Получих Коледния си подарък вече, във мен живее мъничко човече! Тема6

• 32 837
  • 743
  •   1
Отговори
# 570
Високото кръвно го изключих като опция, защото два пъти мерих кръвно в такова състояние и единия път беше 60/90 другия 50/80. Сега се замислям дали да не се възползвам докато моя мъж е отпуска и утре да отскочим до Сливен до доктора. newsm78

# 571
На мен миналата бременност АГ ми даде направлението за хематолог. Той ще ти назначи нужните изследвания и ще определи какво ти липсва. Както писах вече в някоя предишна тема - и аз съм ок с желязото, но ми е нисък б12 (на границата е и още не са ми казали да взимам нещо, но го очаквам съвсем скоро). По принцип нормалните сойности за бременни на хемоглобина са над 110, под тази стойност обикновено изписват нещо или пращат на хематолог.

Статията на е karelia123 описва много добре нещата  Wink

# 572
amairani, пусни едно ТСХ за всеки случай наистина. Сутрин на гладно, хубаво е да си се наспала и да няма хранене последните 8 часа преди изследването. Май това беше само. Кафе да не си пила също.

Някой питаше за изследване на антителата при Ер ха -, поемат се от ЗК, поппринцип. И с предната и сега с тази бременност, ще ми правят само едно такова, мисля в 24-25 г.с. Миналия път ВЪПРЕКИ, че нямах антитела в 29 г.с. ми поставиха Анти Д имуноглобулин, като профилактика- това не е практика в БГ, но на майките в чужбина им правят. Сегашното ми АГ, не следва тази практика, и ако нямам антитела, предполагам няма да ми се наложи да я слагам. А, кой е по-добрия вариант и аз не зная.
На мен предишният път само ми следяха антителата и ми сложиха чак като се родиха бебетата. Но сега ще ми сложат в 28ма седмица - тук наистина е рутинно това. И аз не знам кое е по-добре, честно казано...

# 573
amairani , най-добре отивай при лекаря и обсъди по-подробно проблема с него. Както виждаш, тези симптоми могат да са от най-различни неща. Тук във форума всеки споделя какво му се е случило на него - ето вече поставихме 3-4 възможни диагнози ooooh! Каквото и да е при теб, надявам се да се разбере по-скоро и да се нормализират нещата по-бързо, че си е доста неприятно Hug

# 574
Благодаря за съветите момичета.  bouquet Извинявам се, че цял ден ви занимавам с моите неприятности. Hug

# 575
Момичета, аз си пусках нови изследвания днес. Първите ми бяха супер.

Сега обаче имам доста неща извън норма, като се почне с понижен хемоглобин и еритроцити:

HGB         112        g/L     Ж 120-160    
RBC         3.6                 T/L     Ж 4.2-5.4

Понижен хематокрит:

HCT         35.8          %     37 - 54

Повишен обем еритроцити:

MCV     101        fl     80-96

И повишено СУЕ:

СУЕ/ERS         32        mm/h      1 до 20

Отделно в урината имам еритроцити и левкоцити.
Опитвам се да се свържа с АГ-то да изкоментираме, но не вдига.
Попрочетох туй-онуй и май може да е анемия.
Да се притеснявам ли?

# 576
За урината-ако пише 1-2 левкоцита, еротроцит..., знам че не е проблем. И аз имах в първата урина и лаборантката и АГ ми казаха, че си е ок. Не помня подробности,  само да не се тревожа. За др.ст-сти в кръвта, освен понижения хемоглобин...идея си нямам.

# 577
Говорих с лекаря си сега.
Изписа ми за урината Неоренал, а за хемоглобина и еритроцитите каза, че посочените стойности били референтни за небременна жена. При бременност долната граница била 110 и моя бил все още ОК...

# 578
От скокове в кръвната захар може да му се вие свят и да му причернява на човек. Правила ли си тест за гестационен диабет, или за хипогликемия? И в двата случая с подходяща диета нещата ще се контролират. И в двата случая диетата трябва да е богата на фибри,протеини и полезни мазнини (шоколад, авокадо, зехтин, масло, сметана) за да се поддържат нивата на кръвната захар стабилни. Захарни напитки и изделия може да ти помогнат само моментно да ти просветне, но те не поддържат кръвната захар постоянна и след това при спад, може да ти стане още по-лошо. При хубав черен шоколад, >70% какао, е друго - там има повече мазнини, по-малко захар.
Да допълня, че естествено всяко хранене трябва да има и порцийка бавни въглехидрати.

Последна редакция: чт, 07 яну 2016, 14:40 от GrayButterfly

# 579
Утре съм на ФМ и сега видях, че утре е и Бабинден. Според вас редно ли е да нося нещо като кутия бонбони примерно за доктора, при положение, че ако всичко е наред, ще го видя за първи и последен път?

# 580
Утре съм на ФМ и сега видях, че утре е и Бабинден. Според вас редно ли е да нося нещо като кутия бонбони примерно за доктора, при положение, че ако всичко е наред, ще го видя за първи и последен път?
Аз не бих. Нали и си плащаш за цялото това удоволствие.

# 581
По-скоро той да почерпи. Нали той има празник Simple Smile Wink

# 582
Аз също не бих носила нищо ако бях утре на преглед.  Naughty

Понеже видях, че говорите за Фемина, да ви споделя моят преглед как мина там. Запазих си час за д-р Икономова месец и нещо предварително за втората ФМ. Тъй като се следя в Токуда, с доки решихме, че там ще е най-добре, по-добра апаратура и т.н.
Влязох, прегледа започна нормално и в началото ми се видя много внимателна, обясняваше всичко какво мери, какво вижда...изобщо без забележка съм за първите 15 минутки. След това започна да ме разпитва къде се следя и защо чак сега идвам при нея?!  newsm78 Започна да повтаря, че много късно идвам при нея, съответно ми стана много чудно как така е късно след като моята доки ми е казала от тази дата до тази дата да направя прегледа. Попитах аз...защо да е късно, е да ви кажа...отговор не получих, нищо че повтори поне още 3-4 пъти, че късно идвам при нея!  #Crazy
Бебчето доста шаваше и затрудни прегледа до колкото може да го затрудни, де...и като започна едно бутане в корема, едно блъскане от нейна страна...уж да се мръднело.  ooooh!
Стана ми лошо...но пих малко вода и ми мина. Каза, че всичко е в норма, няма от какво да се притесняваме, но отново - много късно сме дошли и не сме били направили важни прегледи. Отново попитах защо е късно и какво по-точно сме пропуснали, след като съм й показала всички изследвания до този момент и със сигурност не ни липсва нито преглед по време на ЖК, нито първа ФМ, БХС - нищо. Отново мълчание от нейна страна.
По мнение на бъдещия татко,а и по мое...явно е искала просто да използваме нейните услуги. Апаратурата им наистина е добра, колкото до професионалната гледна точка - надявам се също да е била компетентна, но с това държание наистина успя да ми вмени вина за някакъв период от време.  #2gunfire
Не съм избирала конкретно нея, просто така се случи, че тя имаше часове за деня, който ми трябваше. Това е моят опит от Фемина и д-р Икономова.

# 583
  • София
Не мога да ви изчета Simple Smile
Карагогова, на 25 май съм да, явно скоро трябва да почна да го усещам, ако въобще разбера Simple Smile
За хемоглобина да се изкажа и аз, майка ми в момента е с 76 и е страшна работа - постоянно й причернява, пие малтофер и яде по 4 кестена на ден, както и много червено месо, трябва да се ограничи приема на млечни продукти, защото те понижават хемоглобин, иначе наистина референтните са от 120 до 160

# 584
Момичета без паника моля ви, 105 и 112 не са кой знае колко ниски стойности на хемоглобина. Моят в момента е 78 и не припадам по улиците.
Няколко пъти ми причернява, но не мисля, че е от това.

Общи условия

Активация на акаунт