Получих Коледния си подарък вече, във мен живее мъничко човече! Тема6

• 32 803
  • 743
  •   1
Отговори
# 675
Аз случайно попаднах тук в бгмама на едни видео семинари за пренатална психология. Жената там разправяше че ако по време на бременността изпитваме страх безпокойство паника на детето се предава повече адреналин и състоянието бори се или бягай съответно то трупа повече мускули. Ако си спокойна и уравновесена бебето трупа повече мозъчни клетки и се развива по-добре интелектуално. А онзи ден преди да изляза за работа попаднах на едно руско предаване в което обясняваха че мислите на майката се предават на детето. Дадоха пример с един сериен убиец от миналото Чикатило - майка му се е опитвала няколко пъти да го убие още в утробата и е изпитвала омраза към него. Тъ той после убивал предимно жени и деца с доста зверства. И така като се замисля има нещо вярно и по моя опит, че децата почват да се програмират още в утробата. Така че момичета мислете позитивно. В тва клипчето тук даваха да затвориш очи да мислиш за нещо хубаво и така да предаваш емоциите на бебето. Не че на мен ми се получава всеки ден да избягвам да се нервирам особено с колата ама трябва да се стараем.

Аз ще се върна към психичното състояние на майката и бебето. Да ви кажа, сигуно знаете де, Чикатило е най-големия сериен убиец в света. Убивал жени и деца по особено жесток начин. Това, че майка му е искала да го убие още в утробата и го е мразила, не го знаех, но тя тая надали само тогава е била такава. Сигурно през целия си живот е била психопатка и след като го е родила пак е била и така му го е предала. Та гледайки позитивно на нещата все се надявам, че няма да родим серийни убийци само защото сме нервни и имаме лощи периоди през бременността. Аз знам и съм чела, че настроенията на майката се отразяват на характера и здравето на бебето, но все се надявам няколко нервни кризи да не се отразят така. Иначе, на мен това ми е мнооого болна тема. Аз продължавам да си имам проблеми със съня и през часовете, в които се опитвам да заспя, много се изнервям, плача, почвам да викам, понякога удрям и хвърлям каквото ми е наблизо, минават ми много лоши мисли за бебето, дали ще е добре, но като се наспа и минавам пък в другата крайност. Аз си бях постигнала вътрешен мир, но като забременях някак си го изгубих. Исках да съм една спокойна бременна, но засега не ми се получава много Sad

# 676
Да ви кажа честно, не знам до колко е вярно, но пък реших да разпитам майка ми за нейните 2 бременности, като за едната имам и лични наблюдения.
1. Докато е била бременна с мен, е била много спокойна. А тя по принцип си е супер спокоен човек.
Аз съм нервак по природа. От типа хора кибритлии- бързо паля и бързо ми минава.

2. Докато беше бремнна със сестра ми, аз бях в пубертета. Не съм била тежък пубер, ама пък тя си работи през цялото време. Работата й беше в доста изнервяща обстановка, та там и спокоен човек си е нервен и напрегнат през цялото време. В резултат имам една супер спокойна сестра, вече в пубертета, която е бетон. Ти й се караш, тя не вдява и е като стена. Като малка също беше много спокойно дете.

В заключение, всичко си зависи от темперамента на човека.
Но подкрепям мнението, че ако майката е спокойна и бебето е спокойно. Това след като сме родили малките вързопчета вече. Понеже малките душички много добре усещат хората.

# 677
Права си Natalkus. Аз си мисля, че ако нервите са в рамките на нормалното, смисъл както при майка ти с работата или нещо подобно, нещо с някакво основание да се изнервяш, тогава не би повлияло на бебето толкова много, нооо си мисля, че ако жената е психарка (каквато е била майката на Чикатило)...демек човек в много лоши мисли за самоубийство/убийство и подобни без причина, човек с диагноза, в депресия (в клниничния смисъл на думата), тогава е неизбежно да не повлияе на бебето. Иначе нервните кризи чат-пат са си в реда на нещата. И в този ред на мисли аз чета една книжчица сега и я използвам като наръчник за позитивно мислене  Simple Smile "Монахът, който продаде своето ферари" на Робин Шарма. Препоръвам я.
Хайде, мили дами, оставям ви, за да се наслаждавам на деня след 10 часа сън тази нощ Simple Smile

# 678
И аз мисля, че всяко дете се ражда със своя индивидуалност и тя едва ли зависи от душевните терзания на майката по време на бременност. С предишната бременност бях доста чувствителна, поревавах си, притеснявах се за всичко - дъщеря ми беше много поспаливо бебе, с много дълга жълтеница, без колики и в първите си 3 години сравнително спокойна. Сега е много чувствителна, сърди се за всяко нещо, обича да командва и да организира хората. Предполагам, че ще премине през още няколко подобни етапа, докато достигне до същинския си характер.
Както някой вече написа, след раждането обаче съм абсолютно убедена, че бебшоците усещат, кога майката е нервна. Не знам как го правят, но улавят вълните на нашите емоции Simple Smile

# 679
Според мен няма нищо общо емоционалното състояние на майката.Мога да ви споделя,че с първата бременност бях много емоционална,много нервна...абе все едно всеки ден ставах с дупето нагоре.Все се притеснявах за нещо,все страхове,нерви и в крайна сметка сина ми се сравнително спокойно бебе.Не сме имали безсънни нощи,нервни периоди...нито колики,нито зъби,нито каквото и да било усетих.

Но твърдението за след раждането бих го подкрепила,защото сега съдя пак по себе си.Когато съм нервна,избухлива,крещя за него и той става същия.Наистина и аз незнам как усещат като бебета,но усещат...като по-големи вече е ясно. Peace

# 680
Много усещат, аз имам не един пример, но най-смешен е един от офиса.
Миналата година дойде една от жените по майчинство с бебето да ни види. Имаме една много нервна и неприятна колежка, енергиен вампир. Гушна бебето (на 6-7м е била момата) и както се усмихваше и беше щастлива млакта слдурана, така изведнъж започна да плаче истерично и да протяга ръчички към майка си и да се извива като червейче.  Joy

Пък аз имам киселини от ябълките! Егати...

# 681
Не знам колко усещат, обаче моята кокона започваше да пищи като види човек със сини очи. Може да е най-милия и добронамерен човек няма и няма, писъци и рев до бога. Чак ми е ставало неудобно - мъжът, който има зеленчуков магазин до нас е със сини очи и човека се принуди като ни види да идваме да се излезе и да остави жена си да ни обслужва. ooooh!

# 682
Момичета, има една наука, казва се епигенетика...тя обеснява как околната среда (ака храна, въздух...и др.) могат да променят нашия геном с течение на времето и как нашия начин на живот, дори преди да забременеем, влияе на потомството ни. Също така обеснява и как майката може да повлия на бебето си още от утробата. Както трябва да внимаваме с някои храни, защото му влияят, така трябва да внимаваме и с емиционалното си състояние, защото емоциите са химия в телата ни, която химия отива и в техните тела. Ако на едно бебе в утробата му даваш 9 месеца само хормони на стреса, естествено, че ще е нервно...поне в началото. Това си е лично мое мнение, от скромните си няколко години химия, биохимия и подобни в университета съм си изградила това мнение.

Аз имам книга за епигенетиката, но е на английски, 500 страници и си е наука в чиста форма. В нея има и за бременността. Ако някой ден я прочета, ще ви кажа какво пише.

# 683
Според мен, с този пример за майката-психопатка и синът-сериен убиец, може би са си имали някаква диагноза. Някои психически заболявания си се предават по наследство. Иначе за нервите по време на бременност и това дали детето ще е спокойно, около мен имам всякакви примери. Спокойни майки през бременността с ревливи бебета след това, спокойни майки със спокойно бебета...и общо взето не установявам пряка връзка с нервите през бременността и неспокойствието на бебето в началните месеци. Със синът ми карах сравнително спокойна бременност и той беше спокоен в началото, ама сега си наваксва за трима Crazy В дългосрочен план не мога още да кажа какво предстои Simple Smile

За лекарствата за киселини, които съм споменала, не съм ги приемала на своя глава естествено. И за двете съм се консултирала с АГ.

# 684
То за характера на децата можем да съдим като поотраснат и се изградят като хора. Поне на мой личен пример майка ми с мен се е притеснявала за куп неща + разни странични проблеми е имала. Аз като малка бях спокойно дете но сега за всичко се филмирам и го преживявам вътрешно по няколко пъти. Със сестра ми майка ми и по мои наблюдения е била спокойна и сестра ми и в детството и сега си е много луда, но за нищо не се притеснява и от нищо не й пука. Въобще доста по оптимистичен човек е в сравнения с мен, така че вярвам до някъде че психичните вълни които са ни били пренасяни по време на бременност се отразяват в дългосрочен план.

# 685
Момичета, препоръчайте ми къде и при кого в София да идем на ехокардиография за бебчо. Вие правихте ли такъв тип изседване? При двете ФМ ни казаха, че сърцето е здраво и няма притеснения, но е добре да се направи за всеки случай. По принцип имам час във Фемина за 14-ти, но след предния път нещо не изгаряме от желание да се връщаме там. От друга страна казаха, че трябва да се направи до 24 г. с., а аз тази седмица завършвам 22 г. с. и нямаме много време за чудене.
Моля ви за насоки свързани с тази тема.Благодаря предварително!  bouquet

# 686
Добро утрооо! food010

Денят започва повече от страхотно...детето отиде на детска градина,но пък за сметка на това мъж ми от днес си е в отпуск 10 дни вкъщи,та малко ще се прескачаме и борим кой да ползва лапотопа ама...се надявам и на разходки да ме огрее.

Пък аз имам киселини от ябълките! Егати...

И само да попитам ти пък от къде ги изрови сега тези киселини? smile3556

# 687
Matahari, следящия бременността ми гинеколог препоръча д-р Маринов от Трета градска. Не съм записвала час все още, но потърсих координати и виждам, че е участвал в дискусии в специализиран форум на bg-mamma: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=496697.msg15188000#msg15188000
С първите две бременности не съм правила ЕхоКГ, нямам опит/впечатления. Разчитам други момичета да се включат по темата и дадат повече подробности и мнения.
Хубав ден на всички и честит имен ден на всички, почитащи с името си св. мъченица Татяна

# 688
Момичета, препоръчайте ми къде и при кого в София да идем на ехокардиография за бебчо. Вие правихте ли такъв тип изседване? При двете ФМ ни казаха, че сърцето е здраво и няма притеснения, но е добре да се направи за всеки случай. По принцип имам час във Фемина за 14-ти, но след предния път нещо не изгаряме от желание да се връщаме там. От друга страна казаха, че трябва да се направи до 24 г. с., а аз тази седмица завършвам 22 г. с. и нямаме много време за чудене.
Моля ви за насоки свързани с тази тема.Благодаря предварително!  bouquet
Във Фемина ехокардиографиите ги прави д-р Спасов - той е уникален лекар. Бях много впечатлена от него и ако за него имаш записан час, аз бих отишла със сигурност.
Доколкото знам, там има и още една докторка, която прави ехокардиографии, но за нея нямам отзиви.

# 689
Във Фемина ехокардиографиите ги прави д-р Спасов - той е уникален лекар. Бях много впечатлена от него и ако за него имаш записан час, аз бих отишла със сигурност.
Доколкото знам, там има и още една докторка, която прави ехокардиографии, но за нея нямам отзиви.

За д-р Евтимова ми запазиха час, тъй като само за нея имаше в този период. Прочетох за нея в интернет и като цяло отзивите са добри. Ще изчакам да видя какво ще напишат и другите момичета. В краен случай ще ида пак там, с надеждата, че предния път просто не съм случила на отношение.

Общи условия

Активация на акаунт