Коледа 2015 - 2

• 69 721
  • 566
  •   1
Отговори
# 165
Аз винаги правя меденките на Джемма. Моите не стават твърди, ако ги направя по-дебели. Иначе аз ги обичам тънки и хрупкави. Но по някое време като ми омръзне точа по-дебело тесто и меденките ми са меки.

# 166
  • София
......................
И вторият въпрос - много ми харесаха линцерите от рецептата на д-р Йоткер малко по-нагоре. Чудя се обаче с шоколад ли да ги слепя както си е в рецептата или с конфитюр, вие какво ще кажете?  newsm78
На половина ги направи, аз лично ги слепвам със сладко от кайсии. Всичко е до желание и харесване.

# 167
  • София
Имам един бърз въпрос - капучиновите звезди веднага ли ги слепвате с марципана и по-скоро до Коледа? Има ли опасност ако ги слепя сега да изсъхне марципана?
аз ги следвам веднага. Правя ги от години и не ми е изсъхвал марципана!

# 168
Готова съм с меденките, ванилените кравайчета и локумките н Джемма. Остават ми два вида,които ще направя следващата седмица.
Сега обмислям солените менюта.

# 169
  • София
Здравйте, отдавна следя темата, големи красоти показвате. Имам въпрос за меденките, които правих: Сложих около 2 лъжици мед /мерено с кантарче точните грамове от рецептата/, не е разтварян на водна баня медът, държах тестото в хладилник и накрая толкова лепнеше, че беше абсурд да го разточа и да изрежа формички /позлвам лиликонова подложка и намаслена точилка/. Къде точно бъркам, то ясно, че тесто с мед ще лепне, ама моето беше необработваемо с формички?

# 170
Мислех тази година да пропусна правенето на коледни сладки, че съм ужасно уморена и ми се струпаха разни проблеми точно на края на годината, но вие ме заразихте.  Mr. Green Няма да мина съвсем без нищо. Та два бързи въпроса.
До сега съм правила само меденките на Джема. Стават ми не много твърди, но и не съвсем меки. Та въпросът ми е (понеже ще ги правя ден-два преди Коледа, няма да мога по-рано) кои меденки стават най-меки и нямат нужда от престояване?
И вторият въпрос - много ми харесаха линцерите от рецептата на д-р Йоткер малко по-нагоре. Чудя се обаче с шоколад ли да ги слепя както си е в рецептата или с конфитюр, вие какво ще кажете?  newsm78
На мен меденките на Джули ми стават по-меки. Слепи ги веднага според мен и ще омекнат за два дни. За линдзерите според вашият вкус, моето дете нищо без шоколад не "харесва" ама и на мен не ми е зор да яде много, пък и са ми нетипични с шоколад  и ще са мармаладени.

# 171
Меденките на Джема ми стават меки винаги, но ги правя на топчета и ги слепвам още топли.

# 172
Аз втора година правя меденките на Пепчо. Невероятно меки са след като се слепят.  Peace

# 173
  • Балчик
Орехчетата ми са готови. Остават само жълъдчетата и баклавата и за тази година толкова.

Понеже тестото за орехите беше много и направих малко сладки с фантастичния ми шоколадов крем за бърза консумация, затова кремът е сложен с лъжичка, не си играх много. Вече няма нито една от тях, че и питат за още.

Скрит текст:

# 174
  • Варна
И аз заразена от вас се включих в коледното сладкоправене. Първата доза меденки на Джема са изядени, в хладилника е втората, двойна доза. При първите май прекалих с брашното и станаха по-твърди, но ние така ги харесваме.
Докато съм на тема меденки да попитам за бърза, лесна рецепта за айсинг. Имам 2 белтъка в хладилника, нататък какво да правя? Уж си бях записала от коментирането тук... не го намирам.
и да питам Наталина - правилно ли разбирам, че мога да намажа меденките с яйце+вода+боя и отгоре айсинг?
Рохличките - днес изпекох първата си доза. Голямата новина е, че ММ опита едно парче от счупените и набързо излапа всички счупени. Иначе често дори не опитва сладкишите, които правя. Меденките не бяха опитани също.
Изводите, които аз си направих - по-добре е да се направи руло/цилиндър преди да се сложи в хладилника. Иначе докато го правих на руло тестото доста поомекна.
Като започнах да ги вадя съвсем топли се счупваха повечето. Изчаках малко и успях на овалям останалите в пудра захар здрави.

# 175
  • Sofia
Ето и моето първо подаръче, което ще връча утре.
От всички сладки (7 вида) има в кутията.
Само щолен не съм слагала, ме още му е рано да го режа.

# 176
  • София
Здравйте, отдавна следя темата, големи красоти показвате. Имам въпрос за меденките, които правих: Сложих около 2 лъжици мед /мерено с кантарче точните грамове от рецептата/, не е разтварян на водна баня медът, държах тестото в хладилник и накрая толкова лепнеше, че беше абсурд да го разточа и да изрежа формички /позлвам лиликонова подложка и намаслена точилка/. Къде точно бъркам, то ясно, че тесто с мед ще лепне, ама моето беше необработваемо с формички?

по коя рецепта ги прави? Щом лепне и след престоя в хладилника, добави още малко брашно. На топло тесто не се добавя брашно или съвсем малко и се прибира в хладилник, но щом твоето продължава да лепне, до измеси с брашно!

Джемма, мнооого вкусни изглеждат тия сладки!  Crazy

Stenly, два бълтъка са много голяма доза за айсинг. На мен и от един ми става много, но то и зависи, колко сладки ще украсяваш!

# 177
  • София
Боже, какви красотии. При мен от понеделник нищо не ми се получава, вероятно не ми е коледно тази година...

Утре ще пробвам за последно, ако не стане нищо - край. Peace

# 178
Здравейте сладкосръчковки! Искам да Ви попитам колко броя рохлички излизат от 1 доза и да ми предложите рецепта за ореховки?

# 179
  • Sofia
Около 60бр., зависи колко големи ги правш.

Общи условия

Активация на акаунт