Къде живеете?

• 32 578
  • 510
  •   1
Отговори
# 240
  • Tам през Атлантическия океан
Добре, ето нов въпрос.
Какво ви кара да се.чувствате щастливи в страната в която се намирате?
Добронамереността на хората. Пълната липса на надувки. Това, че всички делят и малкото, което имат и никога не се оплакват. Това, че хората са живи, а не изсмукани зомбита като нашенци.
Липсата на горното ме прави крайно нещастна в БГ.

дамм а КОста Рика не е богата страна.

Hug

# 241
  • София
Не мога да се съглася,че сме измускани зомбита.
Харесва ми, че хората общуват един с друг, че няма онази тенденциозност в общуването. Харесва ми, че хората са земни. Харесва ми, че хората не падат духом, а се борят.
Харесва ми, че има човещина тук.
Прави ме щастлива факта, че познавам хората,  виждам лицата им и те са открити.
Едни от нас може да са, изморени, обрулени но в никакъв случай измускани.

# 242
  • В Космоса
Изморени и обрулени ми звучи равносилно на изсмукани. Simple Smile

# 243
В България живеем и ако не беше ниското заплащане на труда, никога не би ми минала мисълта за заминаване.
Не мога да се оплача от възможностите, които имам тук - всичко за децата ми е на 10 мин. пеш - парка, градината, доктора, пазара, магазина, кукления театър и не на последно място бабите...., двамата работим, имаме жилище.
Обаче като дойде време да плащаме сметките и ми се плаче, защото имам чувството, че живеем само ..
maximme , много ми допадат твоите разсъждения , защото са близки до моите Simple Smile
Ние живеем срещу училището , което има огромен двор със най различни дървета .
А отзад е планина с борова горичка и малка рекичка .Не искам да лиша детето си от това
и да отиде в чужда държава , да го возят с автобус сутрин до училището и да учи с деца от Азия, Африка и къде ли не . Да го пращам на лагер за скаути, след като тук го имаме безплатно .
На моето дете съм преценила, че не му трябва Ню Йорк , молове[/b] ...и че тук е мястото за безгрижното дество с многото приятели .
А само преди 2 години бях от най върлите критикари на оставащите в България и примиряващите се
с живота тук . Вече не мисля така . Само малко повече пари да имаше  Simple Smile

Сериозно ли това ти е причината, за да живееш в България? Нещо по-значимо няма ли или това е най-важното за теб?

Първо. Имам впечатление, че в София има повече молове на глава от населението, отколкото в Ню Йорк. Ню Йоркчани си държат на малките кокетни магазинчета и не са много по моловете.  Така че от молове няма отърване точно в България. И да не му трябват според теб на детето ти молове, то ще си намери достатъчно в родината, ако иска.

Второ. Не всички училища имат училищни автобуси. А дори да имат, може да си избереш ти лично да го водиш на училище. Така че и този довод намирам за странен.

Трето. Защо пък трябва да пращаш детето в скаутски лагер, ако си в чужбина?!? Аз не съм изпратила моето, и ние си имаме безплатни горички и рекички Laughing Нали не мислиш, че само в България не се плаща за да се разходи човек сред природата Mr. Green

Четвърто. Защо имаш против детето ти да учи с други деца от Азия или Африка? Чист расизъм или има нещо друго? Според мен ако детето учи с деца от различни раси и произход, ще бъде по-отворено към света, за разлика от майка си.  Да питам, с деца от циганската ма'ала може ли да учи?

# 244
Добре, ето нов въпрос.
Добронамереността на хората. Пълната липса на надувки. Това, че всички делят и малкото, което имат и никога не се оплакват. Това, че хората са живи, а не изсмукани зомбита като нашенци.
ooooh!
А то в Коста Рика всичките са цъфнали ..айде стига сте плюли и не забравяйте откъде сте тръгнали .. Sick

Последна редакция: пт, 18 дек 2015, 21:55 от Markrit

# 245
  • тук-там

А то в Коста Рика всичките са цъфнали ..айде стига сте плюли и незабравяйте откъде сте тръгнали .. Sick

А, бе не са! Laughing  Ама топлото е без пари, яденето  -  почти.
Махни сметките за ток на българина, за транспорт, и за осигуровки - и му глей сеира - почти като един костариканец ще е. Peace

# 246
  • Costa Rica

А то в Коста Рика всичките са цъфнали ..айде стига сте плюли и незабравяйте откъде сте тръгнали .. Sick

А, бе не са! Laughing  Ама топлото е без пари, яденето  -  почти.
Махни сметките за ток на българина, за транспорт, и за осигуровки - и му глей сеира - почти като един костариканец ще е. Peace

Да бе Mr. Green Топлото предполага климатик, работещ 24/7. Храната хич не е евтина, ако държиш да се храниш не само с боб и ориз, осигуровките - също, интернетът е безумно скъп. Истината е, че стандартът ми в БГ е доста по-висок. Но не става въпрос за материални неща. А и като отида там, разбирам, че мога да живея само с 10% от съдържанието на куфара си. Просто друго не ми трябва.

# 247
Изобщо не съм съгласна, че хората в България са изсмукани зомбита, било то и метафора. С това колко и как точно са живи жителите на малки местенца насред морето съм запозната доста добре и от близо, и бих нарекла това им състояние по съвсем друг начин. Чела съм, че има такава "диагноза". Да, готино е за малко, но да живееш форевър около такива субекти, просто не става. Освен ако и ти не оживееш като тях или по принцип не ти хлопа дъската.  Crazy

Последна редакция: сб, 19 дек 2015, 00:17 от Анонимен

# 248
  • Linz
На мен ми прави силно впечатление по-лошото отношение към животните в България. Това говори много за хората.

# 249
  • Costa Rica
Изобщо не съм съгласна, че хората в България са изсмукани зомбита, било то и метафора. С това колко и как точно са живи жителите на малки местенца насред морето съм запозната доста добре и от близо, и бих нарекла това им състояние по съвсем друг начин. Чела съм, че има такава "диагноза". Да, готино е за малко, но да живееш форевър около такива субекти, просто не става. Освен ако и ти не оживееш като тях или по принцип не ти хлопа дъската.  Crazy
Аз съм от тия по принцип Mr. Green

# 250
  • София
Направо отговарям, не мога да изчета всичко.

Живеем в България, главно заради моя мързел. Мързи ме да се местя и адаптирам към ново място, да разплитам проблемите, които съпътстват едно такова решение. Не ми се занимава. Мъжът ми даваше зор да емигрираме в Англия, живял е там и му харесва, но напоследък покрай разговорите с приятели и колеги, които са там и нещо вече не са много хепи, меракът му позатихна.

Харесвам живота си - добре сме материално и нищо не ни липсва. Като изключа факта, че доста хора, на които държа са извън БГ, друго не ми пречи толкова тук. Аз съм реалист и знам, че във всяка страна има проблеми, съответно където и да се преместим, все нещо ще ме дразни. При мен има и друга особеност - детството ми мина навън и някак не възприемам България като Татковина и прочие сантиментални глупости. В училище не съм учила Аз съм българче, Високи сини планини или като там се казва песента - изобщо целият патриотичен патос ми е спестен като дете. За мен България е просто една малка държава, с някои красиви местенца като Жеравна и Рилския манастир, но нищо особено иначе. Имаме калпави и корумпирани политици, но надали сме изключение. Изобщо като всяка друга държава по широкия свят, и нашата има и плюсове, и минуси. Въпрос на избор е кое ще бъде водещото в мирогледа ни.

# 251
Просто не можете да си представите колко е лесно човек да се научи на моля, благодаря, заповядайте, Вие, на респект, на спиране на пешеходна пътека, на даване на предимство и какво ли още не, когато средата е такава. Какви ти години за промяна на манталитета- за минути става. Харесва ти и действаш, освен ако не си изпълзял от някакви диви места, но да кажем във форума такива хора няма, тук всички сме бели и добри:)
Прекрасно е,  аз намирам ниското ниво на междуличностна агресия за една от най-големите постижения живота на запад, дори по-важно от така бленувания стандарт ( за него мога много да поспоря дали е реалност) - това е което често се бърка със "спокойствието". Всичко со кротце, с усмивка, институции които по дифолт са "да", и се търси решение, а не директното "не". Дисциплинирани хора, които няма да си изпуснат нервите, защото не им е ден и тн. На това се свиква много лесно и затова много бързо ти става чуждо и ненормално ватманът примерно да ти се изрепчи, че не си си приготвил точните стотинки.
Но в София аз поне срещам все повече хора с европейско мислене, култура и отношение.
?сът е, че има една малка, стегната групичка парапитеци, които правят общата атмосфера тежка за понасяне. И о там идва това напрежение, за което всички говорят.

+1  Peace

По темата - и тук, и навън. Когато съм навън, ми липсва България, когато съм тук, мисля за там. Няма угодия.  Laughing
Сериозно - ако бях по-млада, щях да се изнеса, но вече ми е късно за такива радикални промени.
Децата ми за сега са тук, но  малкият усилено мисли за чужбина. Професията, която си е избрал, доста добре се котира навън. Не бих го упрекнала, ако реши да се изнесе.

# 252
Добре, ето нов въпрос.

дамм а КОста Рика не е богата страна.

Hug

Нашенци не са такива... Това, че ти не си попаднала на хора е друг въпрос ... Аз си живея в БГ, имам си приятели и съм доволна ...

# 253
На мен ми прави силно впечатление по-лошото отношение към животните в България. Това говори много за хората.

По-лошото ??? Аз съм наясно, че в чужбина също имаот някои субекти доста лошо отношение към животни.. Имам приятели чужденци и ми се оплакват как те се грижат за животните на техните съседи и т.н. Също така и да спомена в щатите се стрелят всеки ден и по училищата. Така че, там отношението и към хора от някои други хора е много лошо, камо ли към животни ...

# 254
У нас се създават предпоставки за това лошо отношение. Да пуснат 15-20 хиляди кучета в някоя европейска столица, че да видим какво ще им е отношението тогава.

Общи условия

Активация на акаунт