Фалшивите потребители и от кои сме си патили

• 19 998
  • 226
  •   1
Отговори
# 120
Тези дето не ви притеснява, че някой лъже и с месеци поддържа измислена версия за себе си, създавайки приятелства чрез нея, пък били те и виртуални, ако се запознаете с човек, с който завържете приятелство в реалния живот и се окаже след месеци, че ви е лъгал за всичко няма ли да се трогнете, разстроите...??? newsm78

# 121
Според мен те го правят с цел да се чувстват значими тук - виждате колко теми има, в които всеки се изживява като велик, по-лабилните хора искат да компенсират скучният си, сравнен с на другите форумци, живот

# 122
За мен са енергийни вампири. Преносно, но може и буквално. Умират си някой да им съчувства и да ги жали.
И в СО ги има купища такива. Че и в реала.
Имам такава позната, отдавна се научих да я избягвам, защото общуването с нея ме натоварва невероятно. Всеки път са едни безкрайни истории за болести и нещастия, цялата рода поименно, като привършат роднините, мине на колежките - на коя умрял мъжът, на коя ѝ откраднали заплатата... След общуването с нея съм като изцеден лимон. То съчувстваш, съчувстваш, ама в един момент претръпваш и спира да ти пука кой умрял и кой от какво се разболял.

# 123
Добре, да кажем, че влизат в образ, за да поживеят малко в илюзията, че са богати, известни, с идеалните семейства...Но чак фалшив фейсбук, фалшиви блогове, чужди снимки, истории, поддържани с месеци, това си звучи направо страшно.
Ето, на мен сега ми влезе мухата, как мислех да пращам си ви на една потребителка, да го разгледа и да ми даде съвет, пък то се оказа, че не се знае коя е всъщност:) А вътре всичките ми лични данни...ама не пратих, де Laughing

# 124
Леле, какво помнят "старите" форумци, какви легендарни истории има...

# 125
  • out of space
Не знам дали всяка лична драма е равно на фалшив потребител, но се сетих за НикиФин. Тя имаше известна биполярност ( а помня и от дир-а как пишеше...)
   Засякох я в СО тъкмо като се регистрирах. Помня, че живееше във Финландия, имаше близнаци и не съумяваше да се справи сама, но съм пропуснала драматичните събития, само ги споменаваха от време на време в темите, а после тя изчезна.
    Спомням си голям скандал с една, която живееше в Англия, беше много богата и показваше снимки от ехограф на бебето или бебетата си. Май беше бременна с близнаци. Историята се коментираше и в Клюкарника, но не помня повече подробности, освен някакви жестоки драми в болницата, чужди снимки от сватбата. По тях я хванаха.

Сетих се и аз! Беше пуснала една тема "Прекалено кожести бебета?"  Joy

# 126
  • out of space

Идарайза обаче хич не беше измислена, съвсем реално мъжът й, сектантския пастор, беше отвлякъл децата на бившата си жена и бяха избягали. Беше много тъжно, като върнаха децата бяха толкова настроени срещу майката, че пищяха и бягаха от нея, ужасна история. Дано всичко да е наред с тези дечица и майка им! И ако не се лъжа точно чрез форума ги бяха намерили, тя беше пускала и снимки освен всичко новата "майка" - надявам се просто да не е знаела цялата истина.

Да, красива и леко измъчена жена на вид. Всичко е както казваш. Беше много отдавна, но за мен беше един от най-сериозните сблъсъци в нета.

# 127
Явно темата не беше правилно зададена,но поне разбрах ,че има болни хора.Мен ме е страх от такива хора,незнам до къде могат да стигнат ,ако се сприятелиш с такъв човек и решиш да му се довериш ,а накрая разбереш,че всъщност такъв няма е много разочароващо и унизително,че са те правили на глупак..

# 128
В нашата отчетна пък имаше една, за която после се оказа, че пише в почти всички под различни никове и си продава "по приятелска линия" ръкоделията за деца, а май и завлече друга съфорумка с пари.

Това съм го проспала. Била ли е добавяна във фейс групата?
от една и съща отчетна сме Wink

# 129
Ами то не е изключено да срещнеш такъв човек и на детската площадка, и къде ли не. Който го е страх от мечки, не ходи в гората. Разбирам, че си учудена и разстроена, но рискът от виртуалната анонимност си е предпоставен и съвсем очевиден. Всъщност опитът ми показва, че огромната част от хората тук са си съвсем истински, няма нужда да броим изключенията. А болните хора нямат намерение да правят никого на глупак, просто са болни.

# 130
NikiFin напусна обидена форума и започна да списва блог. Имаше някаква история с детето ѝ, което си беше ударило главата и беше обвинена, че омаловажава травмата. Пускала е снимки на нея, мъжа ѝ и децата.

# 131
  • София
NikiFin напусна обидена форума и започна да списва блог. Имаше някаква история с детето ѝ, което си беше ударило главата и беше обвинена, че омаловажава травмата. Пускала е снимки на нея, мъжа ѝ и децата.
НикиФин ми беше любимка още от Дира. Ярък персонаж.
В моята отчетна - голяма скука, т.е буквално отчет по същество, без пикантерии и мелодрами. Може би повечето се сближават във фейсбук групата, но аз на такива места не членувам. Лична информация не публикувам, снимки не качвам. Ако хвана някоя в лъжа, не бих го взела толкова вътрешно. Като цяло не съм близка с никой от форума, така че ми е все едно дали послъгват.

# 132
  • София
разбрах ,че има болни хора.Мен ме е страх от такива хора,незнам до къде могат да стигнат ,ако се сприятелиш с такъв човек и решиш да му се довериш ,а накрая разбереш,че всъщност такъв няма е много разочароващо и унизително,че са те правили на глупак..
Прегледах публикациите на въпросната Куин Е и не намерих нищо странно. Е, бебето е малко едричко за възрастта си, но някои наддават повече. Не намирам и драма, че е родено преждевременно.
Странно ми е какво толкова се пише в отчетните, че привлича болни мозъци. Четях в 1 отчетна за да давам информация на моя близка/без достъп до нет/ за наддаване, колики и подобни. Ами то освен за памперси, рев, недоспиване и драма с кърменето друго няма. Рядко някоя се оплаче от свека или от милото.

# 133
Значи за в бъдеще като срещнем бременни или родилки с блицнаци, тризнаци и т.н. да бъдем особено осторожни  Crossing Arms

# 134
В една от отчетните имаше една потребителка - изключително симпатична и с много интересна 'история' - забременява с едно дете, ражда го в 9-тия месец и дни след раждането умира от сърдечен порок. За да преживеят загубата с мъжа и се преместват в Москва и сега живееше там, бременна с второ. Звучеше изключително интелигентно и никой не се беше усъмнил в нея. За Коледа организира размяна на картички и подаръци и събра истинските имена имена, телефони и адреси на един куп бъдещи майки. Историята завърши главно на лични съобщения и във фейсбук и не разбрах подробности, но в един момент се оказва, че въпросната потребителка изобщо не съществува и качва чужди снимки. Всички, които си бяха дали личните данни изпаднаха в истерия. Ако си спомням правилно беше информирана и полицията. И преди не съм изнасяла мои лични данни в нета, обаче този случай тотално ми затвърди мнението по въпроса.

И аз се сетих за този случай. Беше в моята отчетна тема. Колко много й съчувствахме всички. Аз лично се почувствах странно(да не кажа тъпо) след като разбрах, че не е реална историята.

Общи условия

Активация на акаунт