Получих Коледния си подарък вече, във мен живее мъничко човече! Тема6

• 33 088
  • 743
  •   1
Отговори
# 180
Крина, кръвното ти е от ниско до нормално. Ако по принцип си с ниско кръвно 90/60 ще ти е ок (аз съм с такова през цялото време) и не би трябвало да усещаш световъртеж, особенно пък като си лягаш. Защо не питаш АГ-то при следващата Ви среща, или ЛЛ? Може да е някакъв друг дефицит, някъде по назад момичетата говореха, че и при нисък хемоглобин май се получават подобни усещания. newsm78

# 181
Добро ви утро,момичета!

Карина на мен често ми се случва да съм с кръвно 90/60,по-често ми е сънливо и отмаляло,но не съм имала световъртежи слава богу.

amairani щом става дума за деца e разбираемо по-трудно да се разделиш с тях,но дано все пак много скоро да ти намерят заместник,защото наистина сега си по-важната ти. Hug

diet_mountain_dew ще чакаме отчет от прегледа и дано узнаете пола.А що се отнася до кръвното възможно е да играе...дали по-ниско или по-високо,но играе.

# 182
 karina31 аз по принцип съм с кръвно 60/90 70/100 и не ми прави проблем. Обаче сега при едното мерене сестрата ми го изкара 70/90 и може и граници да събирам. Аз реших утре да си пусна един хемоглобин и да си ида с резултатите при доктора. Ако е от него направо да си почвам желязото, а ако не ще го мислим.

# 183
Не бих пила желязо без да го изследвам, по-добре пусни и двете  Naughty

# 184
Добър ден и от мен!
В 18 седмица съм и от няколко дни, даже седмица, усещам нещо подобно на убождане под пъпа, понякога в дясно, понякога в ляво. Мигновено е и веднага се присвивам. Бях на преглед онзи ден, доктора ми каза че било от червата. Но нямам нито проблем с перисталтиката Simple Smile за сега, нито пък имам "хуркане" на червата. Много ме стряскат тези боцкания..определено се случват когато съм изправена! Някакви предположения да имате що е това?  newsm78

# 185
Момичета, ако имате съмнения за високо кръвно, по-добре си вземете един апарат за кръвно и го следете, защото високото кръвно при бременност е опасно. Ниското не е приятно, но не е чак такъв проблем, но високото може да доведе до усложнения, особено към края на бременността и е хубаво да си го следите.

# 186
amini тя може би има в предвид,че ако е отхеоглобина не на своя глава да приема желязо,а доктора да й го изписва и да го започва.Едва ли някой на своя глава би го пил,а и каквото друго да е. Peace

Sar@ според мен това не е нищо серизно.И аз понякога имам такива пробождания и щом и док ти е казал,че няма нищо страшно.предполагам,ако имаше щеше да ти предпише нещо.

За високото кръвно съм много съгласна.Добре е,ако има съмнения наистина да се следи,защото не си е никак шега работа. Naughty

# 187
АААА нямам никакво намерение да пия каквото и да било на моя глава. Знам че не винаги нисък хемоглобин идва от ниско ниво на желязо. Но при мен е доказано, че е от там - не ми е за първи път за съжаление  Sad И въпреки не бих пила нищо без консултация с лекар. Най-много ако видя, че е нисък да си взема една-две връзки магданоз да си хрупам до вторник. Доказано помага.

# 188
  • На остров
Тази сутрин мина и нашият преглед или ФМ, както се казва. Всичко е наред, бебето си има от всичко, където трябва. Размерите са около 20 см и 200 гр, отговаря си точно на седмиците. Въобще много сме доовлни, за пръв път виждам така подробно органите на бебе отвътре. Едно време са ме гледали уж на ехограф, ама без такива неща.  Шийката ми е 3 см и окоплодните води са ок, казаха да се наслаждаваме само  Heart Eyes .

За кръвното и аз съм с ниско, ако се храня редовно нямам проблем. Вместо да се дават много пари за изследвания и аз мисля, като Карелия по добре да се купи апарат за кръвно и да се следи това.

# 189
Две в едно, браво за хубавите резултати!
Момичета, благодаря ви за подкрепата. Чак на 05.01 съм на преглед. Тогава ще кажа за проблема и тогава щели да ми пускат изследвания. Ще се види колко е хемоглобина. Този световъртеж е само като съм в легнало положение и като се завъртам.Преди 2 год. пак ми се беше случило това за около месец, но тогава не бях бременна.

# 190
Две в едно, браво за хубавите резултати!
Момичета, благодаря ви за подкрепата. Чак на 05.01 съм на преглед. Тогава ще кажа за проблема и тогава щели да ми пускат изследвания. Ще се види колко е хемоглобина. Този световъртеж е само като съм в легнало положение и като се завъртам.Преди 2 год. пак ми се беше случило това за около месец, но тогава не бях бременна.

това може да е от вестибуларния апрат

# 191
  • София
Здравейте!
До сега само ви четях, сега вече ще разкажа малко за себе си.
Днес ми беше първата ФМ, исках да мине и да съм сигурна че до тук всичко е наред преди да се включа.
На 34 г. съм от София. Това ми е четвърта бременност след три неуспешни- първа - мисед , втора - спонтанен аборт в 6 ти месец, трета - пак мисед. С втората бременност изкарах токсоплазмоза, възможно е тя да е причина за случилото се, но лекарите така и не потвърдиха. Чистих се от нея  близо година и половина. Имам проблем и с вестибуларния апарат( мениеров синдром).
До тук тази бременност върви добре, често усещам тежест ниско долу, от време на време леко пробождане и опъване, пия диаспорал, все още фолиева киселина и хапчета за понижаване на TSH, който в момента ми е малко висок - 3,68. Витамини все още не пия, не знам какво да си купя, лекарката ми каза сама да си избера. newsm78 За сметка на това пък ям плодове и зеленчуци в големи количества.
От всички бременности до тук се научих да се вслушвам във всяка най-малка промяна в тялото си, във всяка болежка и неразположение. Четох много, пазя се в някои отношения до степен на параноя, но гаранция за успех не смея да търся поне до седмия месец.
Пропуснах- термин - 24.05. момченце.

# 192
Здравей, sabah. Радваме се, че сподели историята си с нас. Надявам се с тази бременност всичко да е наред. Можеш ли да кажеш за тази токсоплазмоза повече. Знаеш ли как си се заразила например. Имаш ли котка у вас и т.н.
Ти следиш ли ни и във фейсбук. Там сме много активни Simple Smile
Пожелавам ти всичко да е наред и ни информирай от време на време Simple Smile

# 193
  • София
Здравей, sabah. Радваме се, че сподели историята си с нас. Надявам се с тази бременност всичко да е наред. Можеш ли да кажеш за тази токсоплазмоза повече. Знаеш ли как си се заразила например. Имаш ли котка у вас и т.н.
Ти следиш ли ни и във фейсбук. Там сме много активни Simple Smile
Пожелавам ти всичко да е наред и ни информирай от време на време Simple Smile

Всъщност първоизточника на токсото се крие в почвата. Пренася се и чрез дребни гризачи и посредством тях преминава в котките. Ако домашна котка няма досег с външна среда, сурово месо и гризачи няма как да се зарази. А и заразяването от котка е доста по-трудно. Другата причина за заразата, по-вероятна е от неизмити добре нископлодни плодове и зеленчуци - такива, които имат досег с почвата. Източник на токсоплазмоза е и сурово/недопечено и т.н. месо. В моя случаи са налични всички фактори, които изброих - две изцяло домашни котки с перфектна хигиена и лошия навик да си бера от градината на село и ям директно. Както и суровоядството, не само на месо. Натрупаха се много уж безобидни грешки, които се оказаха фатални. По-късно имах срещи с други болни момичета, за да им дам лекарствата си(които не се продават в България) Някои от тях не бяха докосвали животно по време на бременността си, имаше и вегетарианка.
А във фейсбук не знам къде сте, как да ви намеря?

# 194
Sabah, изпрати ми фейсбука си на лично и ще те добавим. Ние си имаме админ rosit@, може и на нея да и пишеш.

Иначе за токсоплазмозата питах, защото има много спекулации, че може да се заразиш от домашна котка. Та исках да чуя от човек, който е преминал през това. Благодаря ти за информацията.

И пак ще кажа дано всичко да е наред при теб с тази бременност и да се радваш на едно здраво бебе през май Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт