Получих Коледния си подарък вече, във мен живее мъничко човече! Тема6

• 32 808
  • 743
  •   1
Отговори
# 660
Тук при нас има 7 ехографски прегледа+ първа и втора ФМ.общо 9 прегледа.ако докртора реши че е рискова бременност може да намажеш с още 1-2 ехографски прегледа

# 661
А тези обменни карти дават ли се от частните клиники?

# 662
А тези обменни карти дават ли се от частните клиники?
Навсякъде би трябвало да се дават.  И ако си по здравната каса- направление за хоспитализация, издава се в девети месец- когато те приемат за раждането.Но всичко зависи от лекаря. С бебе 1, обменната карта си беше от издаването й в мен- и си я носех на всеки преглед. Сега, ми е в док. Дали ще ми я дадат, идея си нямам, ама ще си раждам в болницата където изражда моята док. Та ми е все тая Simple Smile
Относно меренето на корема- това при нас не го правят вече, защото ни гледат на ехограф. Иначе като легна преди преглед, Аг-то винаги ми преглежда докъде е стигнала матката. Едно време като е нямало ехографи,пак така са мерели коремите Simple Smile Колкото до шума от прегледа- ами шума от плацентата наподобявал шум на прахосмукачка, и затова бебетата като се родят се успокояват от сешоари, прахосмукачки и абсорбатори Simple Smile Пък и в родилното някои така си плачат, а другите до тях спят непробудно.. знам ли, сигурно са свикнали Simple Smile

# 663
Аз не се следя по здравна каса и затова питам. Иначе най-вероятно ще раждам в клиниката, в която се следя, но все пак знае ли се, може да се наложи нещо друго в последния момент. Ако недай си боже тръгна да раждам много по-рано какво се случва ако нямам в себе си обменна карта, предполагам при спешност никой не търси подобни документи.

# 664
И без направление и каквито и да е документи, ако жена отиде да ражда ще я приемат. Раждането в България по принцип е безплатно Simple Smile
Иначе в обменната карта е синтезирана цялата информация как е протекла бременността, всички резултати от направени изследвания, както и кръвна група и резус фактор. Много по-лесно е за лекарите да я прочетат отклкото да правят изследвания при спешен случай ( не дай си Боже). Има и един проблемен лист, който някои лекари издават- в него написват съвсем най-важните неща от бременността, именно за такива спешни случаи, но всичко си е до лекар, и явно това не е задължителен атрибут към документите за родилното.

# 665
Здравейте  Wink,
Бихте ли ме добавили на първата страница. Моя термин е 14 май, от Хасково съм на 30г. и това ми е  първа бременност. Благодаря предварително! Simple Smile

# 666
Добре дошла, Ивелина! И на всички други нови момичета!
Пожелавам да си споделям само щастливи преживявания и новини тук! Simple Smile

# 667
Момичета страшни киселини ме мъчат от няколко дена, чак не мога да заспа. Предложете "лечение" и кажете това пречи ли на бебчо? 

# 668
Добро утроооооооо!

kriki ей сега вече ти завидяхме за предоволното количество ехографски прегледи.Шегувам се разбира се. Mr. Green

Както Дени пише и при мен док на всяка консултация ме преглежда до къде ми е стигнала матката.Нямах представа,че преди така са процедирали.
Иначе и при мен с първата бременност обменната карта си стоеше в мен и на всяка консултация си я носех,но сега си стои при док.Явно,за да е сигурен човек,че някой бременлийски мозък няма да я загуби или забрави.хихихи

ivelina.Tr добре дошла сред нас,лека бременност и здраво бебче на финал.С удоволствие те добавяме на първа страничка.Знаеш ли вече пола?

mariana900 не мисля,че киселините пречат на бебето,а и да пречат не виждам много какво може да се направи.Чела съм,че при някой помага газирано,при други ябълки,при трети изписват някакви хапчета,но всичко си е до организъм.Дано успееш да ги предбориш.

Аз от две вечери пък имам само парене в гърлото,наподобяващо на киселините,но не слиза до долу.Някой с подобни екстри?

Желая ви една успешна,слънчева и усмихната седмица! newsm44

# 669
Не пречат киселините на бебето. И мен ме мъчат от известно време, но установих и какво ми ги провокира в момента - всичко доматено, чесново и ментово,(вкл. пастата за зъби Sick ).
Иначе бяхме коментирали преди няколко дни. Вариантите са някакви хапченца за киселини. С предната бременност ползвах първо Талцид, но не ми действаше, а след това АГ ми беше препоръчала Биоанацид, от който имах по-голям ефект. Засега не съм ги взела обаче, че уж се търпи, като се избягват горепосочените храни. Ама след някоя седмица, като съвсем ми се притисне стомаха, подозирам, че може да ми се наложи да взема нещо пак ooooh!

rosit@ , това парене в гърлото не си ли е киселини пак newsm78

# 670
Не всички лекарства против киселини са подходящи за бременни, най-добре се консултирай с лекаря си.

# 671
цветна палитра и аз подозирам,че са един вид киселини ама...да видим дали ще се продължи.

Относно лекарствата против киселини е така,че не всички са подходящи,но Талцид-а специално е доста често изписвам,но в последно време се убеждавам,че е почти неефикасен.Иначе е ясно,че преди консултация с лекар никакви медикаменти за каквото и да било! Naughty

# 672
 rosit@ и аз съм с такива "киселини" в гърлото. Не всеки ден, но понякога са ужасно нетърпими. Пробвах със зелена ябълка и с банан, но да си кажа честно ефект не видях. С каката ги получих към седмия месец, но на втория път разбрах от какво са и спрях да ям пържено. Сега идея си нямам от какво се получават. newsm78
А на мен от две нощи ми изтръпват краката докато спя. На който крак съм легнала, той изтръпва. Уфф тази бременност коренно се различава от предната.  Confused Дано поне за раждането ме огрее и да си приличат.

# 673
Аз установих,че при мен май е от чубрицата или от доматите,но пак ще подложа на тест.

Като бях на ЖК док изрично ме разпитва за такива схващания и изръпвания,но за сега ги нямам,дано и не се появяват,че знам колко са гадни.Дано и при теб минават бързо.А пиеш ли магнезий?

# 674
Amairani, и на мен ми каза докито, че сигурно ще започна да получавам крампи, а и заради стегнатата ми матка ми изписа магнезий. Ако не пиеш не е лошо да започнеш.

Общи условия

Активация на акаунт