Кандидат и бъдещи мами с татко от епруветка - 2

• 30 623
  • 739
  •   1
Отговори
# 630
Момичета, един глупав въпрос. Да сте чували за някаква теория, че след АРТ не трябвало да допускаме краката да са ни студени? В Испания това било препоръка след инсе и трансфер.

# 631
  • От Луната
Аз съм чувала, но не знам подробности. В интерес на истината аз направо горях ... прогестерона направо ме запали. По принцип 4 ЖТ + макс доза утрогестан, направо кръста ми пареше. Имах един дето даже ме вресе. Като цяло гледам да не са ми студени краката, и да не ми е гол кръста. Лесно настивам, а като ми изстине кръста става страшно Sad

# 632
Аз съм чувала, но не знам подробности. В интерес на истината аз направо горях ... прогестерона направо ме запали. По принцип 4 ЖТ + макс доза утрогестан, направо кръста ми пареше. Имах един дето даже ме вресе. Като цяло гледам да не са ми студени краката, и да не ми е гол кръста. Лесно настивам, а като ми изстине кръста става страшно Sad

Моите крака са почти постоянно студени. Дори, когато не усещам да ми е студено. Simple Smile

# 633
Поли, какви ли не неща изчетох, но точно това не ми е попадало в бг или немски форум. Виж за къпане с много гореща вода знам, че трябва да се избягва и ми е казвано от док. По принцип студените крайници се дължат на смущения в периферната нервна система и ако човек по принцип е така, ми е трудно да си представя, как се предпазва и го избягва newsm78

Аз сега пак се рових -4ти дн сменям лява с дясна кълка  Sick и ми писна и установявам разликите между Надежда и Щерев. Почти всички момичета с ЕТ от Надежда лежат от трансфер до тест, една седмица не излизат и т.н. Естествено малко преувеличавам. На мен още преди опита док ми каза, вие ще сте бременна, не болна, като изключим горещата вода, басейни, сауни и физическо натоварване, няма ограничения. От мен се искаше да се пазя в деня на пункцията и следащия, както и в деня на трансфера и това е. Ако дай боже стигна до ЕТ, ще го карам по-леко на следващия ден, а за втория вече се уговорих с приятелка да маАме крачоли в южния парк с цел по-добре кръвоснабдяване на матката, после си тръгвам на работа и така.

Слейър, пиши кога ше си на преглед, ако не бъркам опитът ти беше в Щерев, току виж се засечем Hug

# 634
Поли, какви ли не неща изчетох, но точно това не ми е попадало в бг или немски форум. Виж за къпане с много гореща вода знам, че трябва да се избягва и ми е казвано от док. По принцип студените крайници се дължат на смущения в периферната нервна система и ако човек по принцип е така, ми е трудно да си представя, как се предпазва и го избягва newsm78

Аз сега пак се рових -4ти дн сменям лява с дясна кълка  Sick и ми писна и установявам разликите между Надежда и Щерев. Почти всички момичета с ЕТ от Надежда лежат от трансфер до тест, една седмица не излизат и т.н. Естествено малко преувеличавам. На мен още преди опита док ми каза, вие ще сте бременна, не болна, като изключим горещата вода, басейни, сауни и физическо натоварване, няма ограничения. От мен се искаше да се пазя в деня на пункцията и следащия, както и в деня на трансфера и това е. Ако дай боже стигна до ЕТ, ще го карам по-леко на следващия ден, а за втория вече се уговорих с приятелка да маАме крачоли в южния парк с цел по-добре кръвоснабдяване на матката, после си тръгвам на работа и така.

Слейър, пиши кога ше си на преглед, ако не бъркам опитът ти беше в Щерев, току виж се засечем Hug

Не знам доколко е въпрос на сравнение между клиники. Или е до лекар и случай. Аз имам 4 инсета в Щерев. Док ме е съветвала да не ходя на работа до теста. Аз обаче работя в химическа среда и затова. Не ми е ограничавала движения. Едното инсе ми го направи Савова и тя, като разбра какво работя ми каза същото.

# 635
Май е излязло като генерализиране, за което се извинявам. Естествено не визирам конкретни особености на работното място-ако работи човек с химикали, или стои по амнайсечаса прав или вдига тежко и т.н. Е нормално да е в болничен според мен от началото до края на така чаканата бременност. Не съм искала да предизвиквам спор и за клиниките, т.к. тук сме се събрали прекрасници от поне 3 софийски такива и пожелавам късмет и успех на всяка от нас. Hug

# 636
  • От Луната
Аз се пазих само два дни, не можах повече, а имах желание и време ... като цяло след ЕТ бих се пазила повече, като под пазене разбирайте да не вдигам тежко, да нямам много физическо натоварване, да не ям вредни храни (аз по принцип не ям, но да кажем че ще избягвам сурови меса и неща които не се препоръчват за бременни). От домакинските, не бих простирала, носила легени, месила ... всичко останало, като разходка, чист въздух ... за мен е задължително. Не ходя по молове, болници, кабинети - избягвам болни, не си слагам колан докато шофирам, не се водя в метро и градския, с цел предпазване от грип, лашкане насам натам ... все има някой да се лепне за теб и да те изръга в бъбреците...

Поли, твоята работа е опасна и не е за подценяване, така че да не ходиш на работа в твоя случай е просто задължителен.

# 637
Май е излязло като генерализиране, за което се извинявам. Естествено не визирам конкретни особености на работното място-ако работи човек с химикали, или стои по амнайсечаса прав или вдига тежко и т.н. Е нормално да е в болничен според мен от началото до края на така чаканата бременност. Не съм искала да предизвиквам спор и за клиниките, т.к. тук сме се събрали прекрасници от поне 3 софийски такива и пожелавам късмет и успех на всяка от нас. Hug

А, миличка изобщо не се извинявай! Тук е последното място, където ще спорим коя клиника е по-по-най! Просто дадох пример със себе си. Намирам се на приказки Simple Smile
Най-важното е ти да се чувстваш добре преди, повреме и след процедурата. Лекарите препоръчват или не препоръчват разни неща, но изборът си е твой. Важен е резултата Simple Smile

# 638
Поли, под последните изречения се подписвам. Слушам, какво ми казват лекарите, но ако генерално се различава от моето светоусещане им давам шанс да ме убедят с аргументи. Ако успеят -спазвам, ако не успеят - правя правилното за мен според мен.

Аз за съжаление не мога да избегна метрото, а в офиса работим 280 човека в едно помещение, така че приемам даденостите и ще си смуча по един оксцилукокцинум на ден и това е. За колана-не мога да шофирам без колан, нещо ми липсва, ако не го сложа, а и колата пищи като изоглавена, ако съм без колан hahaha. Тя моята е много чувствителна натура Whistling - пазарска чанта да сложа на седалката до мен и в един момент почва да пищи, или ако котката се намести -също.

Моловете ще се опитвам да избягвам, но ми трябват удобни обувки и поне един панталон за командировката, а сега съм толкова подута все още, че нищо не ми се мери. Ще ходя към 3-4. март, но аз съм работила в мол сердика и знам всеки магазин къде се намира, къде да оставя колата, че да имам минимално ходене, така че се надявам да се опазя.

# 639
  • От Луната
Поли, аз 2 години все си мислех че съм Б и все си позволявах да си хапна, да не правя еди какво си, сега вече мисля по-така. Движението е здраве, разходка с почивка, здравословна храна е напълно достатъчно. Ако няма предписание за лежане, няма да се парализираме сами, я!

rainbow, аз имам план за всичко:
- в метрото с маска, особено както беше грипен сезон, или чист шал. И гледай да заставаш в страни и да се държиш по-здраво от обикновенно. Аз не седя в метрото, всички ми дишат в лицето и не ми е приятно, особено ако е пълно, ако е празен вагона си сядам. Последния гаден грип, ми го лепна една кихаща над мен. Кихна само веднъж ...
- в работата избягвай кихащи, кашлящи ...
- моловете не са опасни, но не бих се разховдала в мол, даже и да не съм Б. Предпочитам въдуха, колкото и да е мръсен софииския.
- шофирам само с горната част на колана. Закопчавам преди да седна и като седна премятам само горната част. Така колата не пищи, а и не ми се дават обяснения за колана пред катаджии.
- обувки си купувам от едно БГ магазинче на екзарх йосив, имам едни вседеходки от преди два месеца и съм много доволна. Половината зима си изкарах с тях. Български на Дима стил  Heart Eyes В този район има и магазин за бременни, може да се снабдиш с някои клин примерно  Mr. Green . Аз не пазарувам в молове и затова мога да ги избегна.

# 640
Дъгичка - в Щерев съм - ще се обадя  Hug

Оле, аз съм най-невнимателна. Само сега след инсето лежах следобяда. Иначе - нщо . В метро пътувам, няма как. За Колан въобще не ми беше мнало през ум - ама аз с качването в колата слагам колан. Не вдигах куфара тези дни, но само това. Пердаших като луда из Скопие - то не че има много къде да се ходи, но аз бая обикляне по паметниците му ударих. От токчета не слизам - абе - ужас съм. А пътуването - имах чувство, че ще ми изпаднат бъбреците от тези техни пътища ooooh!
Но понеже и Савова и Юнакова ми казаха, че ще съм бременна, не болна и ако се чувствам добре, да не се притенсявам, аз си карам както си знам. Само горещи душове избягвам. Иначе 10 дни след инсето си сглобявах простор у нас - луда работа. Аз се чувтвах мног подута до онзи ден и мога да ви кажа, че от 2-3 дни всичко изчезна - имам чувство, че даже съм свалила килограми. Да знаете ,ако съм бременна, всичките признаци на опаки ще ги изкарам - аз съм си такава - хората на така, аз на иначе  Grinning

# 641
  • От Луната
Аз съм ниска и седалката на колата ми идва мн напред, а колана се опъва много, По принцип ме стяга, затова го премятам.
Ходенето не е вредно, така че колкото и паметници да си обиколила, не е лошо, а токчетата щом си свикнала, не е нужно да променяш нищо докато не ти донесе дискомфорт.
Аз по принцип съм кекава и като видя болен, бягам надалеч....

# 642
Йоли, аз напоследък в метрото също странях - ли все си увивх шалче около устата и носа. Кекава , некекава, само грип ми липсва. А хората не се съобразяват  с кашлят и кихат и ръка не слагат - бррррр.

За колата - а не щофирам - още , но скоро ще ставам шофьор - т.е. ще си прпомням, че имам книжка от не знам колко години, но не карам. Та като взимах колата, изрично държах седлакта да се повдига, защото и аз съм дребна и сигурно трябва да си слгам възглавничка да виждам пътя  Grinning

Но е хубаво човек да се пази - аз съм немарлива по принцип, но като ме св корема няколко пъти в чужбина, как се стреснах не е истина. Ще се науча да пазя , ако не себе си, евентуалното дете.

# 643
  • От Луната
Аз шофирам от скоро, през май се записах на курс, опреснителен, понеже имам книжка от 10години почти, но не карам. Голям стрес беше, след като се завъртях на прохода Петрохан. Та се записах на психолог с идеята да ходя за този страх, а после и за сегашните драми, но някак не се отпуснах. Жената ми помогна за шофирането, изкарах 10тина часа и сега си карам, пак с доста нерви, но минава с времето.

# 644
Йоли  и аз мислех за опреснителен курс. Почти всичко съм забравила. Но засега приятлеки ме разубеждават, че те ще карат с мен, докато свикна. И все пак си мисля, че май курсът е по-добре.
Ти се герой - да се въртиш и след това да караш - браво.

Общи условия

Активация на акаунт