Коледа 2015 - 2

• 69 703
  • 566
  •   1
Отговори
# 90
  • пак на Рив Гош
Благодаря за новата тема!

Аз изостанах малко от графика, но тези дни ще наваксам.
Засега имам:
- половин доза от меденките на Джули, които ще украсяваме сигурно в петък и които още не съм снимала
- една доза макарони в коледни цветове (ванилия, чай матча и бял шоколад), вече изядени

- горещ шоколад на клечка (преполовен)

- една доза бисквити за колегите в службата

Остават:
- ванилени кравайчета (още една доза)
- шоколадови трюфели (заготовката се охлажда)
- джинджифилови бисквити (през уикенда)

# 91
Роца,моля за рецептата за гореция шоколад на клечка.

# 92
# 93
  • София
Айдеее и горещ шоколад на клечка ще се прави ...  Blush Hug
Аз трябва да спра да влизам и да чета....приятеля ми каза,че все едно цяла рота войници ще храня със сладките хахаха...Складирала съм ги много вече  Joy

За днес отчет доза и половина шортбред  Heart Eyes

# 94
Здравейте!
По коя рецепта правите рохличките? Няколко години подред правя на Наталина, но стават много трошливи.

# 95
Такаааа, мислех си, че съм скрила меломакарона но ме изненадаха  #Cussing out. Кутията е на половина, снощи ги сложихме официално на масата и до довечера няма да има нищо.

# 96
  • Велико Търново
Vanja77, благодаря, ще се пробва задължително.

# 97
  • София
Здравейте!
По коя рецепта правите рохличките? Няколко години подред правя на Наталина, но стават много трошливи.

инеса , и моите стават трошливи, но са вкусни. Мисля, че всички ползват рецептата на Наталина ,но не съм сигурна.  Peace

# 98
  • Варна
Един тъп лаишки въпрос мога ли да ви задам мили дами?
Може ли да се добави нещо в тестото за меденките, за да станат целите червени като снимката от заглавната страница. Те не са целите червени виждам, отгоре са покрити с нещо, но не мисля, че ще се оправя да направя украса, затова поне червени да бъдат Simple Smile

# 99
  • Русе
Може ли да се добави нещо в тестото за меденките, за да станат целите червени като снимката от заглавната страница. Те не са целите червени виждам, отгоре са покрити с нещо, но не мисля, че ще се оправя да направя украса, затова поне червени да бъдат Simple Smile

Може, малко безвредна сладкарска боя. Simple Smile

Ето, така се получават. Това са унгарски бисквити.

# 100
  • Czech Republic
Здравейте!

инеса , и моите стават трошливи, но са вкусни. Мисля, че всички ползват рецептата на Наталина ,но не съм сигурна.  Peace

Здравейте момичета, на колко градуса печете и колко минути? Според мен ги изсушавате много и затова ви се разпадат. Или печете дълго на ниски градуси или на по-високи от необходимото. За 15 -те години в които ги правя тези сладки, не са ми се разпадали. Другото са ядките - най-добре е да са смелени с машинка, а не на брашно. Peace

Тъй като това са моите меденки (май не съм ги показвала), мажа ги веднага след изпичане с едно яйце, лъжичка вода и в случая червена боя само (иначе слагам и какао). В рецептата за "Меденките на Джули" е обяснено по-подробно.

Ето цялата снимка на меденките:

Medenki za hora by natalyna, on Flickr

# 101
  • Sofia
Не знам дали тук е мястото да питам или тази тема е само за сладки.... но ще питам все пак.
По повод коледната пуйка - харесах си една рецепта, но в нея нищо не пише за фолио. А аз се чудя, такова огромно добиче и толкова време печене - няма ли да прегори отгоре без фолио. Та въпрос към по-опитните - да сложа ли фолио въпреки че не пише?  newsm78

# 102
Благодаря за новата тема!

Аз изостанах малко от графика, но тези дни ще наваксам.
Засега имам:
- половин доза от меденките на Джули, които ще украсяваме сигурно в петък и които още не съм снимала
- една доза макарони в коледни цветове (ванилия, чай матча и бял шоколад), вече изядени

- горещ шоколад на клечка (преполовен)

- една доза бисквити за колегите в службата

Остават:
- ванилени кравайчета (още една доза)
- шоколадови трюфели (заготовката се охлажда)
- джинджифилови бисквити (през уикенда)
Здравей, искам да попитам белите сладки, слепени със зелен пълнеж какви са ?

# 103
  • Варна
Здравейте! Много хубава тема! Вдъхновяваща Simple Smile
Може ли да ми дадете рецептата за макароните, който ги е правил вече? Благодаря предварително!!  Hug

# 104
  • София
Ох Наталина, как ги правиш тези красоти бее?

Аз онзи ден правих двойна доза меденки, до Коледа абсурд да ги опазя Simple Smile

Исках да попитам за линцерите, някой малко по-напред беше писал, че и два дена преди Коледа да се слепят ще омекнат.. Ако ги слепя по-рано нали не е проблем? (май ми е тъп въпроса, ама все пак Simple Smile)

Общи условия

Активация на акаунт