Коледа 2015 - 2

• 69 692
  • 566
  •   1
Отговори
# 225
  • Русе
i_peych, какво слагаш в тестото, че ми изглежда по-кафяво? Или просто от снимката е така...

Брашно София мел класик и 1 и 1/2 пакетче канела

# 226
  • В една слънчева къща...
Момичета, пробвали ли сте да режете фонданова хартия с резците за сладки? Дали ще се получи? И дали има значение тънка или дебела е хартията?

# 227
  • София
Личният ми фаворит тази година - изключително ароматни и вкусни медени сладки с бял пипер. http://jullyinthekitchen.blogspot.bg/2015/12/blog-post_18.html

# 228
  • София
Аз май ще направя още 2-4 дози рохлички и поне още 1 доза меденки (този път с канела).
Джемма, беше ми написала рецепта за шоколад, в който да топна сладките от едната страна и да поръся после с ядки и/или кокосови стърготини, сега не я намирам. Дали може пак да ми я пуснеш?

# 229
  • В светлината на слънцето
Хм, тези медени сладки с пипер ми допадат много, ще взема да ги направя. Преди време бях правила едни немски коледни сладки с черен пипер и бяха невероятни. Сигурно и тези ще са супер. Peace
Това ме подсети да направя и бисквитките за отшелници на Umbra, които са невероятни. Peace

# 230
Започнах да правя http://yoli-www.blogspot.bg/2008/09/blog-post_1362.html тези сладки, но по погрешка сложих вместо 100 , 200 грама масло. След като сложиг във хладилника тестото, видях какво съм направила. Joy Joy Joy
Има ли начин да до оправя нещата, без да превръщам  дозата в двойна?
 newsm78

# 231
  • Балчик
Аз май ще направя още 2-4 дози рохлички и поне още 1 доза меденки (този път с канела).
Джемма, беше ми написала рецепта за шоколад, в който да топна сладките от едната страна и да поръся после с ядки и/или кокосови стърготини, сега не я намирам. Дали може пак да ми я пуснеш?

5 с.л какао,4 с л мляко,50 гр масло, 1/2 чаша захар. Всичко се кипва на котлона до хомогенна смес.

# 232
ябълка, като гледам съотношението на продуктите, ми се струва, че имаш шанс да си ги завършиш и така, просто ще станат по-маслени. Ако е проблем оформянето после, може с повечко брашно да го направиш...

# 233
  • пак на Рив Гош
Две дози ванилени кравайчета (vanillekipferl) бяха вече надлежно изядени от колегите, в момента в хладилника отлежава третата доза, която ще бъде скрита до Коледа:

# 234
  • София
Момичета, пробвали ли сте да режете фонданова хартия с резците за сладки? Дали ще се получи? И дали има значение тънка или дебела е хартията?

няма да стане. Изрежи с много остър нож или ножица, иначе ще развалиш краищата на картинката.

# 235
  • София
Направих Шоколадови чашки / или както там се наричат/ но, пълнежа е Крем от: краве масло, сирене Филаделфия, кондензирано мляко и аромати.
Въпросът ми е, къде да ги съхранявам - на стайна Т. или в хладилник?
Това са 10-12 дни - притеснява ме пълнежа дали ще издържи на стайна Т.

# 236
Денис, хладилник, фризер според мен.

# 237
  • Обетованата земя
Как мога да размекна леко втвърден фондан, освен с много месене на малки части, има ли някаква хитринка?

# 238
  • София
Как мога да размекна леко втвърден фондан, освен с много месене на малки части, има ли някаква хитринка?
вземи си от аптекара глицерин и си мажи ръцете с него при измесването. Става като нов! Иначе може съвсем леко да затоплиш в микровълнова, за секунди само!

# 239
  • насън...
didi24, аз затоплям леко в микровълновата...
denis, страхотни са ти...на студено обезателно, според мен...

Общи условия

Активация на акаунт