Получих Коледния си подарък вече, във мен живее мъничко човече! Тема6

• 33 089
  • 743
  •   1
Отговори
# 195
За съжаление много гинеколози не обръщат внимание на бременните какво е безопасно да се яде и повечето бременни са на мнение "от всичко по малко", а има неща които просто трябва да се избягват. Недопечено месо, сурово-сушени колбаси, месни деликатеси опаковани бог знае кога, недоизмити зеленчуци и плодове (всякакви салати в ресторантите, които не се знае как се мият) и т.н. и т.н.
Включително градинарстване без ръкавици и чистене на котешки тоалетни.

# 196
  • На остров
Sabah добре дошла  bouquet !

Gray съгласна съм с теб  Peace !

# 197
юху, момичета,ето ме! включвам се набързо само да ви се похваля  Heart Eyes момиче ще е! ще си имаме принцеса  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes много съм щастлива, всиччко е наред, прегледа мина доста набързо, че горкия доктор имаше 200 човека на главата,но  следващия път съм на скрийнинг на органи (така ли се казва?) и ще ми отдели повечко внимание и време  Hug добре дошли на новите мами, успех  bouquet
ох,всичко ми е розАвко и в панделки  Embarassed Heart Eyes

# 198
Здравейте!
Добре дошли на новоприсъединилите се и леко бременеене!

За токсоплазмозата съм чувала, че може да се заразиш от котка и то най-вече ако се забимаваш със смяната на тоалетната й, но като цяло знам, че чрез храна заразяването става най-лесно. Преди години сестра ми мина през две неуспешни бременности преди да я изследват и да установят, че е токсоплазмоза.
Тогава, обаче, изследваха и мъжът й и се оказа, че и той беше заразен, та й двамата минаха някакъв период на лечение. Не сме имали котка! Peace

# 199
diet_mountain_dew честити розови гащи.
На мен след аборта при първата ми бременност ми пуснаха изследване за токсоплазмоза и за мое щастие беше отрицателен. След това не съм си правила.
Днес явно имаше световно първенство по футбол в корема ми. С един участник. smile3532

# 200
Добре дошли на новите момичета! Нека всичко да е леко и успешно до края!

# 201
благодаря ви  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
включвам ви се малко напряко в разговора за токсоплазмозата,но на мен от 1вите изследвания на кръвта ми излезе, че съм карала, каквото и да значи това  newsm78 и лекарят тогава ми каза "пипала си някога някъде някоя котка и затова",но не спомена да е проблем, може би съм изградила имунитет или нещо такова,не знам...

# 202
  • София
Много благодаря, ivelina_ti2401! Дай Боже щастие за всички накрая!
diet_mountain_dew лекарят ти е подходил малко несериозно относно обясненията, но предвид това, че си я минала вече няма опасност. Изграждаш имунитет, точно така, и вече не е опасна за теб. Заразяване преди забременяването също не е опасно за плода. Казват, че признаците за токсоплазмоза са грипоподобни, както и изострена чувствителност и нервност, при мен нямаше други признаци освен нервност. Много голяма част от заразените дори не подозират, че са болни и се изчистват след време без лечение. А на котките са им нужни 14 дни за изчистване от паразита на токсоплазмозата!
Като цяло не се обръща внимание на това заболяване нито тук, нито в чужбина, но то понякога причинява сериозни увреждания на плода, аборти... Бухалче, напълно права си - основния риск е в храната.

# 203
Две в едно, и тук честито за хубавите новини  Hug Много съразмерно върви твоето бебче, преди 10 см - 100 грама, а сега 20 см. 200 грама, направо манекенка  Wink

diet_mountain_dew честита принцеска и на теб  Grinning

Добре дошли на всички нови момичета и да ни радват само с хубави новини  bouquet

Аз не съм пускала токсоплазмоза, но не мисля, че съм я карала, не съм имала кой знае какъв контакт с котки. За сметка на това имам безброй други изследвания  ooooh!

# 204
sabah, разказах го набързо Simple Smile просто ми обясни, че вече съм я карала и явно няма повод за притеснение. той и по начало е такъв - обръща внимание на неща,които наистина са важни и не задълбава в информация,която (освен да ме притесни), не носи нищо особено.
не ви изчетох целия разговор, момичета,сори, включих се само напряко, че ми изскочи спомена от 1вите прегледи  Embarassed
amini, аmairani, Бухалче,благодаря, таткото отсега се радва как ще я глези  Heart Eyes

# 205
Здравейте и от мен!
Добре дошли на новите мами, и честито за хубавите новини на миналите преглед!
Да се включа и аз, че ниското кръвно е неприятно, но не е опасно, дакато с високото трябва много да се внимава. Особено, както казаха преди мен, към края на бременността. Често това става и причина за секцио.
Някой, за да не се изложа пак Simple Smile беше казал, че пие минерална вода. Не зная дали някое АГ е казвало, но по време на бременност трябва да се избягва минералната вода и да се пие изворна или трапезна- изобщо, всякаква с НИСКО съдържание на Натрий. Както и трябва много да се внимава със солта- много често това е и причина за високо кръвно.

# 206
  • пловдив
Добро утро!😊За токсоплазмозата-през първата бременост ми пуснаха такова изследване в 7 месец и беше положително.Много се притисних и уплаших.Направихме 2 и се оказа,както ми обясни доктора че съм я изкарала и че докато съм жива ще показва положителен резултат.Това не значи че съм болна.Сега пак показа,но обясних на сегашният ми доктор и всичко е ОК.Искам да питам мамита с близнаци-усещаге ли бебетата,ритат ли,движат ли се?Аз не ги усещам още и малко ме притеснява това.Иначе на ФМ ги видях как се движат,лапат си ръчичките.....

# 207
  • На остров
Днес ми е много хубаво петъчно  Simple Smile .

Весел ден на всички пожелавам !

Последна редакция: пт, 18 дек 2015, 10:41 от Две в едно ;)

# 208
И на мен ми е много хубаво петъчно Simple Smile Празнично някак вече. В офиса ще си разменяме подаръци днес, утре имаме коледно парти, чакам близки гости за уикенда и ми е много хубаво. А преди малко една колежка се просълзи, като разбра, че чакам бебе, и ми стана много мило.

Добре дошли на всички нови момичета. Пожелавам здрави бебчета след няколко месеца Simple Smile

# 209
Аз нищо не усещам с близнаците и дори вече се притеснявам, но другата седмица съм на ФМ и се надявам да ме успокоят  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт