Получих Коледния си подарък вече, във мен живее мъничко човече! Тема6

• 33 086
  • 743
  •   1
Отговори
# 345
Да се отчета след ФМ - всичко, което може да се види на този етап, изглежда ОК. Все още е момиче Mr. Green Нещо кръвотоците като ми мери, спомена, че стойностите били по-големи, но все пак в норма newsm78 Но пък вече съм била минала 20г.с. и нямало смисъл да ми изписва аспирин. Това не ми стана хич ясно newsm78 Каза, че не било притеснително де.
Иначе така и не успя да направи хубави снимки и записи, защото коконата беше обърната с гръб и с ръце пред лицето, а освен това се оказа, че съм и с предна плацента, която допълнително скриваше гледката ooooh! Но пък това обяснява защо чак в последните седмици започнах да я усещам. Иначе се оказа, че шийката си ми я мерят с коремния ехограф, просто аз не съм знаела Mr. Green АГ си до диктува на акушерката, но с латинското наименование и кой да ти разбере  Whistling

За прегледите и аз си плащам. До сега по ЗК съм ползвала 2. Казаха ми, че последната ехография по ЗК ще е в последния триместър. А днес ми пуснаха отново кръв и урина. Общо взето направления за кръвни изследвания не ми пестят. Ако нещо е извън норма или е на долна/горна граница, ме насочват за повторно изследване newsm78

П.П. ехографът при моята АГ е 30лв, а за ФМ - 60лв

# 346
цветна палитра много се радвам за хубавите новини.Май ще се окажат момите с повече характер от младежите. Mr. Green

И при нас ехографския преглед е 30лв на 2Д,а на 4Д е 50лв.

# 347
Ужас( за цените на екографа) #Cussing out Роси има нещо такова с мадамите - племенницата се криеше до последно. Успяха да я видят на последния преглед преди да се роди и пак не дадоха 100% гаранция. Доктора се шегуваше - " Като порасне само ще си избере."  hahaha

# 348
Ужас( за цените на екографа) #Cussing out Роси има нещо такова с мадамите - племенницата се криеше до последно. Успяха да я видят на последния преглед преди да се роди и пак не дадоха 100% гаранция. Доктора се шегуваше - " Като порасне само ще си избере."  :hahaha:

Това ме развесели Laughing

При нас започват от  около 40лв. прегледите (и за коремния, и за вагиналния).
Наистина не е справедливо, но какво да се прави. Мен също само този преглед ме успокоява. Не че не усещам бебето, но заради предишни лоши преживявания съм малко параноична и като го видя на монитора как си шава и си прави бебешките неща, се успокоявам и спирам да мисля лоши неща.

П.П. А последния път Доки ме гледа на ехограф и ми взе само 5лв.  newsm78
       С предишната бременност си плащах всеки път една и съща сума (30лв), но пък бях при друг лекар....

# 349
Радвай се, щом ти взема по-малко Mr. Green Въпреки че е хубаво да си е регламентирано. При мен още на първият преглед ми обясниха кое колко струва и аз да си преценя искам или не искам да правя съответните прегледи. Ама и аз искам да ми е мирно на главата и да си гледам поне 1 път в месеца бебето. Особено сега като не я усещам толкова. Синът ми беше по-активен newsm78 А госпожицата се движи доста по-леко newsm78 Поне на прегледа днес само на 2 пъти изнедоволства и благоволи да ме изрита, че да я усетим и аз, и АГ Mr. Green

# 350
Karina31 - тази е моята, но цвета е различен http://baby.galix.bg/4314/%D0%B1%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D1%88%D0%BA%D … 2%D1%8F%D1%82-f12
Не е от най-леките с летния кош, но живея в малко населено място и не ми се налага да я вдигам, а и в колата се побира. Затова пък коша за новородено е голям- дълъг и широк и е доста удобен за бебето, дори за след 6 месец( ако все още иска да седи там де Simple Smile ).
Момичета, по здравна каса се полагат ДВА ехографски прегледа- трети  безплатен има ако се води рискова бременност. Аз този път се следя на частно и всеки път плащам по 20 лв за преглед и винаги ме гледа и всеки път е като мини- ФМ. Оглежда щателно всички органи. Сърдечен пулс не ми е пускала да чуя, но още от предната бременност зная, че доплера не се препоръчва за често ползване, тъй като е по-сериозно облъчване на бебето. Но пък всеки лекар има различна практика..Че не е необходимо всеки път да се гледа, е така, не случайно, момичетата, които живеят в чужбина и то в доста по-развити страни ще потвърдят- толкова са ехографските прегледи и при тях. Друг е въпроса, че за всички ни е по-спокойно да си виждаме бебоците всеки месец на преглед, а не само мерене на кръвно и обиколка на корем и теглене .
Някой попита за ехокардиографията- тя не е задължителна, но има лекари, които я препоръчват, като още една застраховка, че всичко с бебчето е наред.

# 351
Щем, не щем- плащаме за частни прегледи масово, защото ЗК покрива един мноооого базов пакет. Аз като направих груба сметка в началото, реших да си платя в частна клиника пълен пакет и сега само си записавм часове за прегледите. За мен е супер тъпо при наличието на ехограф в кабинета на доктора да не го използват за преглед, ама какво ли ми разбира главата на мен.

цветна палитра, браво за хубавите новини! Мома ще е до края, няма страшно Wink

# 352
Момичета, а не ходите ли и на частно, освен само по каса. Аз ходя по каса при един лекар, който ме е гледал на ехограф поне 5-6 пъти до сега без да му плащам. Но при него като ходиш за комисия за болничен пак те гледа. Пък аз имам 4 болнични до сега.  Иначе по принцип се ходи по веднъж на месец при него и ако имаш нужда от допълнителен преглед си плащаш 40 лв. Но лошото е, че не показва на монитора, а само той си гледа и казва дали всичко е ок, и апаратурата му е стара. Иначе на частно си ходя и там веднъж на месец и ми е 30 лв прегледа, който с ехограф и разговори продължава около 40 мин.

# 353
Аз предпочетох да си платя пакет и да не се занимавам със здравни каси. Но това си е индивидуално решение защото не всеки може да си позволи.

# 354
Аз предпочетох да си платя пакет и да не се занимавам със здравни каси. Но това си е индивидуално решение защото не всеки може да си позволи.
Аз не знаех за този пакет, сега от вас научих, но ми се струва по-удобно (вместо всеки път и за плащания да мислиш, освен за всичко друго), ако така или иначе ходиш на часно, разбира се. Ако не е тайна какво включва, колко струва и т.н. (въобще не съм запозната).  Peace

# 355
Десислава, навсякъде е различно, аз се следя в Щерев и на сайта им има информация за различните пакети.

# 356
Десислава, навсякъде е различно, аз се следя в Щерев и на сайта им има информация за различните пакети.
Просто ми стана любопитно   Peace
Много добри отзиви от познати съм чувала за тази клиника  Simple Smile

# 357
Момичета, по здравна каса се полагат ДВА ехографски прегледа- трети  безплатен има ако се води рискова бременност.

Аз броя като трети този за установяване на бременност Wink

# 358
Аз се следя единственно по ЗК при моето си АГ,на частно не съм ходила никога.Принципно съм доволна от него,единственно се изнервям на тези ехографски прегледи,че трябва вече да си ги заплащам.Иначе е много внимателен,по всяко време си вдига телефона,всичко за което го питаш обяснява и дори изражда в болницата,което до някъде ме успокоява.

# 359
Роси, и аз с предната бременност  ходех и на частни и на прегледи по ЗК при един и същ АГ. Само, че тогава ходех в Благоевград. Сега тук в ГД, АГ-то което избрах( и което ме изражда първия път) не работи със ЗК. Изследванията ми ги отпуска ЛЛ, а за всичко останало си плащам, но то и първия път така беше, само дето беше само от АГ-то.Проблема в малките населени места е, че  няма предплатени пакети и да не се занимаваш с нищо друго, освен запазване на часове. Simple Smile Но  мен това особено не ме притеснява, така или иначе сумата накрая излиза една и съща.
Цветна палитра, разбрах те вече, но тогава си с направление от ЛЛ Wink

Общи условия

Активация на акаунт