Получих Коледния си подарък вече, във мен живее мъничко човече! Тема6

• 32 847
  • 743
  •   1
Отговори
# 540
Момичета, и аз съм + 6 кг Simple Smile АГ-то не ми каза нищо притеснително, но на мен вече ми се струват доста. Реално са по малко повече от 1 на месец, което май е добре, ама като знам, че оттук -нататък се качват по-стремглаво се опасявам, че ще стана слонче Simple Smile

Бебчо, обаче, си е супер. Със седмица е по-едър, тежи 588 гр и е дълъг 29 см  Heart

# 541
Добро утро, момичета. bouquet Аз влизам да ви се оплача. Този младеж ми спира тока. Детето си на градина не мога да заведа вече една седмица. Тръгваме и по средата започва да ми се вие свят, да се задъхвам, да ми бучат ушите и да ми причернява. ooooh! Добре че баща й е с нас. Пробвах айрани, коли, шоколади, закусвам, кафе си пия и ефект - 0. То лесно мъжа ми ще я води ( или по скоро ще я носи, защото ще е рев голям), ама аз не мога да функционирам така. Close Така намрънках се, ако някоя има идея как да вляза в ритъм да сподели.

# 542
amairani, аз нямам идея, ама АГ-то ти какво казва?
Предполагам, че си се консултирала по този въпрос?
Стискам палци някой да се включи с добро предложение, че сигурно е кошмарно Sad

# 543
Ти сигурна ли си, че е само от кръвното? Хемоглобин? Освен да се наспиваш и да хапваш задължително преди да излезеш на вън, друго не ми идва наум.  И повече течности. За да се ововднява организма. Айряна със сол е добър, защото чрез солта задържа течностите в организма. Аз съм с ниско кръвно и недоспиването ужасно много ми се отразява.

# 544
Ми каза това - течности, кола, кафе, шоколад. Аз по принцип съм с ниско кръвно и сега не пада кой знае колко- вчера си ми беше 60\90. Сестрата в градината на малката ми го мери и предположи, че може и кръвната захар да ми пада затова днес стартирах деня с шоколад( дето хич не си падам по сладкото) и овесени ядки. Явно каквото и да взема си трябва време да подейства. Ще пробваме утре мъжа ми сам да заведе каката, за да може на мен да ми се вдигне каквото ще ми се вдига.( е това как прозвуча hahaha)
karagogova правих изследвания преди нова година именно с цел да си проверя хемоглобина - 105 беше( на мен принципно ми е там някъде 100-115) . Желязо в норма.

# 545
Сега, не съм много компетентна, и не помня наизуст референтните ст-ти ама 105 е ок за дете. Мисля, че за възрастна жена си една идея под долната граница. Може би, извън бременността да се чувстваш добре с тези нива, но сега да ти дава отражение...знам ли и аз.... newsm78

# 546
Здравейте, имам ужасна болка в гърба от две седмици насам, даже е само от лявата страна на гръбнака, болка в кръста нямам. Не мога да стоя права повече от 20 мин или да седя седнала повече от 40 мин, задължително трябва да легна за да отшуми. Забелязвам през последните два дни даже като лежа продължава да ме боли, май ще трябва да посетя лекар. Някой имал ли е подобен проблем? Моля, споделете, просто вече не се търпи, пробвах да намажа мястото с финалгон, но без резултат.
Какво ще правя до май не знам Sad((

Момичета имала ли е някоя от вас подобен проблем?

# 547
Ми доктора уж ги гледа. Нищо не каза, но ако продължавам така ще го посетя по-рано предвидената на 19 консултация.
furijesi идея си нямам от какво може да е тази болка. Да не е някой прищипан нерв? newsm78 Най - добре сподели с доктора си.

# 548
От бременността се появяват различни болки в костите - кръст, таз, гръб, гръбнак. Аз още от първата бременност имам останала болежка в лявата част на таза и сега като се претоваря или със всяка бременност се обажда. Това в гръбнака може да е от неправилна стойка, понеже се променя центъра на тежестта и по различен начин се натоварва тялото, и ако по принцип имаш навика да се прегърбваш леко НЕбременна, сега лошата стойка вече дава отражение.
А може и да е пришипан нерв.
Това са просто хипотези.
Най-добре се консултирай с лекар. Simple Smile

# 549
Сега си погледнах моята кръвна картина, от лабораторията, където я правя има и реф. ст-ти.

Жени :120-160

Деца: 105-145

Мъже: 130-180

Така, че си с нисък хемоглобин, и май не е точно една идея, а даже 2....

# 550
Мхм . Така като гледам нещата отиват към по-ранна консултация с доки. Че с нисък хемоглобин и нормално желязо идея си нямам какво се прави.

# 551
   Здравейте момичета!

Понеже видях, че доста от вас са били на ФМ във "Фемина", та може ли някой да ме ориентира за цената на прегледа там. Не знам обаче как се води  newsm78 (Първа ФМ или Втора ФМ), става въпрос за преглед в 20-21 гестационна седмица. Търсих в нета, но нещо не успях да се ориентирам. Благодаря ви предварително!  bouquet

P.S. Вчера бях на фетална морфология при моя АГ, той има необходимата апаратура за тези изследвания. Каза, че няма никакви притеснения нито за сърцето, нито за друго свързано с бебчо (за щастие), но все пак каза ако искам за лично спокойствие  да направя и един преглед във "Фемина" или друга подобна клиника, защото специалистите работещи там се занимават основно с това.

# 552
Здравей, Desislava!

Аз ходих във Фемина при Д-р Славкова. Цената на прегледа е 90 лв, но ако е при доцентите - 100 лв. Доцентите, мисля, са Димитров и Димитрова. Може да ги видиш на сайта им. Така или иначе при тях се записва час с месеци напред, така че няма да можеш да се вредиш сега.

# 553
Мхм . Така като гледам нещата отиват към по-ранна консултация с доки. Че с нисък хемоглобин и нормално желязо идея си нямам какво се прави.

Здравей, amairani !
105 си е направо нисък хемоглобин, но не се притеснявай, с лекарства се нормализира бързичко. На последното изследване (преди 10тина дни ми беше 104 и ми изписаха лекарства, този път някакво друго, не Малтофер). Аз съм с анемия и често ми пада дори под 100. Консултирай се с доки, може да не е обърнал внимание на стойността. До колкото знам чрез хемоглобина бебето се снабдява с кислород. Не винаги, обаче хемоглобина пада от желязото (може да не е желязодефицитна анемията, а от липса на нещо друго)
Бързо оправяне!!!  Hug

# 554
Здравей, Desislava!

Аз ходих във Фемина при Д-р Славкова. Цената на прегледа е 90 лв, но ако е при доцентите - 100 лв. Доцентите, мисля, са Димитров и Димитрова. Може да ги видиш на сайта им. Така или иначе при тях се записва час с месеци напред, така че няма да можеш да се вредиш сега.

Благодаря, ти все пак!  bouquet
Не знаех, че чак толкова много ще чакам  ooooh! , ама така е, като се сещам толкова късно. Ще звънна все пак на посочените телефони, да видя какво ще кажат.

Общи условия

Активация на акаунт