шърли. На снимката горе мисля се вижда. Имала съм нещо от тях преди, но хич не го одобрих. На евтино ми биеше.

# 447
  • Бургас
Прилика между Инсоленс и Аметиста-това със сигурност го бях чела в парфюмната тема,не помня коя парфюмна фея го беше писала обаче,даже си бях записала за тази прилика...Не обвинявам никого,всеки има различен нос,на нея може да и и прилича,просто аз не се влияя от чужди думи,сега като дойде Аметиста ще видя...и ще пиша моето мнение.Не мога да давам оценки за аромат,който все още не познавам. Peace

# 448
iv4enceto_91 Приятелката ти откъде се е сдобила с Африката?  Shocked Никъде не съм я виждала по  у нас и мислех , че не се внася.

# 449
  • Стара Загора
iv4enceto_91 Приятелката ти откъде се е сдобила с Африката?  Shocked Никъде не съм я виждала по  у нас и мислех , че не се внася.

Не знам, някой й го беше подарил. Тя не си пада по парфюмите на марката и вероятно затова не го хареса. Аз го оставих на баща ми, защото имам много и няма да му дойде реда, но определено е добър според мен.

Прилика между Инсоленс и Аметиста-това със сигурност го бях чела в парфюмната тема,не помня коя парфюмна фея го беше писала обаче,даже си бях записала за тази прилика...Не обвинявам никого,всеки има различен нос,на нея може да и и прилича,просто аз не се влияя от чужди думи,сега като дойде Аметиста ще видя...и ще пиша моето мнение.Не мога да давам оценки за аромат,който все още не познавам. Peace

А, ти пък. Всеки има различни възприятия, а и на кожата на двама душа, един парфюм може да се развие и да ухае коренно различно. Hug

Общи условия

Активация на акаунт