Коледа 2015 - 2

• 69 729
  • 566
  •   1
Отговори
# 180
И втората доза меденки си заминаха по реда. Пак ще трябва да правя. Сега пека арменските сладки. Дано поне до края на седмицата оцелеят!

# 181
  • Варна
Ще се мъча да направя малко айсинг. Белтъка от хладилник или н стайна температура.

# 182
  • Пловдив
Тази година имам творческо вдъхновение за сладкоправене...
Досега съм правила само меденките на Джема и имам няколко въпроса.
От къде да купя хубав айсинг за украса /евентуално да ми препоръчате марка/?
Преди време имаше една готова смес за меденки ако не се лъжа на д-р Йоткер, но отдавна не съм я виждала по големите вериги. Идеи къде да търся и с какво да заместя?
И последно препоръчайте ми и друг вид лесни сладки за правене, защото рядко прави сладкиши и честно казано не съм голяма майсторка!  Rolling Eyes Embarassed

Последна редакция: ср, 16 дек 2015, 20:49 от steli-ssd

# 183
  • Sofia
Аз меденките не ги слепвам. Може би това ми е грешката и за това ми стават по-твърди...  newsm78 Правя ги с формички.

# 184
А кутиите с меденки в хладилника ли ги държите до Коледа?

# 185
  • София
Скрит текст:
Здравйте, отдавна следя темата, големи красоти показвате. Имам въпрос за меденките, които правих: Сложих около 2 лъжици мед /мерено с кантарче точните грамове от рецептата/, не е разтварян на водна баня медът, държах тестото в хладилник и накрая толкова лепнеше, че беше абсурд да го разточа и да изрежа формички /позлвам лиликонова подложка и намаслена точилка/. Къде точно бъркам, то ясно, че тесто с мед ще лепне, ама моето беше необработваемо с формички?

по коя рецепта ги прави? Щом лепне и след престоя в хладилника, добави още малко брашно. На топло тесто не се добавя брашно или съвсем малко и се прибира в хладилник, но щом твоето продължава да лепне, до измеси с брашно!

Скрит текст:
Джемма, мнооого вкусни изглеждат тия сладки!  Crazy

Stenly, два бълтъка са много голяма доза за айсинг. На мен и от един ми става много, но то и зависи, колко сладки ще украсяваш!
Доизмесвах с брашно, но топло. Правени са по тази рецепта с почти двойно повече брашно. След ваденето от хладнилника ме достраша да слагам още брашно да не станат на камъни после.

# 186
  • София
Докато се накумя дали не стана късно за линцерите?

# 187
Здравейте сладкосръчковки! Искам да Ви попитам колко броя рохлички излизат от 1 доза и да ми предложите рецепта за ореховки?
По рецепта на Нудел 140

Савина и аз ги правя с формички и предимно нелепени ги ядем, само за гости лепя Simple Smile

Що да е късно за линдзери?! Те омекват за една нощ като ги слепиш.

# 188
  • Плевен
И моите първи скромни подаръчета вече са при своите получатели, надявам се да им харесат.

Скрит текст:

# 189
По рецептата на Наталина за ванилени кравайчета излизат около 60 броя.

За линцери не е късно.

Изпечените меденки съхранявам в метални кутии на хладно място (в стая, която не се отоплява.

# 190
  • София
Ама... много сте такива едни...заразявате ме и аз продължавам да си действам в кухнята. Нищо де, то ще има кой да ги хапне  Wink
Споделям:
сладки с марципан, аз си го направих днес марципана,  фръц, че нямах , а и не съм виждала да се продава скоро... мда Simple Smile
Скрит текст:
[/spoiler]
и едни рохлички, ама аз ги свивам на малки подкови, защото ми харесва да работя с тестото
Скрит текст:
[/spoiler].

Не ми е ясно къде да ги прибирам, нямам си метални кутии... от къде си купувате??
Повече няма да правя.
ТолкоЗ за таз година.... мисля.

# 191
Марчева ,кутии в комплект по 3-4 предимно срещу Коледа има във веригите Кауфладн, Лидл. В Джъмбо сигурно целогодишно, просто няма да се с коледни мотиви. Ние купуваме едни кофи с кисело мляко, скоро може да не купувам кутии за сладки  Mr. Green тъй де, що да се набутвам допълнително, те хубаво плътно си затварят. Къде сложи марципан в тия сладки, в средата ли?

Имам един домашен марципан от миналата Коледа във фризера, мисля, че е без яйце, но вече не помня. Ако има яйце дали се е развалил?

# 192
  • Варна
Преди час приключих с втората, но двойна доза меденки на Джема. Голяма мъка  #Crazy
Снощи замесих тестото, уж по рецепта. Стоеше ми мазно и меко, но реших че като стегне в хладилника ще се оправи. Завих го в свежо фолио, сложих го в една кутия и ... до днес вечерта. Вадя аз кутията, на дъното олио, фолиото и то можеше да се изцеди направо. Като пипнах тестото, стана направо на трохи. Не се отчаях, разделих на 3-4 части преди точене го примесвах с малко брашно. В края на краищата стана, но тестото много трудно се точеше, напукваше се, лепеше по точилката, а някои меденки станаха напукани -  направо дървесния ефект, която една от големите кулинарки тук беше постигнала със специални умения  Laughing Изпекахме всички, даже боядисахме с яйце и боя като Наталина, но сега като опитах ми се струват по-сладки, отколкото трябва.
На вас случвало ли ви си е тестото да плува в олио пък да се рони на трохи?  newsm78

# 193
  • София
Марчева ,кутии в комплект по 3-4 предимно срещу Коледа има във веригите Кауфладн, Лидл. В Джъмбо ................................ Къде сложи марципан в тия сладки, в средата ли?

Имам един домашен марципан от миналата Коледа във фризера, мисля, че е без яйце, но вече не помня. Ако има яйце дали се е развалил?
Благодаря, ще отида до Лидл да видя. Не ми трябват коледни мотиви, просто метални кутии.
Сладките са с марципан в тестото. Няма яйца в него , а само  смлени бадеми  и захар.
Това е рецептата, "Вкусно с Йоли" Нейните на снимка са по-красиви, ама пък аз ги правя за първи път, като повторя ще са същите.. Wink
http://www.yoli.bg/entry/sladki-s-martzipan?start=30

Ако е бил във фризера не може да се развали
.

# 194
Марчева, аз понеже съм скръндза  Mr. Green и не купувам кутии, а пазя тези от маслени бисквити.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт