Фермата- сезон 1, тема 6

• 58 706
  • 894
  •   1
Отговори
# 360
Определено Райно не е лидер, но като цяло такива като него са повечето хора на този свят. Лидерите  са по-малко, но без качествена работна ръка колкото и да се пънат нищо няма да постигнат.
А и тук доколкото разбрах собственика на фермата им дава задачите и казва какво иска да се направи във фермата, не са ги оставили на самотек.

# 361
miss_sesilly
На Жоро ли се довери? Който пред Симо категорично даде мъжка дума да гласува за него? Много му тежи димата на този човек няма що.А и Андрей не каза че единствено и само от думите на Дони имат информация за уговорките.Може да се носят и други слухове и някой от другите да е намекнал нещо.Но няма как да се докаже защото е дума срещу дума.

Изобщо и на Варсамов не съм се доверила,но той поне показа че има и друг начин да покажеш за кого ще гласуваш,а не да обвиняваш някой без доказателство,и толкова гола злоба да ти се излива от устата.
Пак казвам,как видиш ли ,само Дони си призна че оня и е предлагал пари и я е тормозил по телефона денонощно newsm78   Много странно.

# 362
И сега какво излезе? Тоя "аблъчвал", оня "аблъчвал", а накрая се оказва, че най-много аблъчвал не друг, а точно "Мышо ми". Язък, че три месеца ни чете морал лудата кокошка от Ленинград. Накрая се изкъка на метеното.

Защо се доверяваш на думите на Дони?Жоро каза че са приятели с Мишо и затова ще гласува за Алла,а оная бялата кокошка какви ли не сценарии измисли.
Според мен Алла няма да е много ОК с мъжа си , ако разбере че това е истина,АКО Е истина изобщо.
Той човека какъв рев изрева,че не го интересувала награда и победа,само Алла да си е в къщи...а те го изкараха най-черния.

Точно 68 пъти й повтори, че я иска задължително на финал и като победител. Явно си проспала гостуването му при нея  Wink
И да, в този случай вярвам на Дони, защото го видяхме какво представлява като беше във фермата. Точно тип "амбициозен селянин"(без да искам да обиждам селяните), за който победата е на всяка цена.
А и ако не повярвам на Дони, която на всичко отгоре многократно е казвала, че харесва Альона, то тогава трябва да повярвам на чистосърдечната любов и благородство, които лъхат от кликата на фризьорката и Мекия. А това няма как да стане. Изпитвам органична неприязън към такъв тип хора и само физиономиите им са достатътчни, за да създадат у мен дискомфорт в стомашно-чревния тракт.

# 363
Определено Райно не е лидер, но като цяло такива като него са повечето хора на този свят. Лидерите  са по-малко, но без качествена работна ръка колкото и да се пънат нищо няма да постигнат.
А и тук доколкото разбрах собственика на фермата им дава задачите и казва какво иска да се направи във фермата, не са ги оставили на самотек.
Райно винаги е бил заден фон - с нищо не интересен работлив човечец, с каквито е пълен света. Тогава ми обяснете, защо той трябва да получи наградата? Защо той ще е достойния  newsm78
Това е човек, който цял живот си е останал на ниво "баба така ме научи" - не похвана нищо ново!
Бай Г. дава задачите, но фермера на седмицата трябва да ги организира!!! Аз не видях нищо "блестящо" във фермерстването на Райно, както и в ратайстването му! От Райно не видях да се е включил активно във всички задачи. Вече казах, че съм фен на Майора - ами сравни двамата и като ратаи, и като фермери - кой се справи по-добре? Когато им се даде задача да плетат чорапи, Райно да не би да направи усилие да започне? Когато трябваше да пеят - ами Райно се отказа и реши, че след като може да свири, що да пее..., играта при реката - отговора му беше - "еми...мен кръста ме боли"...Защо Рая и Нора болни се търкаляха в гнусната кал, а не казаха - "ами ние сме болни"..., защо Ала, която показа, че трябва със закон да й се забрани да пее пя? Райно тихичко се скатава и оправдава, когато нещо не му изнася, но после започва да мърмори под сурдинка, как само той работи, а другите лежкунят! На пазара също се видя - стои като гашник от страни и глуповато се усмихва, докато Симо и Ала направиха алъш-вериша. Иначе мазничко се оправда "аз за търговец не ставам"...Ами то оправданието е като з@дника - всеки го има...То като се дръпне чертата, май Райно в половината задачи не се е включвал.....
Ако целта е да се избере послушния работник - ми то Райно пак не е изпълнил всичко...
Ако трябва обаче да се избира Фермер, което означава да организираш, изработваш и пласираш продукцията на фермата - Райно изобщо не става.....То за това и по селата работници много, ама фермери няма....

Последна редакция: ср, 16 дек 2015, 15:13 от Ladybird_

# 364
Няма как да коментирам Майора, защото той не е в четворката  Peace
Изказвам мнение за останалите тук. Нора изобщо няма какво да я коментираме, Алла също не ми се струва подходяща.
Ако трябва да избирам между Симо и Райно, предпочитам Райно, това е, все ми е едно колко спортен дух има Симо, не ми е чистоплътен - душевно  Confused
Не мисля, че целта на предаването е да се види кой може да организира ферма, която да изкарва пари, да има нужда от допълнителни работници, да се организира някакво производство, а как сам да си оправиш двора, да ставаш рано да се грижиш за животните, да направиш къщата си приятна за живеене.

# 365
  • Другата България
Мери, коя е обяснявала, че работят много, Нора ли? Laughing
През целия формат Нора ронеше крокодилски да обяснява колко се гърбела и скапвала от работа, наред с постоянното им въргаляне по леглата, което даваха....а снощи Рая си каза, че двете с Нора не са се пребили чак толкова от работа, направо са си се скатавали отвреме навреме. Mr. Green И флегмата само се изсмя изкуствено..... Tired Outta Joint Outta Joint явно не ѝ стана приятно.
За снощното видяно мнението ми е толкова противоречиво, и пъстро, и многопластово, че за първи път ми е наистина трудно да обхвана всичко в един пост. Laughing
Скрит текст:
На първо четене наистина съм отвратена от абсолютно всички, защото като че ли нямаше човек, който да не влезе в някаква договорка и схема, шушукане и конспирация, сметки и планове. Губи ми се, но като че ли не видях Мара да шушука, може и да съм го пропуснала. Но колкото и да не ми се иска да призная, Мара наистина не предаде приятелката си, нещо, което "приятелката" направи почти веднага след нейното излизане и нещо, което и по - скоро от което вече мисля руското недоразумение се срамува тотално. Защото то е толкова неориентирано, толкова не можещо да прецени кога и пред кого какво да каже, толкова първично, че чак е тъжно...докато бяха двата с Нора жени вътре се беше залепила за нея и "Мура това, Мура онова", плюеше Мара и фучеше как ще страни от нея и подобни. Не знам забелязахте ли, но в момента, в който Мара се върна и всички се върнаха, Альона започна да овиква Нора, да се кара с нея, да ѝ повишава тон.....много и типично ГСП /груба селска проява/. Това в никакъв случай не е човек, на когото може да се разчита. И затова и вчера Андрей я подкачи, но онази се измъкна, че не искала да говори за това....е как ще искаш, нали вместо да убедиш хората, ще ги разочароваш, не, че не е дадено по ТВ и видяно също там от който е искал. И ако Мара не го е видяла до снощи, за финала ще го е видяла, а там вече разбрахме отново ще зависи и от тях кой какво....
За Симеон не ме е яд, наистина беше ясно, че това му е важно и това е цел, към която се стреми, всеки е преценил как и какво да прави и да покаже. Грозно беше, и пошло как обикаляше наистина от човек на човек и ги агитираше да го подкрепят, а после, след като вече беше избран се изтъпани минути след показаното и изрече "Никого не съм карал и агитирал..." или нещо подобно. Shocked Ей така най - много се дразня, когато ни вземат нас зрителите за мезе за ракията. Затова и смятам, че зрителите няма да го подкрепят, защото не играе чисто, няма феърплей, а той е спортист, трябва да е наясно как се прави.
Снощи по едно време ми стана жал за Райно. Многократно дадоха физиономията му на уплашено дете, провинило се с нещо и чакащо всеки момент наказание. Този човек наистина е много странен, той до последно като че ли не разбираше какво се случва, имам чувството, че беше готов да стане и да хукне всеки момент към обора, на най - сигурното за него място, при най - верните му приятели, които не го предадоха, единствени...изобщо не си беше на мястото на тази маса с тези хора. Постъпката на Мустафа ще видим довечера колко е била правилна, но това два пъти да се наруши нещо съвсем умишлено при изрична молба да не се прави, и то само от него ми затвърди изцяло негативното мнение за този турски елемент. И през цялото време, след укорителните думи на Андрей от лъскавата му физиономия не слезе мазната му усмивка - нагла и безпардонна. Какво демонстрираше - "аз съм велик, аз съм този, за когото правилата не важат, мога да правя каквото си поискам и никой не може да ми каже какво, кога и как....", това ли? След три месеца проповядване на морал, смирение и споменаване по  - найсе пъти на ден името на Всевишния? Много, ама много идентично, да не кажа съвпадащо до болка поведение и държание  с членовете на една политическа партия, от която уж се е отрекъл, и поредното потвърждение, че бивши политици няма.
Другото ми, тоест голямото ми разочарование - Веско. Е от него не го очаквах. Каквото и да кажа, ще е малко. Не очаквах да поддаде на манипулация, не очаквах да повярва на Варсамов, не очаквах да изглупее до толкова, че да не послуша собственото си "аз", сливайки се с тълпата.....или желанието му да се хареса и да бъде приет е толкова силно, че надделя над здравия разум? Слагам факторът възраст, слагам факторът омраза към женската част, но чак до толкова, че да сринеш за две минути нещо, което уж гради два месеца? Много, много глупава постъпка.
И на последно място Варсамов - ходи цял ден от стая в стая, от участник при участник, от завера в завера, агитираше и пресмяташе между две псувни колко човека са нужни, за да е Симеон първия финалист, обеща и на самия Симеон.....и накрая гласува за Альона. Laughing Sunglasses Никой не може да ме убеди, че тук няма наистина обещани пари от Мишо на затворника.

Ето http://www.front.bg/bulgaria/society/kampanijata-na-front-bg-pom … -na-sina-na-mitko и обещаното от Карбовски и Патрашкова.

Последна редакция: ср, 16 дек 2015, 15:31 от Merri_An

# 366
Не мисля, че целта на предаването е да се види кой може да организира ферма, която да изкарва пари, да има нужда от допълнителни работници, да се организира някакво производство, а как сам да си оправиш двора, да ставаш рано да се грижиш за животните, да направиш къщата си приятна за живеене.
Напротив - всеки знае как да си оправи двора/къщата, как да се грижи за животните си/пък било то и само едно куче/. Ако искаш да имаш ферма, то тази ферма трябва да ти носи и пари - дори и преди 100 години парите са били в обръщение.
Всеки един човек, живеещ на село си гледа двора, къщата и животните от личното стопанство, като трябва и да ходи на работа за пари, след като не е успял да си организира ферма, която да го издържа.
За ставането рано, за да си гледаш животните, пък изобщо не съм съгласна. Животните не се гледат и хранят по часовник...То и за това се казва "да станеш по изгрев слънце" и то, не защото трябва да нахраниш животните по тъмно....Животните се хранят "по светло" сутрин и вечер. Трябва да си малоумен, за да станеш в 4 часа и в 4,30 да храниш животни... Предполагам всеки си има домашен любимец, и едва ли кучето му или рибите му например, ще са супер нещастни, ако се нахранят 1 час по-късно....
За схемите и интригите - ами нормално е - ще има избори и гласуване  hahaha

# 367
  • постоянно
животните се извейдат рано на паша през  топлите месеци. Когато  не се пускат на паша се хранят рано - малките деца да не би да ги храним като се наспим ? Същата работа и с прасенцата и теленцата - все едно ги кърмиш  Mr. Green

# 368
Идеята не Фермата е да възстановят една западнала ферма, нищо общо няма с носене на пари, та те тъкмо я оправиха и си заминават, дали ще носи пари, зависи от който ще я ползва след това, ако въобще. Това е един "декор" в общи линии, не е много ясно какво ще стане после.
Между това да гледаш едно куче и това да обслужваш 40 добитъци от всякакъв калибър, има голяма разлика, не е само храненето, животните трябва да се издоят, а когато се прави ръчно, не става за 5 минути.
Освен това, след като се оправят животните, имат първобитно готвене, миене и т.н. Ако станат към 10-11 часа, няма да им стигне светлата част от деня. Като си представя, че няма течаща топла вода и... съм дотам с романтиката на миналото.

# 369
Ааа, не е точно така. Не знам колко си близо до селото, но нашите живеят на село  и имам поглед и върху такива, които си поддържат и гледат дворовете, така и такива, в чийто да е те е гнус да стъпиш. А за ставането рано - не знам коя крава ще те чака да я издоиш в 9 ч. А то не е само това Peace
А за печеленето на пари от ферма - не е лесна работа. Пак от лични наблюдения върху фермата на зет ми и на братовчеда на мъжа ми, които гледат крави. Не са забогатели още, но пък са си отработили и са си отставали рано  Rolling Eyes

Последна редакция: ср, 16 дек 2015, 16:13 от Джинa

# 370
  • Другата България

Всеки един човек, живеещ на село си гледа двора, къщата и животните от личното стопанство, като трябва и да ходи на работа за пари, след като не е успял да си организира ферма, която да го издържа.
За ставането рано, за да си гледаш животните, пък изобщо не съм съгласна. Животните не се гледат и хранят по часовник...То и за това се казва "да станеш по изгрев слънце" и то, не защото трябва да нахраниш животните по тъмно....Животните се хранят "по светло" сутрин и вечер. Трябва да си малоумен, за да станеш в 4 часа и в 4,30 да храниш животни... Предполагам всеки си има домашен любимец, и едва ли кучето му или рибите му например, ще са супер нещастни, ако се нахранят 1 час по-късно....

Ти реален допир със село имала ли си или мнението ти е от ТВ и пресата?
Добронамерено питам.

# 371

Добронамерено питам.

Много точно  Joy Joy

Преди години имаше тамогчи - и то искаше под час грижи  Laughing

# 372

Добронамерено питам.

Много точно  Joy Joy

Преди години имаше тамогчи - и то искаше под час грижи  Laughing

Тук не става въпрос за грижи по часовник,става въпрос че ранното събуждане е единствено с цел  за да ти стигне деня ,за да можеш да си свършиш работата.Защото в една фермерска къща са същия брой животните,обаче работниците не са 20,а са двама или трима.Поне така беше на село при баба и дядо  Heart Eyes Ставане по тъмно,точно около 4:30 ч. и отдъхване вече към 14ч. за обедна  почивка.

# 373
Да - имам съвсем реален опит - и в Бг живеех на село и сега извън Бг живея пак на село. Ставането рано не е свързано с гледането на животните - те се гледат целогодишно. Зимата не се става рано, защото другата работа/сезонната/ е по-малко, а и съмва по-късно. Лятото се става рано, защото деня започва по-рано и има много за копане, сеене, прибиране. Грижата за животните е постоянна. Факт е, че каквато и работа, ако я захванеш по обяд, то няма да ти стигне времето...
Пък мърлячи има и в града, и в селото - то има и апартаменти, дето животни няма, и пак те е гнус да стъпиш.....
Само не обяснявайте, че животните се хранят по тъмно...

# 374
Скрит текст:
Напротив - всеки знае как да си оправи двора/къщата, как да се грижи за животните си/пък било то и само едно куче/. Ако искаш да имаш ферма, то тази ферма трябва да ти носи и пари - дори и преди 100 години парите са били в обръщение.
За схемите и интригите - ами нормално е - ще има избори и гласуване  hahaha

Тук си в грешка.  Peace Имам поглед от близо и да ти кажа, че животните не чакат хората да се наспят. Става се рано, доят се и се изкарват на паша (на село хората ги карат до определено място, където се събират всички животни и овчаря/краваря ги води на паша). Като имаш животни, те са ти първата грижа, после мислиш за себе си.
Имам домашен любимец (куче), което е часовник - иска разходка в точно определено време и  става нетърпелив ако закъснея. Peace

Общи условия

Активация на акаунт