Кандидат и бъдещи мами с татко от епруветка - 2

• 30 625
  • 739
  •   1
Отговори
# 165
т.е. и пълнозърнестият да заминава викаш? ще ми трябва време да свикна с идеята.

# 166
Йоли, сега се притесних, мен малко ми трябва ooooh!  какви други симптоми си имала, че да изследваш ИР? Тоест в кои случаи би трябвало да се назначи от док?

Поли, мацата е безгрешка, ако някой иска и се съмнява за бременност да заповяда-хем ще пийнем кафе/чай и ще си полафим, хем принцесата ше даде безпогрешен знак има ли бебе Mr. Green

# 167
  • София
Добре дошла на дъгичка Simple Smile
Само не ми е ясно, как се взимат хормони от предходни цикли, като цикъл си цикъл не си приличат. Имам възможност и си пускам хормони всеки месец - в два поредни месеца съм имала доста големи разлики в хормоните.

# 168
Дъгичке, чувала съм, че ИР влошава качествата на яйцеклетките, но не знам в кои случаи се изследва. Може би другите момичета ще кажат.
Аз си хапвам всичко, е без глупости разбира се Simple Smile

# 169
Аз май съм с най-малко изследвания. Честно, ако не сте вие тук, няма въобще да съм чувала за половината неща. Май наистина второ висше трябва да завърша докато го родя това дете.

Но пък протеинова диета ще ми дойде добре - аз обикновено нея я пазя, но сега малко съм закъсняла за тази процедура.
Точно преди да тръгна по прегледи бях на протеинова и наистина, резултатите ми от изследвания бяха идеални. След това я зарязах и ..... май трябва да се взимам в ръце.

# 170
Аз май съм с най-малко изследвания. Честно, ако не сте вие тук, няма въобще да съм чувала за половината неща. Май наистина второ висше трябва да завърша докато го родя това дете.

Но пък протеинова диета ще ми дойде добре - аз обикновено нея я пазя, но сега малко съм закъсняла за тази процедура.
Точно преди да тръгна по прегледи бях на протеинова и наистина, резултатите ми от изследвания бяха идеални. След това я зарязах и ..... май трябва да се взимам в ръце.

Момичета, внимавайте с тези протеинови диети, че месото по магазините е натъпкано с хормони. Аз от месеци не си купувам пилешко само от ферма си поръчвам, не, че е гаранция, но все пак!

# 171
права си, поли. аз купувам само биологично и риба/без такава от развъдник/, но си е трудно да спазваш режима.

# 172
Вярно, с хормоните в месото си е проблем. И аз наблягам на рибата.  Но че трябва да спра сладкишите и хляба е задължително (е, това го казвам след като изядох 2 парченца шоколад, но то не се брои - още не съм на диета).

# 173
  • От Луната
Йоли, сега се притесних, мен малко ми трябва ooooh!  какви други симптоми си имала, че да изследваш ИР? Тоест в кои случаи би трябвало да се назначи от док?

Поли, мацата е безгрешка, ако някой иска и се съмнява за бременност да заповяда-хем ще пийнем кафе/чай и ще си полафим, хем принцесата ше даде безпогрешен знак има ли бебе Mr. Green
Ами имах лесна умора, изпотяване (това според мен е от хипофункция на ЩЗ), доспива ми се следобед, нямам енергия, желание ... започнах от ЩЗ, излезе хипофункция, започнах тироксин, но нещата не се подобриха, тогава при едно рутинно изследване на ЛЛ пусках кр захар, излезе 4.2 мислех да изследвам Гликиран хемоглобин, но тогава изчетох в темата за ИР и добавих само инсулин, който излезе до небесата. До колкото разбрах, нормата е около 10, а аз 18. Така и така ходех на ендокринолог за ЩЗ показах му ги и той смята ХОМА-ИР индекс, който излезе 4.1, при норма 2-2.5. Каза че ако не целях забременяване трябва да пия метформин, но да опитаме за сега диета и спорт, а после като забременея иска изследване за гестационен диабет, или иначе казано обременяване с глюкоза.

Надин, те моите хормони са си едни и същи, буквално имам изследвания от преди година и половина и са почти едно към едно. Даже днес АМХ 1.61, абсолютно същото, разлика м/у изследванията 7 месеца. Диета, спорт ... явно трябва доста време да се повлияе положително.
Доп.: бях предвидила да ги пусна и тях, но нямах пари у себе си. Днес оставих 120лв там, а мислех че ще мина с 40лв за АМХ и другите за другите хормони ... явно трябва да нося повече пари вече Sad

the slayer
аз купувам от местна месарница, производители са. Каймата си я меля също. Пилета Дюк ... надявам се да е достатъчно. Все пак хляба, джънка и сладкото ако се спрат е достатъчно за начало. Голям стрес е, аз от раз отказах всичко, но аз така съм свикнала.

# 174
Мерси, Йоли, при мен щитовидната е пушка, но ще добавя инсулин към дългия списък с изследвания за събота - половопредавани болести, листериоза, активна токсоплазмоза, витамин Д и инсулин.... Нещо друго?

# 175
  • От Луната
Мерси, Йоли, при мен щитовидната е пушка, но ще добавя инсулин към дългия списък с изследвания за събота - половопредавани болести, листериоза, активна токсоплазмоза, витамин Д и инсулин.... Нещо друго?
+ кр. захар, на гладно, сутрин
Инсулин и кръвна захар се изследват заедно за определяне на ИР индекс.

# 176
Мерси, Йоли, щях да пропусна кръвната захар bouquet... Щото нали ми е в долна граница...

И пак аз с въпрос- при инвитро кой определя как ще се опложадта яйцеклетките, тоест мога ли да си посикам икси за по-сигурно или ембриолозите са на ход newsm78

Аз другата седмица съм при док и ще питам, ако не забравя де, но ми се иска и класическо, и икси, че да се получи най-после мечтаното бебче

Аз от януари правя опити с прекъсване след юли, че уж бях намерила човека до мен, но се оказа заблуда... Еднагодина по-късно отново съм на старта сама... Да са ми живи и здрави мама и татко, но все пак....

# 177
Мерси, Йоли, щях да пропусна кръвната захар bouquet... Щото нали ми е в долна граница...

И пак аз с въпрос- при инвитро кой определя как ще се опложадта яйцеклетките, тоест мога ли да си посикам икси за по-сигурно или ембриолозите са на ход newsm78

Аз другата седмица съм при док и ще питам, ако не забравя де, но ми се иска и класическо, и икси, че да се получи най-после мечтаното бебче

Аз от януари правя опити с прекъсване след юли, че уж бях намерила човека до мен, но се оказа заблуда... Еднагодина по-късно отново съм на старта сама... Да са ми живи и здрави мама и татко, но все пак....

Генетични и инунологични изследвания правила ли си?
Мисля, че в зависимост от броя и качеството на яйцеклетките се определя типа на оплождането. До колкото знам, след пункцията при теб идва ембриолог и лекуващият ти лекар и обсъждате този въпрос. Заедно решавате. Те ти предлагат ти избираш.

# 178
  • София
обикновено при малък брой Я правят ИКСИ (поне в Надежда) Никой не ме е и питал още от първото ин витро. Но пък няма разлика в цената за двата вида оплождане. В другите клиники ИКСИ-то е по-скъпо и може и да питат.
Само не си мислете, че ИКСИто е по-сигурно. Последните 2 пъти с ИКСИ не ми се оплодиха яйцеклетките. Единственото сигурно е, че ще има сперматозоид в яйцеклетката, но до там

# 179
Здравейте момичета, да се отчета. Днес ми дойде, обадих се в клиниката и ми казаха да отида в петък за кръвни изследвания и консултация с анастезиолог и интернист. Тогава ще ми кажат и кога точно ще е твл.

Общи условия

Активация на акаунт