Сполучливи имитации на маркови парфюми - 12

• 109 584
  • 739
  •   1
Отговори
# 570
момичета, някой да знае добри имитации на следните парфюми?

Lou Lou Cacharel- видях в един турски списък на sansiro  но не знам дали у нас се внася

She Wood by Dsquared

Lalique Lalique- този адски много ми напомня на друг парфюм но не мога да се сетя кой и полудявам #Crazy

Мисля че ги няма изимитирани.

Лу Лу на Кашарел и аз много го харесвам.

# 571
Момичета от Бургас, видях, че до края на февруари всички парфюми на Баргело при Вас ще са по 17лв.

# 572
Момичета от Бургас, видях, че до края на февруари всички парфюми на Баргело при Вас ще са по 17лв.
А къде има Баргело в Бургас?

# 573
# 574
Преди малко пристигнаха двете парфюмчета на Лорис- Samsara и Amber Elexir и сега ги тествам, но на първо четене не съм очарована. Sad

Samsara-та доста ми сладнее. Не знам как е оригинала, но при таи имитация усещам основно иланг-иланг и малко ванилия. Няма подправки, няма сандалово дърво. Ще оставя шишето да отлежи няколко дни и пак ще я пробвам пак.

Amber Elexir- само съм го пробвала от каталозите на Орифлейм от онези ароматизирани странички, но ми се вижда доста слаб аромата. Липсва му плътност и трайност. Naughty
"Самсара" е с много сандалово дърво и аз го усещам  в "Лорис". Трайността е над 6 часа при мен, което си е ОК. Как ме бяха наплашили с тази "Самсара"само.... ooooh! Мислех, че никога няма дори да я доближа, а сега я намирам за нежна и със средна трайност... Mr. Green
"Амбър еликсир" пък е най - трайния аромат на света /според мен/. От къпане до къпане. Оригинала. Толкова е МОЩЕН, СМАЗВАЩ..../заради тази му мощ не понася на всеки/....А "Лорис" - варианта е 1:1 с оригинала - тествала съм го паралелно....
Направо е изумително колко различни са възприятията ни.... Thinking
И се сетих за Брайт Кристъл, която скоро каза, че не харесва карамфила в парфюмите /цитирам по памет/, но пък обича "Коко" на "Шанел"...А баш в него има толкова яко карамфил, че... Laughing Изобщо...възприятията ни са уникално нещо, убеждавам се за пореден път!  Peace

# 575
Възможно е при мен това възприятие да е само няколко дни Praynig Доста често ми се случва  като си купя даден парфюм да не го харесам и след време като го помириша да се влюбя Shocked Не знам как става тоя номер, но ми дава надежда Laughing
Също съм забелязала, че при наливните парфюми като ги оставя да постоят няколко дни в шкафа и първоначалната им спиртна нотка много намалява и при някои изчезва, а аромата става по плътен. Не знам внушавам ли си или наистина го има тоя феномен. Thinking

А Коко също съм си го заплюла от Лорис именно заради карамфила Laughing

# 576
  • Бургас
Солар,това наистина е много странно мразя карамфили, а харесвам" Коко"/но без да го нося/ CrazyНе харесвам и Теракотата на Герлен,точно заради карамфила.Просто за мен е необяснимо какво се случва.Друг пример е лакрицата,за която писа KDS-нея я има в Черната Рокля и в Лолита Лемпика,първия харесвам,втория ненавиждам...Днес съм с новата ми любов Аметиста на Лалик,това е уникален аромат,направо го обожавам.И пак сравнявах с Lanvin Jeanne Couture,та те са неразличими за мен,имат съвсем лека разлика във връхните нотки,ама много лека,после става един и същ аромат...Не проумявам кому са нужни два еднакви аромата/в случая тези двата и Бог знае още колко парфюми приличат на тях,но аз не ги познавам и по-добре,че се дразня много/ с различни имена,и защо нон стоп ни заливат с едни и същи аромати???

# 577
  • Бургас
Брайт, на мен Аметист на Лалик и Lanvin Jeanne Couture не са ми еднакви. Вярно, че са в една категория заради силните горски плодове, но се развиват различно. В Аметист усещам много повече неща.
А за Теракотата на Герлен - къде го видя този карамфил? Аз не усещам нищо такова.... newsm78
Солар, при мен Амбър Еликсир определено не е най-трайният парфюм на света. Трайността му е добра, както повечето неща на Лорис, но дотам.  Peace
И аз в различните дни усещам ароматите по съвсем различен начин, да не говорим за различните сезоните  Simple Smile
Днес пробвах отново Черния опиум в оригинал, тъй като го сравнявах с новата Отрова на Диор. За пореден път мога да потвърдя, че версията на Баргело е много, много добра. И за пореден път да кажа, че ароматът на Роксан Passion не имитира Черния опиум.  Peace

# 578
  • Бургас
КДС,за мен са еднакви в момента съм напръскана с Аметиста,на китката съм с другия,нямаааа разлика за мен.Една от консултантките каза,че има карамфил/и двете предположихме,че точно той ме дразни/ в Теракотата,аз не виждам в пирамидата,но имай предвид,че тея пирамиди мн.често лъжат абсолтно подвеждащи са.Никой от брандовете няма да тръгне да си предоставя на ляво и надясно... PeaceАз пак душнах вчера тоя на Роксан, не имитира Живота за мен,по-близък ми е до Черния Опиум/имам го в оригинал/ и до Нощния Трезор на Ланком,даже по-скоро до втория.Интересно ми е мнението ти за новата отрова на Диор.

# 579
Момичета, подариха ми от малките тестерчета на Рефан на новите им аромати. Скоро ще получа и други.
Сега ще Ви споделя отзивите си за първите.

Вече като се прибера и веднага си взимам душ и си слагам по едно тестерче и тъй като си лягам късно, го засичам добре. Simple Smile

Имайте предвид, че като коментирам трайността, тестерчетата са без капки, които значи, че тези които така ми се струват трайни, при двойно количество капки ще са два пъти по-трайни.

336- JOUR d'HERMES GARDENIA- Ароматът много ми харесва. Усещам за себе си лека препратка към Jour d`Hermes Absolu Hermes, както и има нещо, което леко ми напомня за Neroli Portofino- T. Ford. Трайността е добра.

CHANCE AU VIVE- CHANEL- 338 И този аромат много ми харесва. Напомня ми на Рефанската версия на Chance-Chanel, но този аромат е много по-хубав. Има интересно развитие. Според мен може да мине за унисекс. Трайността е добра.

KENZO WILD FOR WOMEN-340 Не е лош ароматът, но ми напомня на редица други. Трайността не е забележителна. Развитие няма.

KENZO FLOWER IN THE AIR- 344 Ароматът не ми допадна. Избива една роза толкова силно, че почти нищо друго не мога да различа от нея. Трайността е умерена. Развитие почти няма.

JARDEN PRECIEUX- GIVENCHY- 339. Очаквах да е по-интересен, не е моят аромат. Трайността му е слаба. Има леко развитие.

Dhalia Divin EDT- Givenchy-337 Приятен женствен аромат, но в него няма нищо отличително напомня ми на много други подобни, но определено е приятен. Трайността му е добра.

DOLCE FLORAL DROBS- D&G- 342 Това е моят неочакван любимец!!! Преди година и половина Ви споделих колко ми харесва Рефанската версия нa първото Dolce. За мен това беше един женствен, стилен аромат, ненатрапващ се, но в същото време правещ впечатление. Аромат, който е подходящ за различни поводи...Но трайността на Рефанската версия беше много слаба.

Сегашното Dolce Floral Drobs ме изненада повече от приятно. Запазена е идеята на първия, но е доразвита в много по-хубава насока. Сега първото е по-богат и интересен, но в същото време е запазил усещането си за женственост. Трайността му дори от тестерчето беше много добра, около 4 часа се усещаше отчетливо и след това още два часа се усещаше по-леко. Търпи леко интересно развитие, по време на което леко се изостря.

Горещо препоръчвам на всички, които търсят и ни питат тук за хубав по-лек парфюм. Simple Smile

П.С. Не познавам оригиналите на нито един от парфюмите, за които съм писала, за това не съм споменавала дали имат прилика с оригиналите.

# 580
Здравейте! Искам да попитам дали знаете добър аромат на бял мускус. В момента търся, но нищо не ми допада. Имам спомени от детството за хубавия му кремообразен аромат, но сега не съм виждала такива мускуси по магазините. Имам мускуса на Тезори д'Ориенте - доста е остър и метален. Трябва ми нещо меко и кремообразно - напр. бял мускус с бели цветя, гардения, жасмин, такива неща. Случайно да сте пробвали нещо подобно? Къде може да се намери?

Имам и втори въпрос - понеже има много имитации на The One на Dolce&Gabbana, а тук нямате списък с тези на Cote d'Azur, ме интересува дали тя става, ако я познавате? Близка ли е до оригинала?
Скрит текст:

# 581
Ако не се лъжа The Body Shop  предлагат парфюм именно с бял мускус и бели цветя.
http://www.fragrantica.com/perfume/The-Body-Shop/White-Musk-2432.html

Zag Zodiac  пък предлагат негова имитация под номер 022WM Peace

# 582
Аз да докладвам-от 08 02 в Лидл пускат Syddenly Diamonds за 11.99лв. Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 583
  • Deutschland
На Boss Orange ли беше имитация този Лидълския?

# 584
Да,аз го имам от предния път когато го пуснаха и съм страшно доволна. Simple Smile Simple Smile Simple SmileМоже би ще си взема пак,първия го изпръсках за нула време. Joy

Общи условия

Активация на акаунт